Astroguidning vecka 43: Universum ger dig skjuts

Veckan som kommer bjuder på en vacker nymåne på 2* i Skorpionen som även bjuder på solförmörkelse. Nymånen skapar goda förutsättningar för olika transformationer.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 43, 2022

Tiden 24/10 – 30/10

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Veckan som kommer bjuder på en vacker nymåne på 2* i Skorpionen som även bjuder på solförmörkelse. Denna förmörkelse följs sedan av en månförmörkelse vid fullmånen i Oxen den 8/11. När vi är i förmörkelsetiden, eclipsetiden, som jag brukar kalla det så kan vi uppleva det som att saker och ting sker väldigt snabbt. Det är som att Universum ger oss en knuff i ryggen och puttar oss framåt utan att vi kanske ens förstår vad som sker. För i förmörkelsetiderna så sker saker och ting i det fördolda och det är först efter förmörkelsetiden som vi förstår vad som egentligen har skett. Så upplever du förvirring under kommande veckor så förstår du varför. Universums knuff i ryggen leder dig rätt, så ha tillit.

(Oxen och Skorpionen är de tecken som också står för resurser; Oxen för egna resurser och Skorpionen för delade resurser. Vi ser ju just nu hur fokus ligger på jordens resurser och Oxen är Moder Jord och Skorpionen står för transformation, så denna förmörkelsetid kan göra att vi får saker och ting gällande till exempel elen, ekonomin och jordens resurser).

 

Måndag 24/10

Inga transiter

 

Tisdag 25/10

Nymåne Skorpionen 2* solförmörkelse

I dag har vi nymåne i kraftfulla, känsliga och djupa Skorpionen, med solförmörkelse som följs av en månförmörkelse 8/11 vid fullmånen i Oxen.

Vid nymånen i Skorpionen är känslorna djupa och det är värdefullt att lyssna på din intuition. Nymånen i Skorpionen styrs av Pluto som står för transformation så nu är det en perfekt tid för dig att se vad du vill förändra och släppa taget om. Känn efter vad du verkligen vill förändra nu, skapa en klar känsla av hur du vill att ditt liv ska kännas och låt förändringarna ha sin gång. Månen bildar en positiv trigon till Mars, vilket förhöjer din drivkraft och motivation.

 

Onsdag 26/10

Inga transiter

 

Torsdag 27/10

Merkurius, Vågen trigon Mars, Tvillingarna 26*  

I dag är himlens budbärare Merkurius aktiv på himlavalvet, först möter han Mars och de båda trivs bra ihop och ifrån de olika lufttecknen Vågen och Tvillingarna sänder de nu energi till varandra. Det ger en perfekt dag för att gå från tanke till handling och att sätta dina planer i verket.

Merkurius, Vågen kvadratur Pluto, Stenbocken 26*

Samtidigt möts även Merkurius i Vågen och Pluto i Stenbocken i en kvadratur. När planeterna möts i kvadratur uppstår spänningar och där spända energier och denna kvadratur tyder på att du verkligen kan brinna för din sak, din kraft är stark och du kan vilja övertala andra att se saker och ting på ditt sätt. Om du märker att du kör fast så släpp det just nu. Låt inte Plutos energier få dig att börja manipulera andra för att få din vilja igenom. Ta det lugnt.

 

Fredag 28/10

Jupiter lämnar Väduren och backar in i Fiskarna

Jupiter vandrar nu retrograd sedan 28/7 och fram till 24/11. Nu backar han därför åter in i Fiskarna där han kommer befinna sig till 20/12 då Jupiter åter går in i Väduren.

Jupiter är himlens guru och han står för expansion, lycka och tur. Han expanderar det som är och nu förhöjer han Fiskarnas energi och i Fiskarna befinner sig även Neptunus, som står för drömmar och illusioner. Med dessa båda planeter i Fiskarna så förhöjs andligheten och vår längtan efter att drömma och se livet ur ett skimrande perspektiv. Låt dessa energier komma till sin rätt genom att du i meditation lyssnar till din inre guidning eller genom att måla, skapa och skriva.

 

Lördag 29/10

Inga transiter

 

Söndag 30/10

Inga transiter

 

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Är du intresserad av att leva mer magiskt, stärka din intuiton och skapa spännande ritualer? Här kan du läsa om min webbkurs "Skapa mer magi i ditt liv".

Missa inte heller min senaste webbkurs "Kristallernas magiska kraft"

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida.

Näras shop kan du köpa min bok "Lev din kraft"

 


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.