Astroguidning vecka 49: Lätta kraven och gör det du längtar efter

Var uppmärksam på detaljerna när Merkurius möter Neptunus. Det är lätt att du ser saker som du vill att de ska vara istället för hur de verkligen är, skriver Helena-Magdalena i veckans astroguidning.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 49, 2021

Tiden 6/12 – 12/12

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Måndag 6/12

Mars i Skorpionen i sextil till Pluto i Stenbocken, på vardera 25.10*

Mars är drivkraftens planet och han befinner sig nu i mäktiga Skorpionen, som i sin tur styrs av Skorpionen. Mars driver framåt i full fart och får känslomässig kraft av Skorpionen och Pluto. Du kan använda denna transit till att hämta din kraft djupt inifrån dig själv, lyssna till din intuition, så du verkligen är klar över vad du vill. Kom ihåg att inte manipulera din omgivning för att få din vilja igenom, agera heller inte i affekt. Utan använd din kraft och vilja och var klar över vad du vill så kan nya dörrar öppnas för dig, för detta är verkligen en kraft att räkna med.

 

Tisdag 7/12

Merkurius i Skytten och Neptunus i Fiskarna möts i en utmanande kvadratur på vardera 23.10*. Himlens budbärare Merkurius befinner sig i Skytten som styr vårt högre medvetande, visdom och våra livsåskådningar. Nu möter han den andliga planeten Neptunus, som också står för illusioner. Så, i dag är det en dag att vara vaksam så du inte missar verkligheten, för Neptunus får oss att se saker och ting som vi vill att det ska vara och kanske inte så det verkligen är. Så var noga med allt som har med information att göra nu, var noga med vad du själv delar för information, är den sann? Lyssna till ditt högre medvetande.

 

Onsdag 8/12

Mars i Skorpionen är aktiv igen, i dag utmanar han Jupiter i Vattumannen i en kvadratur på vardera 26.24*. Mars och Jupiters energier är verkligen härliga, Mars är drivkraft och motivation och Jupiter är stora visioner, drömmar, mål och planer. När de båda möts i en mindre gynnsam aspekt så kan dessa härliga energier gå lite överstyr. Det är bra att försöka hålla dig till strategier och mer långsiktiga planer, så du inte rusar framåt för snabbt. Jupiter och Skytten står för att sikta mot stjärnorna, men är du för snabb nu så kan du kraschlanda i talltopparna. Använd denna underbara energi till att se hur du kan nå dina mål och gör riktigt bra planer för det, för i dag kan du drömma stora drömmar!

 

Torsdag 9/12

Inga transiter

 

Fredag 10/12

Inga transiter

 

Lördag 11/12

I dag möts Venus och Pluto i en konjunktion på 25.19* i Stenbocken. De kommer bilda konjunktion två gånger i vinter, då Venus kommer gå retrograd. Venus är den feminina energins kraft, hon är mäktig och står för harmoni och balans. Venus styr även över de sköna konsterna och över kärleken! Nu möter hon djupa, passionerade Pluto så kärleken är väldigt spännande nu! Dessutom är Pluto planeten som gräver i djupet, tar fram det fördolda och tillsammans med Venus blir det nu en perfekt tid för att lyssna till din intuition och dina djupa känslor. Detta möte sker i Stenbocken som styr över organisationer, politik och stora företag så dolda sanningar kan komma fram i ljuset nu, för att belysas och läkas.

I dag möts även Merkurius, i Skytten och Jupiter i Vattumannen i en härlig sextil på vardera 26.57*. Detta är en riktigt härlig transit som får dig att se saker och ting ur ett större perspektiv. Det är nu lätt för dig att se dina visioner framåt på ett klart och tydligt sätt. Det känns också som att du nu kan röra dig framåt mot dina mål med lätthet. Så, sikta mot stjärnorna och sätt fart!

 

Söndag 12/12

I dag möts Solen i Skytten och Neptunus i Fiskarna i en utmanande kvadratur på vardera 20.26*. Så skönt att denna transit sker på en söndag, för den kan göra att du mest vill dagdrömma dig bort, meditera och ta hand om dig själv i hemmets lugna vrå. Motivationen kan kännas som bortblåst, men den kommer snart igen. Om du ägnar dig åt att skriva och skapa så kan det vara perfekt för det i dag. Men lätta kraven och gör det du längtar efter på ett själsligt plan.

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Är du intresserad av att leva mer magiskt, stärka din intuiton och skapa spännande ritualer? Här kan du läsa om min webbkurs "Skapa mer magi i ditt liv".

Missa inte heller min senaste webbkurs "Kristallernas magiska kraft"

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida.


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.