Få ur dig dina känslor – med hjälp av en ballong!

Ewa har skapat en alldeles ny övning som hon vill dela med sig av. Hon kallar den Ballongen och det är en form av psykometriövning. En uppblåst ballong väger lite mindre än den uppskattade vikten för själen, som trots sin lätthet kan väga tungt i vår kropp. En uppblåst ballong tar in din själ och allt du upplever och känner. Prova så får du se!

Text: Ewa Olsson
Foto: Shutterstock

När jag hade kurs nyligen testade jag en helt ny övning och resultatet gav mig en riktig wow-känsla. Så nu vill jag dela den med alla er som läser Nära! Ni kan göra den i en större grupp, eller två och två tillsammans. Så här går den till:

Köp en påse ballonger i olika färger.

Bestäm hur du vill jobba, i grupp eller med en vän. Alla väljer en ballong – ta den du dras till.

Blås upp ballongen, fyll den tills den är så stor att du intuitivt känner att du inte ska blåsa mer. Knyt ihop den.

Håll nu med båda händerna runt ballongen. Titta på den och använd alla dina sinnen. Känns ballongen tung? Eller lätt? Ger den dig något speciellt minne? Fylls du av en smak eller en doft? Känner du glädje när du håller i ballongen? Eller vilka andra känslor fyller dig?

Byt nu ballong med någon och ta in den nya känslan. Är den här ballongen tyngre eller lättare än din egen? Vilken information får du? Glädje eller sorg? Något annat du kan fånga upp?

Skriv ner allt du fått till dig – känslorna du fick av din egen ballong, sedan allt du upplevde när du höll i den andra personens ballong.

Berätta nu för din vän vad du fått till dig om honom eller henne. Kanske har du känt att personen är duktig på att kommunicera? Kanske kände du dig glad och ville börja dansa? Besvara upplevelserna, kanske bekräfta, men var beredd på att vi människor inte alltid vill eller måste dela allt med andra. Du behöver alltså inte gå på djupet när du berättar, visa respekt för varandra. Och kom ihåg att det är viktigt att först förankra med alla att det är okej att berätta högt, om ni är flera i gruppen!

Alla som testat Ballongen tycker att det är skönt att få ur sig sina känslor. Det tunga kan släppa och det glada komma fram. Du och en vän har fyllt ballonger med det som finns i ert liv!

Det här är en övning som går utmärkt att göra med barn. De jobbar med sin intuition och ifrågasätter inte sina ord. Så om barnet säger att känslan är vacker, så kanske det betyder att den som står mitt emot är vacker!

Färger och våra chakran

Valet av färg på ballong säger en del om oss och våra chakran. Vi dras till en färg av en ofta omedveten anledning. Dras du till den röda är du kanske mycket i ditt rotchakra just nu, i barndomen och familjen eller har jobbat mycket med grunden i ditt familjeliv.

Barn dras ofta till rosa som står för kärleken. Eller gult som står för glädje och energi. Jag har märkt att pojkar gärna väljer en blå ballong vilket kan betyda att de ofta kommunicerar tydligare, har lättare att visa om de blir arga. Blått står för halschakrat, för kommunikation.

Ewa medverkar vid Näras Hjärtedag 2022! Läs mer och boka din biljett här

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.