Astroguidning vecka 16: Årets största astrologiska händelse är här!

Efter förra veckans intensiva solförmörkelse så har vi nu ännu en stor och intensiv händelse att se fram emot! I veckan sker årets största astrologiska händelse då Jupiter och Uranus möts i konjunktion på 22* i Oxen!

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 16, 2024

Tiden 15/4 – 21/4

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Jupiter och Uranus bildar en konjunktion ungefär var 14:e år. Senast de bildade en konjunktion var 2010, i tecknet Väduren, men senaste gången de möttes i Oxen var 1942.

På fredag går Solen in i Oxen och Merkurius möter upp med vackra Venus i Väduren. Samtidigt bildar Mars härliga sextiler till både Jupiter och Uranus inför deras konjunktion på söndag. En härlig vecka med en rejäl energiförhöjning väntar! 

 

Måndag 15/4

Inga transiter

 

Tisdag 16/4

Inga transiter

 

Onsdag 17/4

Inga transiter

 

Torsdag 18/4

Inga transiter

 

Fredag 19/4 

Solen in i Oxen

Solen lämnar nu Väduren och går vidare in i lugnare energier i Oxens tecken. Om du har upplevt att de senaste veckorna har varit väldigt intensiva och att du har haft mycket att ta tag i så lugnar energierna från Oxen ner dig då eld övergår till jord.

Oxens tecken är sinnenas, det sensuella och ägandets tecken. Det är också en energi som passar bra till att vårstäda, odla och fixa i trädgården eller på balkongen. Använd dina gröna fingrar så skapar du samtidigt en lugn och avslappnande atmosfär omkring dig.

Merkurius (r) konjunktion Venus, 18* Väduren 

Merkurius som rör sig retrograd genom Väduren möter nu Venus. Det gynnar kommunikationen och det är lätt att använda sig av ord och tankar. I kärlek men också i skapandeverksamhet. En härlig dag att sätta ord på saker och ting helt enkelt. 

Mars, Fiskarna sextil Jupiter, Oxen 21*

Härliga eldiga Mars strålar nu tillsammans med Jupiter i Fiskarna och Oxen. Mars står för motivation och drivkraft och Jupiter för expansion! Mars inspireras i Fiskarna och Jupiter i Oxen får saker och ting att gro! Din självkänsla är på topp och du tar dig lätt framåt i livet nu! Detta är en underbar transit som ger dig ökad tur och förhöjer din livskraft.

 

Lördag 20/4

Mars, Fiskarna sextil Uranus, Oxen 22*

I dag bildas en sextil även mellan Mars och Uranus.

Även denna tranist är superhärlig! Mars motivation, passion och drivkraft möter rebelliske, spännnade och fritänkande Uranus. En superhärlig energi skapas, då även Jupiter är med på ett hörn och dessa transiter står för genombrott av olika slag. Du kan få spännande insikter om vilka nya steg du vill ta i livet.

 

Söndag 21/4

Solen, Oxen kvadratur Pluto, Vattumannen 2*

Solen i Oxen bildar kvadratur med Pluto i dag. Det är bra att se upp så du inte hamnar i maktkamp, manipulation och att någon försöker ta makten över dig på något sätt. Se också upp så att inte du försöker ta kontrollen över någon annan. Känner du dig utmanad så släpp taget istället och låt saker och ting bero.

Jupiter konjunktion Uranus 22* Oxen 

Årets största astrologiska händelse är här! Det är verkligen ett supermöte mellan dessa kraftfulla planeter och det sker i Oxens tecken! Det pågår spända situationer runt om i världen och Moder Jord och denna astrologiska händelse kommer påverka det som sker.

Sist dessa båda planeter möttes i Oxen var 1942, mitt under andra världskriget och det ledde till skeenden som fick effekter för lång tid framöver. Det kan vi förvänta oss även denna gång. Det kan ske genombrott i spända lägen som på sikt leder till något bättre.

På ett personligt plan kommer denna transit att boosta dig på olika sätt, beroende på vilket tecken du är född i och var du har din ascendent. Generellt sett är denna transit väldigt gynnsam för dig som är född i jordtecknen (Stenbocken, Oxen och Jungfrun) och vattentecknen (Kräftan, Skorpionen och Fiskarna). Likaså kommer du som är född i Lejonet, Skorpionen och Vattumannen känna av denna spännande transit extra mycket.

Känn efter inom vilket område i livet du vill bryta dig loss, öppna nya dörrar och få en större frihet. Du kan få fantastiska genombrott och möjligheter nu.

Jag har gjort ett blogginlägg om just denna transit för varje stjärntecken där kan du läsa mer om hur du påverkas på ett personligt plan. https://www.helena-magdalena.se/post/horoskop-jupiter---uranus-konjunktionen-21-april-2024

 

 

Med anledning av en astrologiskt intensiv april för oss alla så har jag gjort flera olika blogginlägg om händelserna i april. Du hittar dom alla på min blogg: https://www.helena-magdalena.se/blog-1

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida: helena-magdalena.se

 


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.