Astroguidning vecka 1: Enbart positiva händelser på planethimlen

Årets första vecka bjuder på enbart positiva transiter och en vacker fullmåne i Kräftans tecken. Fullmånen gör oss extra känsliga, intuitiva och kärleksfulla.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 1, 2023

Tiden 2 – 8/1

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Sextiler och trigoner skapar flöde och positiva energier och nu bildas det flera stycken i veckan. Venus lämnar nu Pluto i Stenbocken och vandrar vidare in i lufttecknet Vattumannen vilket bidrar till spännande möten med likasinnade.

Venus strålar nu tillsammans med Jupiter och det är en fantastisk vibb som sprids över oss under den första veckan på året. Fullmånen i Kräftan på lördag har väldigt vackra energier, Månen är denna fullmånes härskare och även Venus och Jupiter bidrar med härligt flöde.

 

Måndag 2/1

Merkurius, Stenbocken sextil Neptunus, Fiskarna 23*

I dag möts Merkurius, som nu är retrograd, och Neptunus återigen i en fin sextil. Denna transit skapar härliga samtal om andlighet, drömmar och visioner. Det är en perfekt energi för att prata, sjunga, måla och att skapa.

 

Tisdag 3/1

Venus går in i Vattumannen

Med Venus i luftens tecken Vattumannen så gynnas intressanta samtal och samarbeten av olika slag. Denna placering skapar intellektuell stimulans i kärlekslivet och om du är singel kan du dras till någon som verkligen kan ge dig intellektuell stimulans.

 

Onsdag 4/1

Venus, Vattumannen sextil Jupiter, Väduren 2

Ännu en underbar transit denna vecka sker när kärleksplaneten Venus möter gurun Jupiter. Dessa två är de så kallade lyckoplaneterna, Venus den lilla och Jupiter den stora lyckoplaneten. Vilket bidrar till att kärleken ser strålande ut! Expansion, ekonomiskt flöde och en stor portion god tur bjuds vi på.

 

Torsdag 5/1

Solen, Stenbocken trigon Uranus, Oxen 15*  

Här är ännu en underbar transit denna vecka då Solen möter Uranus, vilket bjuder på spännande överraskningar, nyheter och plötsliga händelser. Solen som står för vår livskraft och Uranus som står för att tänka utanför boxen kan ge dig spännande tankar och idéer, lite som intuitiva snilleblixtar i dag! Fånga dom och skriv ner dom!

 

Fredag 6/1

Inga transiter

 

Lördag 7/1

Fullmåne i Kräftan på 16*

I dag bjuds vi på en vacker fullmåne i känsliga Kräftan, vars planethärskare är Månen själv, så detta är en fullmåne som verkligen gör oss känsliga, intuitiva och vi öser kärlek på våra nära och kära.

Venus och Jupiters energier är även de starka då deras lyckosamma möte påverkar denna måne. Vid fullmånen är det dags att skörda det du har sått vid nymånen som var den 29/6 2022. Lyssna till din intuition och meditera över vad du är färdig med i ditt liv nu. Vad är det som fullbordas för dig nu?

Solen konjunktion Merkurius 17* Stenbocken

I dag bildar Solen och Merkurius konjunktion med varandra på 17* i Stenbocken, det är en transit som gynnar kommunikation av olika slag. Det är en dag då du är snabbtänkt, kommunikativ och på alerten. Det är också en dag som gynnar små resor, kanske passar en roadtrip bra i dag?

 

Söndag 8/1

Inga transiter

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Är du intresserad av att leva mer magiskt, stärka din intuiton och skapa spännande ritualer? Här kan du läsa om min webbkurs "Skapa mer magi i ditt liv".

Missa inte heller min senaste webbkurs "Kristallernas magiska kraft"

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida.

Näras shop kan du köpa min bok "Lev din kraft"

Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.