Astroguidning vecka 18: Fullmånen skapar förändring på djupet

Pluto vänder retrograd i Vattumannen och han kommer om några veckor åter backa in i Stenbocken. Venus är aktiv under veckan då hon bildar en utmanande kvadratur till Neptunus och samtidigt en vacker sextil till Jupiter innan hon går in i Kräftan på söndag. Så det är kärlek i luften!

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Shutterstock

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 18, 2023

Tiden 1/5 – 7/5

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Sköna maj välkommen!

Nu välkomnar vi maj månad och ser fram emot ljusa försommarkvällar.

Fredagen bjuder på en vacker fullmåne i Skorpionen, som Pluto är härskare över.

 

Måndag 1/5

Pluto retrograd på 00.21* Vattumannen

Pluto retrograd till 11/10 då han vänder direkt på 27.53* Stenbocken.

När Pluto går retrograd så är det en perfekt tid för dig att komma i kontakt med din intuition och att analysera dina känslor på ett djupare plan. Under Plutos retrograd kan du bli medveten om de känslomässiga förändringar som har skett djupt inom dig de senaste åren.

Solen konjunktion Merkurius 11* Oxen

När Solen och Merkurius möts så blir du och ditt intellekt kvickt, nyfiket och alert. Det är en tid för kommunikation och även för kortare resor. Det står för en aktiv tid med full agenda och du håller takten hög och får mycket gjort.

 

Tisdag 2/5

Inga transiter

 

Onsdag 3/5

Inga transiter

 

Torsdag 4/5

Venus, Tvillingarna kvadratur Neptunus, Fiskarna 27*

Med Venus och Neptunus i Kvadratur så kan du känna dig både lite osäker och förvirrad. Din självkänsla kan svikta. Neptunus står för illusioner och det gör att du inte riktigt har en klar bild över vem du är, eller vem din partner är. Det är lätt att se världen med rosa solglasögon nu och tillskriva en eventuell partner egenskaper som den faktiskt inte är eller har. Så om du går på dejt så försök att vara klarsynt.

 

Fredag 5/5

Venus, Tvillingarna sextil Jupiter, Väduren 27*

Detta är en helt underbar transit när det känns som att livet går lekande lätt, denna transit bidrar med lycka, kärlek och god tur. Detta sker tillsammans med…

Fullmåne Skorpionen 15* med pnemubal månförmörkelse

I dag är det fullmåne i Skorpionen och det är Pluto som är härskare över denna fullmåne. Pluto har precis påbörjat sin retrograda rörelse och bjuder oss till att transformeras i djupet av oss själv. Som alltid vid fullmånen så ger det en möjlighet att släppa taget om det som är fullbordat för oss, de som vi påbörjade vid nymånen i Skorpionen för sex månader sen.

Månen bildar positiva aspekter till både Mars och Saturnus så släpp taget om det som inte längre motiverar dig och leder dig framåt i livet och blicka mot nya horisonter. Månen är i opposition till Merkurius och det kan bidra till att du tänker om inom olika områden i ditt liv. Intutuionen är stark under fullmånens sken, så meditera och lyssna inåt.

Som jag skrev i astroguidningen för vecka 16 så är vi i en förmörkelseperiod och denna fullmåne sker i Skorpionen, i djupet av dig själv och det gör att du transformeras djupt inom dig. Lyssna till din intuition så får du klarhet vad du ska släppa taget om nu och vilka nya steg det är dags för dig att ta.

 

Lördag 6/5

Inga transiter

 

Söndag 7/5

Venus in i Kräftan

Venus, lilla lyckoplaneten som styr över lycka, kärlek, fred, harmoni och ett flöde i livet går i dag in i moderliga Kräftan och här i Kräftan så kommer Venus genomsyra oss med kärlek till våra nära och kära och till vårt hem. Venus i känsliga Kräftan gör oss mer känsliga och kärleksfulla.

Med Venus i Kräftan passar det bra att satsa lite extra på att försköna ditt hem genom vacker inredning, blommor och ljusa färger.

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.


Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida: helena-magdalena.se

 

Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.