Astroguidning vecka 39: Full fart framåt

Under veckan som kommer så är det full aktivitet på himlavalvet! Merkurius har varit retrograd i flera veckor men vänder snart och går direkt igen. Då kan missförstånd klaras upp och allt känns tydligare.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 39, 2022

Tiden 26/9 – 2/10

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Merkurius, som är retrograd, strålar samman med Venus i Jungfrun och de bildar en vacker trigon till Pluto i Stenbocken.

Solen i Vågen och Jupiter i Väduren möts i en opposition. Mars i Tvillingarna bildar en positiv trigon till Saturnus i Vattumannen. Venus går vidare in i Vågen och bildar även hon en opposition till Jupiter i Väduren, precis som Solen. Därefter bildar Merkurius, som är retrograd i Jungfrun en opposition till Neptunus.

Så veckan har flera positiva trigoner och även flera spännande oppositioner. När det är oppositioner kan det hända att vi tänker om och ändrar våra tidigare beslut. Så låt denna veckas härliga energier hjälpa dig att fatta de beslut du behöver. Du är positiv och har lätt för att se saker och ting ur andra perspektiv. Solen och Venus befinner sig i Vågen och det står för att vi vill hitta balans i tillvaron och också för insikten om att det finns två sidor av samma mynt.

 

Måndag 26/9

Venus, Jungfrun trigon Pluto, Stenbocken 26*

Venus, kärlekens planet laddar nu energi av Pluto som är passion och djupa känslor, det ger fina vibbar i kärleken och känslorna är djupa och passionerade.

Solen, Vågen opposition Jupiter, Väduren 4*

Solen, vår livskraft möter i dag Jupiter, himlens Guru i en opposition vilket kan ge dig fina insikter och höga visioner om vad du verkligen vill i livet. Jupiter är i eldiga Väduren så nu kan du få fart på dina livsvisioner.

Merkurius konjunktion Venus 27* Jungfrun

Merkurius, himlens kommunikatör strålar i dag samman med kärleksgudinnan Venus och det blir lätt att sätta ord på vad du känner och hur du vill ha det i dina relationer. Det är också en underbar energi för att skriva ner dina känslor, kanske i form av vackra texter, dikter eller kärleksbrev. Kommunikationen flyter lätt och vackra ord strömmar genom dig nu.

 

Tisdag 27/9

Merkurius, Jungfrun trigon Pluto, Stenbocken 26*

Himlens budbärare får stark och kraftfull energi av Pluto, vilket ger kraft bakom dina ord. Du kan lätt få fram vad du tänker och göra din röst hörd. Men ta inte till manipulation, utan låt orden tala och vara kraftfulla nog.

 

Onsdag 28/9

Mars, Tvillingarna trigon Saturnus, Vattumannen 19*

Mars möter nu Saturnus i en härlig trigon i lufttecknen Tvillingarna och Vattumannen. Saturnus bidrar med uthållighet och långsiktighet till dina tankar så i dag passar det perfekt och sätta långsiktiga mål.

 

Torsdag 29/9

Venus går in i Vågen

Venus, kärlekens, fredens, harmonin och de sköna konsternas Gudinnan kommer nu hem till ett av sina egna tecken, Vågen (Hon styr även över Oxen). I Vågens tecken visar hon sin kärleksfullhet och skönhet i full glans. Venus styr över de sköna konsterna och att vilja göra världen till en vackrare plats, så om du ägnar dig åt kreativ sysselsättning så har du flera veckor framåt att lyckas med ditt skapande. Venus i Vågen är balanserad och kärleksfull, du ger mycket till dina medmänniskor och du bidrar med en fin energi och längtan efter att ha harmoni i dina relationer. Kärleken ser lysande ut de kommande veckorna.

 

Fredag 30/9

Inga transiter

 

 

Lördag 1/10

Venus, Vågen opposition Jupiter, Väduren 3*

Venus möter nu Jupiter i en opposition i de kardinala tecknen Vågen och Väduren. Vågen står för vi och Väduren för jag. Så här kan du behöva fundera på hur det ser ut i dina relationer och ditt kärleksliv. Får du utlopp för dina känslor och självständighet eller saknar du den självständighet som Väduren står för. Det kan vara ett tema av ”vi” eller ”jag” som präglar dina relationer nu.

 

Söndag 2/10

Merkurius, Jungfrun opposition Neptunus, Fiskarna 26*

Merkurius, som är retrograd i Jungfrun möter nu återigen Neptunus i opposition i Fiskarna. Neptunus och Fiskarna kan få dig att vilja se saker och ting med rosa glasögon, att se illusioner i stället för verklighet. När denna transit uppstår så är det värdefullt för dig att försöka se saker, ting och personer som dom verkligen är, i stället för att se dom så som du önskar att de ska vara.

Merkurius direkt 24* Jungfrun

Äntligen blir Merkurius stationär och vänder för att förbereda sin väg framåt igen. Efter flera veckor av retrograd rörelse som har påverkat all kommunikation, som ofta trasslar till det så vänder han framåt nu. Missförstånd kan klaras ut och kommunikationen blir klar och tydlig igen. Under retrograden så är det perfekt att omvärdera saker och ting, att förändra det som ska förändras och tänka igenom saker och ting en gång till. Nu när Merkurius vänder direkt igen så blir det full fart framåt, tydlig och klar kommunikation igen.

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Är du intresserad av att leva mer magiskt, stärka din intuiton och skapa spännande ritualer? Här kan du läsa om min webbkurs "Skapa mer magi i ditt liv".

Missa inte heller min senaste webbkurs "Kristallernas magiska kraft"

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida.

Näras shop kan du köpa min bok "Lev din kraft"

 

Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.