Astroguidning vecka 14: Kom ikapp dig själv och njut av det vackra i livet

Påskveckan präglas av kärleksfulla energier och struktur. Landa i dig själv, känn att du får ordning på livet och njut av att åter vara i balans.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 14, 2023

Tiden 3/4 - 9/4

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Glad påsk!

Påskveckan står för dörren och påsken inleds på skärtorsdagen med en vacker fullmåne i Vågens tecken. Venus är härskare över denna fullmåne och Venus möter även Neptunus i en fin sextil på långfredagen, så det är vackra kärleksenergier som omger påsken.

Merkurius, himlens budbärare är väldigt aktiv under veckan och bildar aspekter till Pluto, Saturnus och Mars så vi kan förvänta oss en hel del kommunikation under veckan.

 

Måndag 3/4

Merkurius in i Oxen

Efter att ha tillbringat flera veckor i eldiga Väduren går nu Merkurius vidare in i Oxens lugnare natur. Nu kan du låta dina tankar stillas lite och att du blir mer jordnära. Mindfulness passar perfekt för att inleda stilla veckan. Under veckorna som kommer så passar det bra att fokusera på dig själv och dina resurser.

Merkurius, Oxen kvadratur Pluto, Vattumannen 0.10*

Denna aspekt gör att du får mycket kraft i dina ord, genom att känslorna är starka av det du vill förmedla och det andra vill förmedla till dig. Se upp bara så inte känslorna tar över i diskussioner, det finns en risk att manipulera eller manipuleras när Merkurius och Pluto utmanar varandra.

Det är en bra aspekt att fördjupa dig i saker och ting på ett djupare plan.

 

Tisdag 4/4

Inga transiter

 

Onsdag 5/4

Merkurius, Oxen sextil Saturnus, Fiskarna 3*

När Merkurius rörliga energier möter Saturnus strukturerade energi så ger det en härlig förmåga att strukturera dig själv, dina tankar, ditt arbete och ditt liv. Det är en perfekt dag att arbeta med långsiktiga projekt, drömmar och visioner i dag.

 

Torsdag 6/4 – Skärtorsdag

Fullmåne 16* Vågen

Fullmånen i Vågen har Venus, kärlekens planet, som härskare. Venus är även planeten för fred, lycka och skönhet. Vid denna måne är jordens element kraftfullt så det passar väldigt bra att känna att du kommer ikapp dig själv, får lugn och ro, går promenader och att njuter av god mat. Merkurius och mars är också kraftfulla under denna Måne vilket gör det bra för dig att fundera på vad du motiveras av och vad du vill framåt. Släpp taget om det som inte gynnar dig. Njut av de kärleksfulla energier som omsluter oss.

 

Fredag 7/4 – Långfredag

Venus, Oxen sextil Neptunus, Fiskarna 26*

Kärleken blomstrar när Venus och Neptunus strålar i en så vacker vinkel på himlen över påsken, detta tillsammans med den vackra fullmånen sprider kärleksvibbar omkring oss nu. Så romantiska möten lär det bli gott om.
Venus styr de sköna konsterna och Neptunus styr musiken och filmer. Så låt påsken bli en tid av att njuta av skönhet, av det som är vackert och det som inspirerar dig! Intuitionen är stark så att meditera i påsken kan ge dig fina insikter.

 

Lördag 8/4 – Påskafton

Merkurius, Oxen sextil Mars, Kräftan 7*

Detta är en underbar transit för klara tankar, drivkraft och motivation. Nu har du all den energi du önskar för att sätta fart mot framtiden. Skriv listor på vad du vill och vart du är på väg och sätt fart mot framtiden.

 

Söndag 9/4 – Påskdagen

Inga transiter

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.


Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida: helena-magdalena.se

 


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.