Helena-Magdalenas astroguidning för vecka 40!

Stora astrologiska händelser väntar denna vecka. Var beredd på kärleksfulla energier och plötsliga förändringar.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Shutterstock

Helena-Magdalenas astro-guidning för veckan!

Vecka 40, 2020

Tiden 28 september – 4 oktober

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Hösten närmar sig, luften blir högre och klarare. Solen och Merkurius befinner sig i Vågens tecken, vilket ger oss en bra förmåga att kommunicera och sätta ord på våra tankar och idéer. Vi kan också uppleva att vi ser saker och ting ur ett större perspektiv, då vi fått klarhet i detaljerna då Solen passerat genom Jungfrun. Vi har flera intressanta planetmöten i veckan.

Veckans stora astrologiska händelser är att Saturnus kommer gå direkt igen på tisdagen den 29/9 efter att ha varit retrograd sen den 11/5 och Pluto kommer gå direkt den 4/10 efter att ha varit retrograd sen den 25/4. Jupiter började gå direkt den 13/9 efter att ha varit retrograd sen den 14/5. Du kan läsa mer om dessa stora händelser, som är kopplade till pandemin, på min blogg.

Venus och Mars, himlens kärlekspar möts i veckan och vi har även en fullmåne i Väduren på torsdag!

 

Måndag 28 september

I dag möts Venus i Lejonet och Saturnus, retrograd, i Stenbocken. I dag är det en bra dag för att fatta beslut och för att söka kontakt med personer som kan hjälpa dig i ditt beslutsfattande.

 

Tisdag 29 september

I dag går Saturnus i Stenbocken direkt igen (se inledningstext). Solen i Vågen bildar opposition till Chiron i Väduren, det är gynnsamt att tänka om gällande ditt mående, på ett djupare plan. Du kan få fina insikter i vad du verkligen behöver för att helas och läkas. Venus i Lejonet bildar en vacker trigon till Mars, retrograd, i Väduren! Det ger en underbar, kärleksfull energi, så kärleken blomstrar! Mars, retrograd i Väduren, utmanar dessutom Saturnus i Stenbocken (som är kraftfull nu när han går direkt igen). Mars vill gå till handling och rusa framåt och Saturnus vill sakta ner, att få dig att stanna upp och ta större ansvar. Bara du vet vad som är bäst, men se till så du inte agerar på impuls, utan sov på saken!

 

Torsdag 1 oktober

I dag bildas det en vacker och kraftfull fullmåne i Vädurens tecken! Denna fullmåne befinner sig intill Chiron, helandets planet, så denna fullmåne gynnar sig väldigt bra för att hela och läka, fullborda och släppa taget om det som inte längre gynnar dig. Det kan även få dig att längta efter att hjälpa andra till helande och läkande.

 

Fredag 2 oktober

Venus, kärlekens planet, går vidare in i Jungfruns tecken, vilket gör oss mer tillgivna, omtänksamma och kärleksfulla mot människor vi har omkring oss. Solen i Vågen bildar även aspekt till Uranus i Oxen. Som alltid när Uranus är med på ett hörn kan vi förvänta oss plötsliga förändringar, för Uranus vill få oss att vakna upp genom att skaka om oss lite grann. Men, Uranus bidrar med positiva förändringar, som vi astrologer säger, ur kaos skapas en ny ordning.

 

Söndag 4 oktober

I dag går planeten Pluto direkt igen, det har jag skrivit om i den inledande texten. 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

 

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit. Klicka här för att läsa mer om kursen! 

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg eller titta in på mina hemsidor:

helena-magdalena.se

thelighthouseonsala.com

Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.