Anna testar reading hos Ewa Olsson: Mormor gav mig rådet att tagga ner

Under en reading återger ett medium information från andevärlden. Detta kan göras på flera olika sätt, en del använder tarotkort, andra hör röster, melodier eller ser bilder. Näras reporter Anna Flodberg fick en reading av Ewa Olsson, och blev glatt överraskad när hennes mormor dök upp.

Text: Anna Flodberg
Foto: TT/Shutterstock

Det var i 20-årsåldern som Ewa Olsson förstod att hon hade en medial förmåga. Efter flertalet besök hos medier, seanser och olika utbildningar föll pusselbitarna på plats. Hon började förstå och ta in saker som skett i hennes barndom. Så småningom började Ewa jobba som medium på heltid och sedan många år tillbaka erbjuder hon privata sittningar, seanser och kurser.

– När du bokar en sittning hos mig förklarar jag alltid vad som ska hända. Jag är framför allt tydlig med att berätta att jag inte kommer återge några hemskheter. Så du kan vara lugn, säger Ewa när vi ses över Facetime för en reading.

Inga hemskheter

Under pandemin har det blivit vanligare med sittningar över telefon, även om det fortfarande är cirka 80 procent som kommer hem till Ewa i Staffanstorp i Skåne.För Ewa är det viktigt att de som besöker henne får veta i förväg att de kan vara lugna och inte oroa sig för att hon ska berätta när de ska dö eller om de kommer råka ut för någon sjukdom eller olycka.

– Mitt team däruppe och jag har ett kontrakt och jag har bett dem att plocka bort sånt, säger Ewa och skrattar.

Däremot är hon noga med att betona att man kan bli förvirrad och inte förstå allt på en gång, men då gäller det att vara lite tålmodig, allt är inte solklart direkt.

– Jag brukar säga till mina klienter att de ska komma med ett öppet sinne. Om jag säger till dem att vara försiktiga med något så kommer de intuitivt att veta när detta infaller och vara aktsamma. Men de ska inte behöva gå runt och leta efter situationen och vara oroliga.

Ewa-Olsson-medium 1080x1350.jpgNäras medium Ewa Olsson förstod att hon var medial i 20-årsåldern.

Hör röster och ser bilder

Ewa förklarar att hon tar in saker som händer under en tidsperiod på ungefär fyra år, ibland längre, ibland kortare.

– Det är ju väldigt olika hur man jobbar som medium eftersom vi jobbar på olika frekvenser. När jag möter en klient ser jag bilder ibland, men jag kan också höra en kvinno- eller mansröst och ibland melodier, men det är inte på samma sätt varje gång. Mitt team, som jag egentligen inte kan se, och klientens nära och kära vet innan och har förberett sig. De sviker dig aldrig.

Det är inte alltid Ewa kan se personerna tydligt på Andra sidan, ibland blir de som en skugga, beskriver hon.

– Jag får in en skugga och sen får jag in massor med information, det bara kommer med automatik, precis som när man sätter på duschen.

Hos vissa medium blir du rådd att inte spela in, men Ewa tycker det är bra att göra det.

– Det är som när man läser en bok för andra gången, då upptäcker du saker du missat. På samma sätt kan du komma på fler saker när du lyssnar igenom det som sagts en gång till, säger Ewa.

Ökat intresse bland män

Majoriteten av de som bokar en sittning med Ewa är kvinnor, men hon har märkt ett ökat intresse bland män under de senaste åren. Och det dyker upp både präster, läkare och politiker på hennes kurser, ofta från andra länder.

– Det är unga, medelålders män som berättar att de upplevt oförklarliga saker.

Hon menar att det inte längre stämmer att ett visst klientel uppsöker medier. Det finns en större nyfikenhet och fler som vågar öppna upp. Det kanske beror på den oroliga värld vi lever i, då söker man andlighet och tröst.

För att förbereda sig för en sittning duschar Ewa och tvättar håret noga.

– När jag sover på natten, återhämtar sig kroppen och bearbetar saker, så jag vill rensa bort allt osynligt skräp. Det börjar jag alltid med. Sen går jag in på mitt rum, tänder ljusen och tar det lite lugnt. Men jag behöver inte sitta i meditation i flera timmar, det går på automatik idag.

Ewa tycker det funkar bra att ha en reading över telefon även om det finns en del fördelar med att mötas fysiskt.

– Det kan bli väldigt emotionellt och då känns det bättre för mig att de inte är ensamma. Det känns tryggare för både klienten och mig.

Förmedlare av andevärlden

Det är dags att köra i gång, men innan vi gör det vill Ewa understryka att hon bara är förmedlaren av andevärldens information.

– Jag levererar utan att vara duktig, utan att förstå det jag säger, även om du är förvirrad. Jag kan inte heller vägleda dig tidsmässigt. Det beror på hur mycket du öppnar dina ögon, dina sinnen. Din målmedvetenhet styr dina handlingar. Det är inga quick fix för våra liv. Söker du inte ett jobb, hur ska du då kunna få det. Alla människor har en intuition och vi måste lita på den. Jag ska bara vara öppen och en rak kanal, det är andevärlden som bestämmer.

Hon tar ett djupt andetag och säger:

– Just nu är det mycket ekonomi i din skalle. Det springer siffror här och ser ut som när de visar aktiekurser på tv. Precis så är du i ditt huvud. Ta det lugnt! Du sitter inte i sjön, du kommer inte tappa fotfästet. Just nu är det lite sorgebearbetning, lite förvirring, men det här kommer att lösa sig och jobbmässigt kommer du få det jättebra.

Jag frågar om hon kan se vilket typ av jobb, men det kan inte Ewa. Hon betonar att hon inte ska styra mig eftersom det kan påverka mig psykologiskt om hon säger att jag ska söka jobb här eller där. Det är inte så våra nära och kära arbetar understryker Ewa.

– Men du ska ha ett jobb där du har många bollar i luften, där du får ut din karismatiska sida, ditt bubbel, din inspiration och dina idéer. Det kan vara alltifrån en tidning till att jobba med något kreativt på ett helt annat sätt än vad du har en aning om.

Hon råder mig att lyssna inåt och ”connecta” mer med mig själv. Jag behöver lugna ner mig och jag är en dålig lyssnare på mig själv, får jag veta.

Anna-Flodberg-1080x1350.jpgVår reporter Anna Flodberg fick ta emot budskap från sin mormor på Andra sidan.

Mormor ger råd

I samma stund får Ewa in någon från Andra sidan.

– Jag har din mormor här! Hon finns inte längre i livet. Hon säger att du ska sluta snurra i sängen för du kommer få hjälp med allt du ska göra. Men hon råder dig att gå och lägga dig lite tidigare i stället för att du bara ska ställa in disken. Och låt bli datorn. Hon säger: ”Sicket mög.”

Jag skrattar högt. Min mormor var från Skåne och ordet ”mög” användes flitigt minns jag, trots att jag bara var tio år när hon gick bort.

Hemma hos mormor, i en liten by utanför Helsingborg spenderade vi alltid somrarna när jag var liten. Hon hade en stor trädgård fylld av blommor, träd och bärbuskar. Det var tiotals rader av hallon och rikligt med svarta och röda vinbär.

– Hon gör så här, säger Ewa och knackar i bordet och säger ”schaaas, schaaas, ät inte upp mina bär”.

Ja, det kan jag höra henne säga, bären var viktiga för min mormor som syltade och saftade varje sommar.

– Din mormor visar en massa glasburkar med gummigrej som man sätter på och så säger hon ”glöm inte parafinen”. Jag ser det som gelé i gamla burkar. Hon säger: ”Man ska inte gå ut på den där lilla grusvägen utan att ha påse, för vem vet, antingen plockar man skräp eller så hittar man guld.”

Ja, det stämmer säkert att min mormor hade en påse med sig på sina promenader ifall hon skulle hitta svamp eller annat ätligt längs vägen.

Det kommer också fram olika namn som jag känner igen, som Aina och Birgit, som är mina mostrars namn och Kristina som är mitt andranamn. Hon har också goda råd till mig.

– Du ska sätta upp en papperspåse uppe i husnocken så att getingarna inte flyger in där mer.

I mina svärföräldrars stuga i Västervik, där vi spenderar mycket tid på somrarna, har vi haft problem med getingar som byggt bo ovanför uteduschen. Så detta kan jag förstå och jag tar tacksamt emot tipset.

Mormor vill också passa på att säga något om min man.

– Din man, han är fin. Tvivla aldrig på varandra. Han är händig och kreativ, men ni behöver inspiration och egentid och nu när du går in i en ny era, så kanske ni kan planera in lite mysfaktor. Och då behöver ni inte vara oroliga att jag är med, skämtar mormor.

Ewa får upp en bild av en lummig trädgård och klirrandet av porslinskoppar.

– Din mormor säger: ”Jag irriterar mig på att ha socker i för det blir ett sånt rörande hela tiden.”

Jag ler åt min mormors underbara humor och det stämmer ju att hon hade socker i kaffet och säkert tog jag efter henne när jag själv började dricka kaffe som tolvåring, med massor av socker och grädde.

Tiden går fort och det har redan gått 45 minuter och är dags att avsluta. Innan vi lägger på vill mormor säga några sista ord via Ewa.

– Du går in i en intensiv period även om du tror att det ska bli tråkigt. Allting kommer på plats, så ta det lugnt och tagga ner. Nu får vi bida tiden och göra en sak i taget. Allt blir bra, avslutar mormor.

Reading hos medium Ewa Olsson:

Bor: Staffanstorp.
Tid: 45 minuter.
Så bokar du: Ring 0733-424282 (måndagar mellan 9 och 12).
För mer info: www.ewaolsson.com

Så går det till

För vem: En reading passar dig som vill få kontakt med nära och kära på Andra sidan eller söker vägledning i livet.

Förberedelser: Skriv ner frågor i förväg. Det är lätt att bli så uppfylld av upplevelsen att du annars missar viktiga frågor du vill ställa.

Förväntningar: Kom med ett öppet sinne och ha tålamod, du kommer inte alltid förstå allt på en gång. Om du får, spela gärna in samtalet så du kan lyssna på det igen och då kanske uppmärksamma saker du missat. Eller så gör du anteckningar som du sen i lugn och ro kan se över.

Etik: Ett seriöst medium pratar inte om dödsolyckor inom närmsta familjen eller andra hemskheter. Du ska aldrig lämna en sittning med rädsla och oro.

Andra medier som gör readings

Leah Allén
Erbjuder enskilda sessioner på distans.
Bor: Västkusten.
Kontakt: 0709-99 00 22
Hemsida: www.leah.se

Terry Evans
Erbjuder sittningar via Skype, Facetime eller telefon.
Bor: Frändefors i Dalsland.
Så bokar du: Görs via webbutiken på www.creativeexperiences.com

Gun-Inger Trignell
Erbjuder tarotreading både via telefon och besök.
Bor: Holmsund, utanför Umeå.
Kontakt: 070-578 23 35

Andreas Österlund
Erbjuder andlig personlig vägledning via röst- eller videosamtal.
Bor: I Stockholm.
Mejl: andreas_osterlund@hotmail.com
Hemsida: www.andreasosterlund.se

Mia Haraldsdotter
Erbjuder medial vägledning – intuitiv och med tarotkort.
Bor: Ydre, nordväst om Eksjö.
Kontakt: 070-219 29 06
Facebook: Haraldsdotters skafferi för kropp och själ. www.haraldsdottersskafferi.se

Camilla Elfving
Erbjuder medial sittning – intuitiv eller andekontakt.
Bor: Stockholm.
Kontakt: 0708-59 26 64, camilla@elfvinginstitute.org
Hemsida: www.elfvinginstitute.org (personligt möte i Stockholm eller online).

Susanne Swantesson
Erbjuder medial vägledning och siar om framtiden i vanliga spelkort. Har sittningar varje tisdag på Regnbågens böcker och smycken i Haga, Göteborg. Även sittningar i Stockholm och Varberg.
Bor: Göteborg.
Så bokar du: www.bokadirekt.se, sök på Susanne Swantesson
Kontakt: 070-219 29 06 eller susanne1121@gmail.com
Hemsida: www.in-flow.se eller www.regnbagens.com/shop/medium-och-samtal

Anu Rosentjärn
Erbjuder sittning med healing via telefon eller personligt möte.
Bor: Nyköping.
Kontakt: 073-679 65 25, anu-rosentjarn@hotmail.com
Hemsida: www.anurosentjärn.se

Inre visdomar
En telelinje för intuitiv och medial vägledning. Medierna har handplockats av grundarna Pierre Hesselbrandt och Anna Strandlind
Kontakt: 0939-1940, pris 19,90 kr/min

Benny Rosenqvist
Erbjuder sittningar via personliga möten och per telefon.
Bor: I Malmö men ger även sittningar i Stockholm och Göteborg.
Kontakt: 040-786 12 och 0707-97 55 12
Hemsida: www.bennyrosenqvist.se

Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Erbjuder medial vägledning och astro-readings.
Bor: I Onsala och Göteborg.
Kontakt: Via Bokadirekt, Regnbågens böcker och smycken i Göteborg eller via sms på 0768-90 49 06
Hemsida: www.helena-magdalena.se

Anna-Lena Vikström
Erbjuder vägledning i relationer, framtid och seanser via distansmöten och/eller vid personliga möten.
Kontakt: 054-19 01 11, alv@bahnhof.se

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.