Helena-Magdalenas astroguidning för vecka 49!

Denna vecka startar med en fullmåne i Tvillingarna och under helgen som kommer så skapas underbara energier!

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Shutterstock

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 49, 2020

Tiden 30/11 – 6/12

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Nu står december för dörren och vi är i adventstider. Visst är det vackert med alla juleljus som tänds i mörkret. Det är en annorlunda tid vi lever i och vi får förhålla oss till att vara tacksamma för allt vi har att vara tacksamma för. Denna vecka startar med en fullmåne i Tvillingarna och under helgen som kommer så skapas underbara energier!

 

Måndag 30/11

Veckan startar med en fullmåne, med delvis förmörkelse i Tvillingarna på förmiddagen. Nu är vi i en förmörkelsefas och den 14/12, har vi nymåne i Skytten med en total solförmörkelse. Under förmörkelsefaserna skapas förändringar för oss. Det är som att vi snabbt rör oss framåt och saker och ting förändras. Energierna får oss att reagera och bli aktiva. Så, var beredd på att du under dessa veckor upplever att du kommer till ”nästa steg” i din utveckling. Samma dag möts även Merkurius, Skorpionen i en sextil med Saturnus i Stenbocken. Merkurius är himlens budbärare och styr allt som har med kommunikation att göra, nyheter, resor, vår närmaste miljö bland annat. Saturnus är karmaplaneten, den stränga fadern som styr större organisationer och också restriktioner och gränser. Så i dag kan vi förvänta oss nyheter som har med frihet, resor och restriktioner att göra.  När vi är mitt i förmörkelsen så kan vi förvänta oss att saker sker snabbt och att vi knuffas framåt. Så, det kan komma nyheter som rör hur pandemin ska hanteras.

 

Tisdag 1/12

Idag går Merkurius in i Skytten, där han trivs väldigt bra! Skytten är tecknet för högre medvetande, ideologier och att sikta mot stjärnorna. Med Merkurius i Skytten så blir det en härlig energi och du kan känna en längtan efter att ta nya steg, genom studier, kurser och genom att känna att du fylls av större visioner och drömmar. Som att du plötsligt ser ditt liv ur ett högre perspektiv.

 

Onsdag 2/12

Inga transiter.

 

Torsdag 3/12

Inga transiter.

 

Fredag 4/12

Inga transiter.

 

Lördag 5/12

Idag möts Merkurius, Skytten och Chiron, retrograd i Väduren, i en vacker trigon. Chiron är ”the wounded healer” och Merkurius är himlens budbärare så i dag är det en gynnsam dag för att hela och läka. Att skriva för att läka kan vara perfekt. Skriv ur dig alla tankar och känslor som inte längre gynnar dig. Om du behöver så boka tid för behandling för din hälsa.

Idag möts även Mars och Neptunus, vilket kan få dig att vilja ta nya steg gällande din spirituella sida.

Söndag 6/12

Idag möts Venus, kärlekens planet som är i Skorpionen och Neptunus, i Fiskarna i en vacker trigon! Det är underbara energier som sprids över oss i denna tid. Spiritualitet, skapande, konstnärlighet och kärlek! Mars, Väduren är även han med på ett hörn, så ta initiativ, gå framåt och använd dig av dessa underbara energier för att följa din själs längtan! Kom i håg att Mars kan elda på saker och ting, så behåll balansen och njut av allt det vackra!

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit. Klicka här för att läsa mer om kursen! 

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg eller titta in på mina hemsida.


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.