Annas guidning: Får jag någonsin frid inombords?

Veckans frågeställare kämpar med många frågor och har länge sökt efter en frid inom sig. Här ger Anna Strandlind sina tips på vad man kan göra för att finna lugnet.

Text: Anna Strandlind
Foto: Getty Images

Hej Anna.

Vet inte riktigt vad jag ska fråga om för det är så otroligt många frågor som snurrar, men den största frågan är om jag någonsin kommer att nå den frid inom mig som jag så desperat söker och har sökt så länge?

Varma kramar från E, en vilsen själ

 

Anna Strandlind svarar: Din frid kommer inifrån dig själv!

Hej E!

Jag förstår att du kämpar och att det snurrar inom dig. Allt vi känner är oftast det vi tänker. Så vad definierar du med frid? Det kan upplevas olika, men jag tror att jag förstår vad du menar.

Vi människor ”går på repeat” mer eller mindre, vi är vana att tänka, känna och agera på ett visst sätt och detta formar vårt liv. För att kunna ta emot nya idéer och nya sätt att tänka, måste vi börja med att vara öppna för det nya och det vi vill ha mer av, även om vi inte ser något nytt och intressant hända i den fysiska världen.

En fråga du kan ställa dig är: Är det möjligt att förändra mina resultat även om allt ser likadant ut? Svaret är: Nej, för så som du ser på saker nu avgör hur du förhåller dig till allt i ditt liv. Detta är ”kärnan”, för alla som vill ha nya resultat i sitt liv oavsett vad det är vi vill förbättra och få uppleva. Du och jag kan inte ändra våra resultat om vi inte ändrar oss själva.

Så för att få andra resultat ska du börja reagera på ett helt annat sätt än tidigare. Du behöver gå utanför din komfortzon och börja lyssna på vad du verkligen vill ha i ditt liv. Du behöver ”skala av” det som tar kraft. Inte bygga på med massa ”nytt” utan ta bort det du redan gör men som inte gynnar dig. Till exempel att behaga andra i stället för dig själv, se på negativa nyheter, vara med negativa människor…

Du kan uppnå allt du vill känna, för du har det inom dig. Din frid kommer inifrån dig själv. När du börjar fokusera på vad du vill ha mer av inom dig, kommer du att ”ta bort molnen som skymmer solen”. För solen finns alltid där för dig, solen lyser trots att molnen är i vägen. Eller hur? Om du desperat söker friden så kommer du att bli stressad och då finns ingen frid. Ta i stället bort det som stressar dig i den fysiska världen och sök inåt. Andas ut och bli en kanal för din intuition som är stark. Därifrån kommer du att få tecken om vad du ska göra och inte göra.

Det är dags att lyssna inåt och verkligen ta steg mot det du vill ha mer av. Men först måste du ta bort det du inte vill ha i ditt liv, och det gör du genom att våga att sätta gränser, ”skala av” och ägna dig åt allt det fantastiska som finns för dig. Där har du din frid och den finns alltid därför dig.

Varma kramar från mig,

Anna

 

Skicka din fråga till Anna Strandlind

Nu kan du få coachning av Anna Strandlind, som också använder sig av sina mediala kunskaper när hon hjälper människor att utvecklas. Varje vecka svarar hon på en läsarfråga på Näras hemsida och ger dig råd för hur du kan växa och nå inre framgång inom olika områden i ditt liv.

Anna-Guidning-1080x1350.jpg

Gör så här: Skicka ditt brev till guidning@tidningennara.se

Du är helt anonym! Anna väljer ut en fråga och besvarar den tillsammans med andra kloka råd på tidningennara.se/guidning. Anna använder både sin mediala och coachande förmåga. Välkommen med din fråga!

Läs Annas senaste svar här

Prova Annas webbkurs om djurkommunikation

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.