Annas guidning: Hur hanterar jag stressen och alla måsten?

Jag kämpar med att tänka positivt och plågas av stress och måsten. Oron gnager i mig och jag vet inte hur jag ska ta mig ur detta. Har du något råd?

Text: Anna Strandlind
Foto: Getty Images

Hej Anna!

Jag känner mig yr och ångestladdad och vet inte vad jag ska ta mig till. Jag är sjukskriven igen för det här nu och jag har varit det förut. Jag behöver hjälp att ta mig ur mina djupa spår, där jag har massor av måsten och stress som mal inom mig. Jag är orolig för ekonomin ständigt och kämpar med att tänka positivt. Hoppas du har några vägledande råd till mig❤️

Mvh Anna

Anna Strandlind svarar: Det är okej att inte känna glädje just nu

Hej fina du!

Jag kan förstå känslan för jag har också haft ångest och oro och varit djupt deprimerad. Kropp och sinne gick på ”högvarv” och det kändes hopplöst att komma ur denna situation. Men jag vet att det går att ta sig ur detta och du kommer att klara det, men så länge du inte accepterar din sjukskrivning utan kämpar för att bli fri från ångest och stress så kommer det ta längre tid och ta onödig kraft från dig. Så släpp först allt! Släpp taget, andas djupt och lugnt, gör saker och ting i halvfart. Planera ingenting förutom det som fyller dig med någon sorts glädje i ett större perspektiv.

Det är också okej nu att inte känna någon direkt glädje, så ha inte dåligt samvete för att du inte känner lycka, driv eller att något är positivt. Du skriver att du kämpar med att tänka positivt, men då kommer du aldrig att känna glädje från ditt hjärta… Att kämpa sig till glädje skapar ännu mer stress.

Det du ska göra är att bli känslomässig involverad i något som du uppskattar. Det lilla, helt utan krav på att du ”måste” känna något. Det kan vara en lugn promenad, att du bara tog steget ut är bra! Se på naturen, djuren, människorna. Vila. Läs något som är bra för dig när du orkar… Se på ett program som gör att du kan skratta. Men även gråten är helande.

Det lilla du kan bli involverad i och som på något sätt kan ge dig en stund utan oro och stress, är en vinst i längden. Detta byggs sedan på, men du måste ta det i en lugn takt. Du har inte bråttom. Känner du för att skena i väg ibland och göra saker som gör dig glad, gör det!  Lyssna nu på dig själv, inte på andras förväntningar på dig.

Det var inte förrän jag lärde mig om hur vårt undermedvetna fungerar som saker och ting föll på plats. Detta gjorde att jag kunde förstå och därmed påverka alla resultat i mitt liv. Allt i våra liv är känslor, våra känslor sitter i det undermedvetna och alla våra känslor styr resultaten i våra liv. Så när du kämpar för att tänka positivt känner du inte den glada kraften, utan du känner ett kämpande.

Du ska vara i harmoni med det du tänker för att nå nya resultat, det är därför jag skriver att du först ska acceptera, släppa taget helt och sedan finna små upplevelser som du kan tycka är okej eller lite sköna, roliga eller avslappnande. Då får du bra känslor till goda tankar. Det du tänker på ofta, svarar dina känslor på. Resultatet blir bättre och bättre, men ta det i din takt och utan krav.

Vad älskar du att göra? Vad längtar ditt hjärta efter? Tänk på att du inte är din ”sjukskrivning” Du är en fulländad, perfekt själ som är hundra procent energi, men som nu har lagt sin kraft på något som tar fokus från dig. Då säger din kropp ifrån: ”Anna, lyssna på din inre längtan och sluta kämpa” Det är en god vändning för dig!

Vad vill du skapa nytt? Arbete? Relationer? Boende? Fundera på allt gott du vill ha, utan att ”slå på dig själv”. Allt som har skapats i världen och som skapas nu har fötts ur en idé eller tanke, så du kommer också kunna skapa det liv du vill ha om du först accepterar och sedan lyssnar helhjärtat inåt på vad du vill ha. Sedan tar du små steg när du är redo. Fortsätt så och ditt liv kommer att förändras. Det du vill känna och ha i livet, vill ha också dig. Så glöm inte din storhet min vän.

Varma kramar från mig,

Anna

 

 

 

Skicka din fråga till Anna Strandlind

Nu kan du få coachning av Anna Strandlind, som också använder sig av sina mediala kunskaper när hon hjälper människor att utvecklas. I varje nummer av Nära svarar hon på en läsarfråga och ger dig råd för hur du kan växa och nå inre framgång inom olika områden i ditt liv.

Annas guidning 500.jpg

Gör så här: Skicka ditt brev till guidning@tidningennara.se

Du är helt anonym! Anna väljer ut en fråga och besvarar den tillsammans med andra kloka råd i tidningen. Svaret kan även komma att publiceras på tidningennara.se/guidning. Anna använder både sin mediala och coachande förmåga. Välkommen med din fråga!

Läs Annas senaste svar här

Prova Annas webbkurs om djurkommunikation

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.