Helena-Magdalenas astroguidning: Vecka 22!

Den här veckan är det kärlek i luften när Jupiter och Venus bildar en härlig aspekt. Passa även på att försköna ditt hem när Venus går in i Kräftans tecken.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Shutterstock

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 22, 2021

Tiden 31/5 – 6/6

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Sommaren står för dörren och värmen sprider sig över vårt vackra land!

Vi har Solen i lekfulla och nyfikna Tvillingarnas tecken, tillsammans med Merkurius som är retrograd. Även Venus befinner sig i Tvillingarna när veckan börjar men på onsdag går Venus vidare in i Kräftan. Vi är nu i tiden mellan förmörkelserna vid fullmånen i Skytten den 26/5 och nymånen i Tvillingarna den 10/6. Du kan lyssna på mitt Youtubeklipp om eclipsetiden och vad den innebär för ditt stjärntecken. Under denna eclipsetid är det som att vi får en knuff i ryggen och saker och ting sker väldigt snabbt. Det vi kan förvänta oss nu är att vi får information om att restriktionerna lättar och att saker och ting öppnar upp igen.

Veckan bjuder på en härlig Venus/Jupiter aspekt så kärleken är i luften! Lördagen däremot blir utmanande så ha koll på ditt temperament då.

Måndag 31/5

I dag möts Mars, 23* i Kräftan, och Neptunus, 23* i Fiskarna, i en härlig trigon. Denna aspekt bidrar med passion, kreativitet och att uttrycka sig på ett härligt och spännande sätt. Om du arbetar kreativt så använd denna härliga energi och våga ta ut svängarna i dag. Andligheten blomstrar och du kan attrahera någon som är likasinnad nu.

 

Tisdag 1/6

Inga transiter

 

Onsdag 2/6

I dag går Venus in i Kräftan. Vackra Venus, kärlekens, harmonins och de sköna konsternas Gudinna, trivs fint i feminina och känsliga Kräftan. Kräftan styr över hem och familj och bidrar med att du vill försköna ditt hem och omge dig med dina älskade familjemedlemmar. Empati, moderlighet och känslan av att vara tillsammans med vår soultribe gynnas nu.

 

Torsdag 3/6

I dag möts Solen, 13* Tvillingarna, och Saturnus, 13* Vattumannen, i en härlig trigon. Det är en perfekt dag för dig i ditt arbete och din karriär. Du uppnår det du har eftersträvat och får belöningar och erkännanden.

I dag möts även Venus, 2* Kräftan, och Jupiter, 2* Fiskarna, i en gynnsam trigon och skapar en underbar känsla av välbefinnande och att livet är en spännande resa! Kärleken är i luften och det gnistrar om oss alla då vi genomsyras av dessa underbara planeter. I dag är det en perfekt dag att köpa nya kläder och skönhetsartiklar så du kan känna att du verkligen strålar.

 

Fredag 4/6

Inga transiter

 

Lördag 5/6

I dag möts Merkurius, 23* Tvillingarna, och Neptunus, 23* Fiskarna, i en utmanande kvadratur så se upp! Som jag skrev förra veckan så är Merkurius retrograd just nu vilket gör att missförstånd lätt uppstår. Detta är en transit som förstärker den risken ännu mer. Neptunus gör att vi lätt svävar i väg i drömmar och illusioner och Merkurius retrograd bidrar med missförstånd så i dag är det extra viktigt att verkligen ha koll på vad du menar och vill när du kommunicerar och försök även se till så att den du pratar med har förstått vad du egentligen menar. Försök även att skilja på dröm och verklighet, det blandas lätt i hop just nu. Det är en känsla av osäkerhet i luften och den späs lätt på nu. Så var klar och tydlig och likaså när du lyssnar på andra i dag, lyssna mellan raderna och ta saker och ting med en nya salt.

I dag möts Mars, 26* Kräftan, och Pluto, 26* Stenbocken, i en opposition. Detta kan driva upp starka känslor av att vilja vinna, så starka så de tar över i din kamp att få rätt. Mars är motivationen och drivkraften och Pluto är makten så försök att lugna dina inneboende känslor i dag och fundera på vilka strider som är värda att fightas, så det inte blir som att allt blir en kamp.

Dessa två transiter som jag beskrivit ovan tillsammans kan ge en utmanande dag. Håll huvudet kallt och räkna till tio innan du tänder till så kan du hantera dagens utmanande transiter på bästa sätt.

 

Söndag 6/6

Inga transiter

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit. Klicka här för att läsa mer om kursen! 

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg eller titta in på mina hemsida.

 

Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Tidigare astroguidningar

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.