Helena-Magdalenas astroguidning för vecka 46!

Den här veckan har vi många fina aspekter och spännade händelser på planethimlen att vänta. Satsa stort och svep undan de utmaningar som eventuellt kommer i din väg, sikta framåt i full fart!

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Shutterstock

Helena-Magdalenas astro-guidning för veckan!

Vecka 46, 2020

Tiden 9/11 – 15/11

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Detta är verkligen en väldigt speciell astrologisk vecka, med ovanliga och väldigt kraftfulla transiter på himlen! Flera av de yttre planeterna är aktiva: Jupiter, Neptunus och Pluto framförallt. Dessa planeter styr både det sociala och det kollektiva så det här är aspekter som påverkar mänskligheten på olika sätt. Men även Mars och Venus är med på ett hörn och de styr även våra personliga liv. Så, välkommen vecka 46, håll i hatten för nu blir det full fart!

 

Måndag 9 november

Idag sammanstrålar himlens kärlekspar; Venus och Mars i en opposition. Venus är hemma i sitt eget tecken Vågen och Mars är hemma i sitt eget tecken Väduren, där han är retrograd.

När Venus och Mars möts är det kärlek i luften. I relationer kan det uppstå heta känslor och det är en levande, kärleksfull energi som genomsyrar luften. Det är också en härlig dag för att möta kärleken. Venus skänker fina energier i att skapa balans och harmoni och älskar det vackra på alla plan. Mars står för motivation och drivkraft och till viss del även för en viss aggressivitet, så idag kan det uppstå häftiga känslor som Venus energier hjälper oss att skapa vacker, kärleksfull balans i. Det är en perfekt dag för att skapa harmoni i relationer. Venus energi får oss också att vilja ha det vackert omkring oss, att skapa en vacker miljö att vistas i när vi nu får förhålla oss till att vara mer på hemmaplan. Venus är de sköna konsternas planet, så använd denna härliga energi till att vara kreativ.

 

Tisdag 10 november

Idag går Merkurius in i Skorpionen för att stanna där under några veckor. Det är en underbar tid att sätta ord på sina djupa känslor, genom att skriva av sig eller prata om det som berör. Om du har skrivambitioner så kommer du djupare in i känslor nu och kan skriva mer berörande. Passa på. Idag möts Solen i Skorpionen och Neptunus, retrograd i Fiskarna i en härlig, gynnsam trigon i elementet vatten, känslornas element, vilket verkligen ger oss en härlig dag att vara kreativa, skapa, dans, sjung, skriv eller måla och fånga den underbara energi som skapas. Idag är det även en mysig spirituell dag som passar väldigt bra för meditationer som öppnar och förstärker vår inre visdom och gör oss mer mottagliga.

 

Torsdag 12 november

Idag möts två av våra mäktiga planeter Jupiter och Pluto. De har spelat en roll för världens pandemi under 2020 och de möts återigen nu, för tredje gången i år. Så det är inte märkligt om man tittar utifrån astrologin att viruset åter sprider sig snabbt över världen då Jupiter expanderar allt som kommer i hans väg. Det är tredje och sista gången de möts nu (de andra gångerna var 4/4 och 30/6. Allt som sker på himlen kan vi också se som ”såsom i himlen så ock på jorden” och det som sker utanför oss sker även inom oss, makrokosmos och mikrokosmos. Så, vad är det inom dig som kommer expandera igen? Fundera på vad som skedde i ditt liv de datum jag nämnde här i texten så får du en hint om hur det kommer påverka dig i ditt liv. Expansion, framgång, karriärsmöjligheter och ekonomiska möjligheter ligger i luften nu! Så vidga dina vyer, lyft blicken och fokusera framåt för det kommer en dag då världen kommer se annorlunda ut än vad den gör precis just nu! Var hoppfull och dröm stort!

 

Lördag 14 november

Idag går, äntligen, Mars direkt igen i Väduren där han befinner sig. Mars styr vår inre drivkraft och motivation, det är energier som att ta action, vara aktiv och ta initiativ som åter kommer i full kraft. Mars har varit retrograd sedan 9/9 och det skapar inre frustration och en känsla av att vi tvingas förhålla oss passiva. Nu är det full fart framåt igen.

Idag möts även Solen i Skorpionen med Pluto i Stenbocken i en positivt laddad aspekt. Pluto står för transformation och med så fina aspekter under denna vecka och även nymåne på söndagen så sker det stora och djupa förändringar inom oss alla och det gör oss kraftfulla, målmedvetna och vi är beredda att ta nya initiativ och steg utifrån en brinnande passion som kommer ur vårt kraftfulla inre! Wow! Satsa stort nu!

 

Söndagen 15 november

Det är som en fortsättning på de senaste dagarnas magiskt starka planetmöten för idag möts Solen i Skorpionen i en vacker trigon till Jupiter, så expansion, flow och att verkligen ta rejäla kliv framåt och lyckas är tonen nu. Idag har vi dessutom supernymåne i Skorpionen! Skorpionen styrs av Pluto och det är mäktiga transformativa energier i omlopp nu och vid nymånen är det en underbar tid att ”så det du senare får skörda” så skriv ner nya mål, drömmar och visioner! Detta är verkligen starka krafter att räkna med!

Dessutom, puh, så utmanar Venus i Vågen Pluto i Skorpionen! Vilket kan främja dina olika projekt och starta stora förändringar. Svep undan de utmaningar som eventuellt kommer i din väg, sikta framåt i full fart!

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit. Klicka här för att läsa mer om kursen! 

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg eller titta in på mina hemsida.


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.