Helena-Magdalenas astroguidning för vecka 42!

Den här veckan har vi en supernymåne i Vågens tecken, det blir en fin tid att sätta nya mål och få insikter som ger klarhet i din vision.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Shutterstock

Helena-Magdalenas astro-guidning för veckan!

Vecka 42, 2020

Tiden 12 – 18 oktober

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Solen fortsätter sin väg genom det kardinala lufttecknet Vågen och det ger oss förmågan till klartänkthet och att se saker och ting ur ett större perspektiv. Veckan bjuder även på en supernymåne i Vågens tecken på fredag. På planethimlen har vi både gynnsamma och utmanande aspekter under veckan! Använd Vågens logiska klarsynthet till att få svar på frågan ”Vad handlar detta om egentligen” när du ställs i olika situationer. Då kan du få insikter som ger dig en klarare bild. Se upp för konflikter i slutet av veckan!

 

Måndag 12 oktober

Nu möter den expansiva, lyckoplaneten Jupiter i Stenbocken den spirituelle, drömska Neptunus i Fiskarna i en vacker sextil! Jupiter står för vårt högre filosofiska medvetande och Neptunus gör oss drömska och spirituella det ger oss en underbar dag för kärlek, men även för skapande och kreativitet. Du kan få härliga insikter! Under denna dag möts även Merkurius i Skorpionen och Venus i Jungfrun i en vacker sextil så det är en underbar dag för kommunikation, sätt ord på dina känslor och använd dagen till skapande! Detta är en underbar dag för kärlek och skapande!

 

Onsdag 14 oktober

I dag startar Merkurius, i Skorpionen, sin retrograda period vilket ger oss en underbar tid att samla i hop alla lösa trådar i våra olika projekt under veckorna som kommer. Minns också att Merkurius är en Trixter, så ha extra koll på allt som rör kommunikation och resor fram till den 3/11. Missa inga detaljer!

Solen i Vågen bildar opposition med Mars i Väduren. Oppositionerna är 180 grader och då befinner sig planeterna i oppositionstecknen, denna gång Vågen och Väduren – tanke och handling! Så, Mars manar på handling, men stanna upp och tänk efter först för Vågen manar till tanke och logik. Så agera inte i affekt, med Mars med i spelet så kan vi agera väldigt impulsivt! Vågen står för vi och Väduren för jag! Så här kan det uppstå diskussioner om ”oss kontra mig”. Försök att lindra konflikter istället för att rusa in i dom så blir allt lättare.

 

Torsdag 15 oktober

I dag bildar Solen i Vågen en utmanande kvadratur till Pluto i Stenbocken, så konfliktvarningen från igår dröjer sig kvar! Gå inte in i några konflikter nu, de kan bli både långlivade och känslosamma! Stanna upp, andas och lägg fokus på hur du vill att det ska vara istället för att låta dina känslor ta överhanden!


Fredag 16 oktober

I dag är det nymåne och supermåne i Vågens tecken. Vågen regerar över harmoni, balans, rättvisa och demokrati. Så sikta på att ha fokus på hur du vill enas och leva i harmoni med dig och med världen! Sätt gärna nya mål gällande planer och projekt, försök ha fokus på ”the big picture” som att se ditt liv i en större vision.

 

Söndag 18 oktober

I dag utmanar Solen i Vågen Saturnus i Stenbocken i en kvadratur. Ta ansvar, fatta beslut och stå i din kraft i allt du har lärt dig. Det kan kännas mastigt men du klarar det! Ta en sak i taget och det viktigaste först och försök att ägna dig åt avslappning så du kan koppla av också.

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

 

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit. Klicka här för att läsa mer om kursen! 

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg eller titta in på mina hemsidor:

helena-magdalena.se

thelighthouseonsala.com


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.