Astroguidning vecka 34: Hemligheter kommer i ljuset

Veckan börjar med en härlig trigon mellan Merkurius i Jungfrun och Pluto, som är retrograd, i Stenbocken så vi kan förvänta oss spännande nyheter. Solen i Lejonet har erbjudit en härlig värme, kärlek och kreativitet i flera veckor. Nu går solen vidare in i Jungfrun och då passar det perfekt att skapa rutiner inför hösten.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 34, 2022

Tiden 22/8 – 28/8

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

Veckan bjuder också på en nymåne i Jungfruns tecken på lördagen, denna nymåne styrs av Merkurius himlens budbärare och kommunikationens planet. Dagarna runt nymånen passar perfekt för att sätta nya mål gällande din hälsa och ditt arbete.

Solen och Månen bildar en kvadratur till Mars och samtidigt bildar Venus en kvadratur till Uranus så denna måne kan ge dig en känsla av var du sitter fast och vad du vill förändra. 

 

Måndag 22/8

Merkurius, Jungfrun trigon Pluto (R) Stenbocken 27*

Merkurius är himlens budbärare och kommunikationens planet. Vi kan förvänta oss att hemligheter kommer i ljuset, för Pluto gräver djupt och med tanke på att Pluto befinner sig i Stenbocken som står för stora organisationer så kan man tänka sig att detta kan ha att göra med den aktuella valdebatt som nu pågår i Sverige.

Denna transit ger kraft åt dina ord, du påverkar människor och kan få din vilja igenom nu.

 

Tisdag 23/8

Solen går in i Jungfrun

Solen går nu vidare in i Jungfruns tecken. Jungfruns föränderliga tecken står för omtänksamhet och att vilja tjäna mänskligheten. Så det passar perfekt för dig att bli rikta fokus på ditt arbete nu. Du kommer få mycket gjort då denna placering också ger dig en underbar förmåga att skapa rutiner, för det är gynnsamt att skapa nya rutiner i arbetet och att komma in i vardagens rutiner igen.

Dessa veckor är det också väldigt gynnsamt att ta hand om din hälsa lite extra. Att passa på att ta en fasta eller detox av olika slag. A tt rena kroppen efter sommaren blir en bra start på en hälsosam höst. Likaså passar det bra att skapa nya hälsosamma rutiner.

 

Onsdag 24/8

Uranus retrograd 18.55* Oxen (går direkt igen 22/1 2023 på 14:56* Oxen)

I dag vänder Uranus retrograd i Oxens tecken. Uranus, Vattumannens planet, som står för plötsliga förändringar, kaos, chock och förvirring, som är vår inre rebell och får oss att vakna upp vänder nu retrograd. Så under de kommande månaderna så kan vi förvänta oss instabilitet i relationer, finansmarknad och politik. Det kan bli plötsliga förändringar som bidrar till att vi känner en större osäkerhet. Det är först i januari som Uranus vänder framåt igen och frågar du mig så känns det som att detta hänger ihop med höstens val, världsläget och den inflation vi befinner oss i nu.

 

Torsdag 25/8

Inga transiter

 

Fredag 26/8

Merkurius in i Vågen

Merkurius, himlens budbärare går i dag in i Vågen, luftens kardinala tecken. Här kommer Merkurius till sin rätt med sin kvicka energi då Vågen är ett mentalt lufttecken. Det bidrar till allt som har med kommunikation att göra. Vågen står för diplomati, fred, harmoni och balans och Merkurius hjälper dig att sätta ord på hur du vill ha det i ditt liv.

 

Lördag 27/8

Nymåne 4* Jungfrun

Solen kvadratur Mars 4* Jungfrun tvillingarna

Venus, Lejonet kvadratur Uranus, Oxen 19* 

I dag är det flera transiter på himlen, månen är ny på 4* i Jungfrun och denna månes härskare är därmed Merkurius. Solen och Månen bildar samtidigt en kvadratur till Mars. Mars står för vårt inre driv, vår motivation och drivkraft och även för hetsigt temperament med en kvadratur här så ha lite is i magen för du kan bli utmanad av någon i din omgivning, framför allt på arbetet. Det ger dig också en möjlighet att se var du sitter fast, kanske är det dags att sätta ner foten?

Venus i kvadratur till Uranus kan leda till spännande kärleksmöten, du kan möta en person som är annorlunda och dras till dess starka karisma. Denna transit kan också utmana kärleksrelationer. Det kan bli motsättningar och friheten är en viktig fråga här. Men om du är i en sund kärleksrelation så påverkar inte denna transit stabilitet i den. 

 

Söndag 28/8

Venus, Lejonet 21* opposition Saturnus (R) Vattumannen 

Även i dag är Venus aktiv och nu möter hon Saturnus i en opposition. Detta kan leda till att du vill ha mer tid för dig själv, att få reflektera över ditt liv och din eventuella kärleksrelation på egen hand. Med Saturnus inblandad så kan det ge en känsla av ensamhet, men det är snabbt övergående.

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Är du intresserad av att leva mer magiskt, stärka din intuiton och skapa spännande ritualer? Här kan du läsa om min webbkurs "Skapa mer magi i ditt liv".

Missa inte heller min senaste webbkurs "Kristallernas magiska kraft"

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida.

Näras shop kan du köpa min bok "Lev din kraft"

 


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

Läs mer

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.