Astroguidning vecka 15: Nymåne med total solförmörkelse

Veckan bjuder på solförmörkelse i samband med nymånen, vilket kan leda till stora förändringar i privatlivet. Framåt veckoslutet möts Merkurius och Solen i en härlig transit som gynnar kommunikationen.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 15, 2024

Tiden 8/4 – 14/4

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Veckan inleds med en total solförmörkelse vid nymånen på 19* i Väduren på måndag kl: 20:20. Tidigare astrologer har sagt att förmörkelser har störst inverkan där man kan se dessa med blotta ögat, vilket man kan göra i stora delar av Nordamerika.

På onsdagen möts Mars och Saturnus i konjunktion i Fiskarna. Det är en spänd transit, använd denna dag till att tänka långsiktigt.

På fredag möter Solen och Merkurius, som är retrograd, i Väduren. Passa på att skriva ner dina tankar och reflektioner om vad som skett inom dig under förmörkelsetiden.

 

Måndag 8/4 

Nymåne med total solförmörkelse i Väduren 19* (Solen, Månen och Merkurius tillsammans i konjunktion 19* Väduren)

Nymånen i Väduren, med total solförmörkelse, styrs av planeten Mars, som i den grekiska mytologin är Ares, krigsguden. Vid denna nymåne är Mars i konjunktion med Saturnus, vilken är exakt på onsdag, så det är spänt läge, vilket vi också märker av i världen.

Denna förmörkelse och nymåne i Väduren visar på nya möjligheter, starten på något nytt. Så stora förändringar sker nu i våra liv.

På ett personligt plan så kan nymånen i Väduren ge dig motivation att ta nya steg i livet, att lämna det gamla bakom dig. Merkurius är i retrograd och möter Solen och Månen i konjunktion, så det är en perfekt tid för dig att ändra riktning. Reflektera över vilka förändringar du önskar göra, för din skull, i ditt liv. Reflektera över vilken transformation som skett inom dig de senaste veckorna, sedan fullmånen i Vågen den 25/3.

Skriv gärna ner det som kommer till dig. Kanske lämnar du något eller någon bakom dig nu för att skapa en större frihet för dig i ditt liv nu. Din energi är motiverande, modig och du ska sätta dig själv i första rummet nu.

 

Tisdag 9/4

Inga transiter

 

Onsdag 10/4

Mars konjunktion Saturnus, 15* Fiskarna 

Mars som står för drivkraft och motivation möter i dag Saturnus som står för struktur, disciplin och uthållighet. I de bästa av världar så kan du använda dig av dessa energier för att satsa på långsiktiga mål för framtiden. Men det kan också vara så att du blir frustrerad och känner dig motarbetad. Ha koll på ditt humör och temperament. Låt saker och ting forma sig till det bästa. Använd den uthållighet som Saturnus skänker i stället för att hetsa upp dig.

 

Torsdag 11/4

Inga transiter

 

Fredag 12/4

Solen konjunktion Merkurius (r) 23* Väduren 

Merkurius rör sig nu bakåt i Väduren och i dag möter han Solen i en konjunktion i Vädurens tecken. Det är en härlig transit som gynnar kommunikationen i ditt liv. I dag passar det perfekt att sätta ord på vart du är på väg i livet. Vad ska du satsa på nu, vilka drömmar har du om framtiden. Vad behöver du släppa taget om?

 

Lördag 13/4

Inga transiter

 

Söndag 14/4

Inga transiter

 

Med anledning av en astrologiskt intensiv april för oss alla så har jag gjort flera olika blogginlägg om händelserna i april. Du hittar dom alla på min blogg: https://www.helena-magdalena.se/blog-1

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida: helena-magdalena.se

 


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.