7 saker du (kanske) inte visste om Holy Crap Podcast: ”Vår drömgäst är Oprah Winfrey”

En modern spirituell plats för människor med ”normala liv”. Det är vad Holy Crap Podcast vill vara och erbjuda. Andlighet är för alla, och podcasten vill inspirera till självutveckling.

Text: Tia Jumbe
Foto: Olivia Huerta Bratteng

Vilka är ni som startat podden?

– Vi heter Amanda och Mathilda och har varit bästa vänner sen vi var 14 år gamla. Amanda har lämnat en karriär inom kommunikation och marknadsföring och är nu utbildad holistisk coach och arbetar som reikihealer vid sidan av podden. Mathilda jobbar deltid som marknadschef vid sidan av podden och håller just nu på att utforska olika områden inom spiritualitet och självutveckling.

Varför startade ni Holy Crap Podcast?

– Vi har haft ett genuint intresse för det spirituella sen vi var 15 år, men alltid känt oss ganska ensamma i det. Vi saknade en modern spirituell plats där vi själva resonerade med andra, och antog att det måste finnas fler som känner likadant. Så vi bestämde oss för att starta en podcast där vi kunde lyfta fram spirituella utövare som healers och medier, och prata om den här världen på ett nytt sätt i ett modernt format. Vi ser podden och plattformen som en brygga mellan det gamla och det nya, vi vill visa att det är okej att vara spirituell trots att du har ett ”vanligt” jobb och lever ett ”normalt” liv. Spiritualitet är för alla!

Är det någon särskild ”nisch” ni vill lyfta fram?

– För oss är spiritualitet detsamma som självutveckling. Vi vill plocka fram och ge våra lyssnare olika verktyg där de själva kan plocka det som resonerar med dem. Det kan vara allt från astrologi, shamanism, meditation eller light language. Vi har en nära dialog med våra lyssnare och det är underbart att få följa deras resa och få ta del av deras historier, hur någon gått från att ha ett åtta till fem-jobb, men efter att ha lyssnat på några avsnitt bestämt sig för att säga upp sig och satsa på sin dröm att bli healer, som ett exempel.

Vilket avsnitt är ni extra stolt över?

– Vi älskar såklart att ha med Benny Rosenqvist, hans avsnitt är väldigt populära. Förutom det har vi haft med en del internationella gäster som Shaman Durek och Rebecca Campbell, två personer som vi, när vi startade podden, aldrig kunde drömma om att ha med som gäster. I vårt första avsnitt pratar vi om en bok som heter Light is the new black som har betytt väldigt mycket för oss i våra spirituella uppvaknanden, och den är skriven av Rebecca Campbell. Så det var en liten dröm som gick i uppfyllelse!

Vilket avsnitt vill ni tipsa andligt intresserade lyssnare om?

– Det skulle kanske vara några av våra avsnitt med våra mediala gäster, som avsnitt 84 med Pierre Hesselbrandt där han i början av avsnittet gör en helt otrolig session och får kontakt med två av våra bortgångna släktingar. Avsnitt 82 med Shaman Durek där vi pratar om Atlantis, energierna här i Skandinavien och spirit hacking samt avsnitt 75 med Karolina Österman som är en andlig relationscoach som förklarar begrepp som tvillingsjälar, själsfränder och karmiska relationer.

Vilken andlig podd lyssnar ni själva på?

– Just nu lyssnar vi bland annat på The Highest Self Podcast med Sahara Rose, Expanded Podcast med Lacy Phillips, Inre & yttre resor med Benny Rosenqvist och Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt och Almost 30 Podcast.

Har ni någon drömgäst eller ett drömämne?

– Två drömgäster skulle vara självaste Oprah Winfrey, queen av spiritualitet eller Deepak Chopra.

Det här är Holy Crap Podcast:

Intervjuer med yogalärare, andliga och mediala profiler blandas med kortare avsnitt där olika andliga fenomen så som astrologi förklaras, och mer personliga inslag kring programledarnas andliga liv.

Lyssna på Holy Crap här!

Läs mer

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.