Astroguidning vecka 18: Pluto vänder retrograd

Efter en intensiv månad lämnar vi nu april bakom oss och välkomnar maj med något lugnare energier. Det ger oss utrymme att bearbeta den senaste tidens skeenden. I slutet av veckan vänder Pluto retrograd och vi kan förvänta oss djupa förändringar inombords.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 18, 2024

Tiden 29/4 – 5/5

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

En ny vecka och även en ny månad står för dörren, då vi firar Valborgsmässoafton och välkomnar vackra maj! April har varit en intensiv månad astrologiskt och mycket har också hänt omkring oss.

Nu går vi in i majs lite lugnare energier. Det är perfekt att bearbeta allt som har hänt den senaste månaden.

Om vi ska utse en huvudperson bland planeterna denna vecka så är det Pluto! Pluto står för transformation, så kanske är det dags att som fågel Phoenix resa sig ur askan och sväva uppåt i energierna på väg mot nya mål, för de båda personliga planeterna Venus och Mars bildar transiter till Pluto i veckan.

Pluto påbörjar dessutom sin retrograd på torsdag, det ger dig underbara möjligheter att förändras i djupet av dig själv!

 

Måndag 29/4

Venus in i Oxen

Venus lämnar nu eldiga Väduren och går in i ett av sina egna stjärntecken, Oxen (Venus härskar även över Vågen) där hon kommer trivas fantastiskt! Oxen är sensuell, livsnjutande och estetisk. Så när Venus nu passerar genom Oxen blir du mer sinnlig, mjuk och kan njuta mer av livet på olika plan. Att sätta guldkant på tillvaron, ta hand om dig själv och njuta lite extra passar perfekt nu.

Mars konjunktion Neptunus 29* Fiskarna

I dag kommer Mars i kapp Neptunus i Fiskarnas tecken.

Passionerade Mars kommer i dag i kontakt med drömska Neptunus. I de bästa av världar så lockar det fram romantiska drömmar och magiska kärleksmöten. Men denna transit kan också stå för förvridna drömmar och att ljuga för dig själv. Denna transit gör dig också extra känslig, du kan bli orolig och stressad i tuffare miljöer i dag. Använd Mars motivation till att drömma dig i väg och använda dig av kreativ visualisering.

 

Tisdag 30/4 Valborgsmässoafton

Inga transiter

 

Onsdag 1/5

Venus, Oxen kvadratur Pluto, Vattumannen 2*

Venus hann bara precis göra entré i Oxen då hon bildar en spänd kvadratur till Pluto. När kärleksplaneten Venus och mäktiga Pluto möts så kan det uppstå spänningar i kärlekslivet. Det är bra att se upp med manipulation och kontroll nu. Känslorna är starka och det kan handla om svartsjuka och andra djupa, tuffa känslor. Det är bra att inte agera i affekt just nu. Låt denna transit istället visa dig om du sitter fast på något plan känslomässigt.

 

Torsdag 2/5

Pluto retrograd 2* Vattumannen

I dag vänder Pluto retrograd, vilket han kommer vara fram till 12/10 då han kommer befinna sig på 29.38* Stenbocken. Det innebär att Pluto gör ett sista besök i Stenbocken för att avsluta den cykel som startades 2008. Mellan 2/9 till 19/11 är Pluto åter i Stenbocken. Därefter går Pluto åter in i Vattumannen för att stanna där i tjugo år.

Pluto står för liv, död, transformation, förändring och makten inom oss. Nu när han rör sig retrograd så är det värdefullt att meditera över vilka förändringar du behöver göra. Terapi, healing och detox hjälper dig att frigöra dig från känslor som du behöver bearbeta.

 

Fredag 3/5

Mars, Väduren sextil Pluto, Vattumannen 2*

Mars och Pluto strålar tillsammans och det skapar en otrolig motivation och du får kraft, fokus och drivkraft i det som du önskar göra. Vill du få igenom din vilja inom något område så passa på i dag. Din kraft påverkar andra!

 

Lördag 4/5

Inga transiter

 

Söndag 5/5

Inga transiter

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida: helena-magdalena.se

 


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.