Helena-Magdalenas astroguidning för vecka 51!

Efter att ha befunnit sig i Stenbocken går Jupiter nu in i Vattumannen. Det ger verkligen en känsla av att vi nu får luft igen, skriver Helena-Magdalena i veckans astroguidning.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans Nätt
Foto: Shutterstock

Helena-Magdalenas astro-guidning för veckan!

Vecka 51, 2020

Tiden 14/12 – 20/12

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Måndag 14/12

Idag är det nymåne i Skytten med total solförmörkelse. Det är två veckor sedan vi hade fullmåne i Tvillingarna med delvis månförmörkelse. Här är texten om förmörkelsefasen som jag skrev för vecka 49:

Veckan startar med en fullmåne, med delvis förmörkelse i Tvillingarna på förmiddagen. Nu är vi i en förmörkelsefas och den 14/12 har vi nymåne i Skytten med en total solförmörkelse. Under förmörkelsefaserna skapas förändringar för oss. Det är som att vi snabbt rör oss framåt och saker och ting förändras. Energierna får oss att reagera och bli aktiva. Så, var beredd på att du under dessa veckor upplever att du kommer till ”nästa steg” i din utveckling. Samma dag möts även Merkurius, Skorpionen i en sextil med Saturnus i Stenbocken. Merkurius är himlens budbärare och styr allt som har med kommunikation att göra, nyheter, resor, vår närmaste miljö bland annat. Saturnus är karmaplaneten, den stränga fadern som styr större organisationer och också restriktioner och gränser. Så i dag kan vi förvänta oss nyheter som har med frihet, resor och restriktioner att göra.  När vi är mitt i förmörkelsen så kan vi förvänta oss att saker sker snabbt och att vi knuffas framåt. Så, det kan komma nyheter som rör hur pandemin ska hanteras.

Så nu kommer alltså den nymåne som jag skrev om då. Vi ser nu hur de senaste veckorna kommit med nyheter om vaccin gällande Corona.

Idag möts även Venus i Skorpionen och Jupiter i Stenbocken i en vacker sextil, det skapar en underbart härlig positiv energi för oss alla! Nu kan vi se klarare på saker och ting och kan växa och expandera. Undvik bara att fatta impulsiva beslut.

 

Tisdag 15/12

Idag är det många planetmöten på himlen! Merkurius i Skytten skapar en underbar trigon till Mars i Väduren! Detta skapar en härlig dag för kommunikation och nya initiativ. Venus i Skorpionen bildar en harmonisk sextil till Saturnus i Stenbocken, vilket gör att saker och ting kan upplevas lossna nu och flyta på. Venus går dessutom in i Skytten idag och bidrar med ännu mer klarhet och högre medvetande för oss.

Det kan vara så att dimmorna skingras och att vi ser klarare på saker och ting. Chiron går dessutom direkt i Väduren efter sin retrograd. Chiron styr allt som har med helande och läkande att göra så vi kan hoppas att pandemin påverkas positivt.

 

Onsdag 16/12

Inga transiter

 

Torsdag 17/12

Idag har vi en mycket stor händelse på planethimlen, Saturnus lämnar Stenbocken efter nästan 3 år och går nu vidare in i Vattumannen! Saturnus är Stenbockens härskare och han har kunnat verka i sin fulla kraft de senaste åren! Saturnus står för restriktioner, kontroll, strukturer, disciplin och rädsla och vi kan ju verkligen känna att Saturnus haft en stor roll, om inte annat så under 2020 med alla restriktioner och begränsningar. Nu går alltså Saturnus, karmaplaneten, in i Vattumannen för att befinna sig där i några år. Vattumannen står för det humanitära, nytänkande och styr även allt som har med Internet att göra. Det man kan föreställa sig här är att nu kommer det skapas grupper av människor som kämpar för frihet, för att rädda miljön och för att skapa frihet! Saturnus var senast i Vattumannen i början av 1990-talet. Så du kan dra dig till minnes hur ditt liv såg ut då.

 

Fredag 18/12

Inga transiter

 

Lördag 19/12

Idag har vi ännu en väldigt stor planethändelse! Jupiter går vidare in i Vattumannen! Jupiter har befunnit sig i Stenbocken det senaste året men nu är det dags för Vattumannen! Med både Saturnus och Jupiter som nu går in i Vattumannen och dessutom bildar konjunktion tillsammans den 21/12 så förstärks nu det vi kallar för Vattumannens tidsålder!

Jupiter som styr Skytten trivs väldigt bra i Vattumannens tecken och det är verkligen en känsla av att vi nu får luft igen (då Vattumannen är ett lufttecken)! Så, det stora skiftet från jordens element till luftens element är här och vi kan nu äntligen lämna 2020 bakom oss! För 2021 kommer att bli en spännande resa. Det finns en risk att vi fortfarande kommer märka av Saturnus restriktioner men inte alls så omfattande som under 2020! Nu längtar vi efter att få utbilda oss, möta vår soultribe och att få vidga våra horisonter! Jupiter är Gurun och Vattumannen är också ett tecken som står för andlighet så nu ökar det högre medvetandet och våra spirituella sidor.

Idag möts även Venus, i Skytten och Chiron i Väduren i en härlig trigon så helandet och läkandet stärks!

 

Söndag 20/12

Idag möts Solen och Merkurius i en konjunktion i Skytten! Vilken underbar vecka vi har och idag så kan du verkligen känna att tankar och idéer flödar! Skriv gärna ner det som kommer till dig i de underbara energier som kan få dig att få nya visioner, mål, drömmar och planer!

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit. Klicka här för att läsa mer om kursen! 

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg eller titta in på mina hemsida.


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.