Astroguidning vecka 5: Nu kan du sikta på framtiden igen

Senare i veckan vänder Merkurius direkt igen efter att ha varit retrograd sedan mitten på januari. Vad innebär det? Helena-Magdalena ger oss svaret i veckans astroguidning.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astro-guidning för veckan!
Vecka 5, 2022
Tiden 31/1 – 6/2 

Nu välkomnar vi februari och ser fram emot en ny spännande vecka. Veckan inleds med en lite spänd nymåne i Vattumannen, så början av veckan kan kännas lite trög på grund av Månens och Uranus kvadratur till varandra. Lite längre fram i veckan skänker Mars och Jupiter en härlig och spännande energi till varandra. Lite i bakgrunden ligger även en transit mellan Venus och Uranus, den blir inte exakt, men skänker ändå härlig energi. Venus och Mars, som är himlens kärlekspar befinner sig i närheten av varandra och skänker fina möjligheter i kärlekslivet.

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Måndag 31/1

Inga transiter

Tisdag 1/2

Nymåne 12.19* Vattumannen

Månen är ny på 12.19* i Vattumannen, vilket innebär att Uranus är härskare över denna måne. Planeten Uranus bildar en spänd kvadratur till Månen så det är en del spänningar över denna nymåne. Dessutom är Månen i konjunktion till karmaplaneten Saturnus. Nymånen är en fin tid för nystart och med dessa aspekter så kan det kännas lite tungt. Uranus kan bidra med nyheter som du behöver hantera.

Du kan uppleva att du vet vad du vill men att du sitter fast. Men sanning är att du sitter inte fast, för Uranus är med på ett hörn här och han står för nya sätt att tänka, så tänk efter, vilka nya vägar kan du välja istället. Uranus bildar däremot fina aspekter till både Venus och Mars, himlavalvets kärlekspar, och sprider fin energi i våra relationer. Spännande kärleksmöten kan ske nu!

Onsdag 2/2

Inga transiter

Torsdag 3/2

Inga transiter


Fredag 4/2

Mars 8* Stenbocken sextil Jupiter 8* Fiskarna

Denna transit ger dig ett härligt driv och du motiveras att ta dig framåt i livet. Du fylls av optimism och självkänsla. Efter nymånens lite tyngre energi så vänder det nu rejält och du tar dig lätt framåt, så följ din längtan och sikta mot stjärnorna.

Solen och Saturnus i konjunktion på 15.56* i Vattumannen

Samtidigt så möts Solen och Saturnus i härliga intellektuella och nytänkande Vattumannen. Med Mars och Jupiters härliga energi är du fylld av tillförsikt, motivation och drivkraft och Saturnus ger dig uthållighet att ta dig framåt på din livsväg.

Merkurius går direkt på 24.22* i Stenbocken

Nu vänder Merkurius direkt igen efter att ha varit retrograd sedan den 14/1 då han befann sig på 10* i Vattumannen. Nu vänder han direkt på 24* i Stenbocken.

När Merkurius är retrograd så är det gynnsamt att samla i hop lösa trådar, tankar och idéer. Retrograden startade i lufttecknet Vattumannen som siktar mot framtiden och backade så att säga tillbaks till Stenbocken. Det kan ha inneburit för dig att du har behövt ta ett större ansvar, att färdigställa något som du har skjutit på och nu kan du sikta på framtiden igen.

Lördag 5/2
Inga transiter


Söndag 6/2
Inga transiter

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Är du intresserad av att leva mer magiskt, stärka din intuiton och skapa spännande ritualer? Här kan du läsa om min webbkurs "Skapa mer magi i ditt liv".

Missa inte heller min senaste webbkurs "Kristallernas magiska kraft"

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida.

 

Jag önskar dig en spännande vecka!

Ljus och kärlek,
Helena-Magdalena

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.