Österländsk mysticism: En allomfattande energi

Näras profil Jai Thornell är modern mystiker. Här berättar han om den österländska visdomen som lär oss att vi alla är en del av den flödande strömmen av existens.

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock, Privat

I en värld präglad av kaos och snabba förändringar söker vi efter något djupare, något som sträcker sig bortom det synliga och materiella och som erbjuder sann visdom. Här erbjuder österländsk mysticism en vilsam, kraftfull källa till det okända. Och precis som i andra religioner och filosofier så finner vi i dess hjärta, en djup andlighet vars väg binder samman allt levande.

LÄS ÄVEN: Attraktionslagen jobbar varje sekund – så använder du den

Österländsk mysticism väver en tråd av visdom som sträcker sig från österns mest avlägsna kloster till moderna världsstäder. Centralt i tron är begreppet Guru, en andlig lärare och guide som bär på djup visdom från många generationer tillbaka. Ordet Guru betyder; ”från mörker till ljus” och är med andra ord en person som hittat sin egen inre guru, sin upplysning och som är medveten om hur allt hänger samman.

Jai-Thornell.jpgSom modern mystiker tar Jai upp ämnen som rör djupare andlighet, kvantfysik, universum, källan och hur man fördjupar sin visdom.

Brahman är en allomfattande energi

En Guru bör leda varje person in i sig själv, så att den kan hitta sin inre sanning och Guru. Det man då upptäcker är att det som bor i den ena också bor i den andra – det finns bara en gemensam sanning och det är att vi alla är en gudomlig själ!

LÄS ÄVEN: Hemligheten bakom mer lycka i livet – från hjärta till hjärna

I hjärtat av österländsk mysticism finner vi begreppet Brahman, den eviga och oändliga verklighet som genomsyrar allt. Brahman är inte en avlägsen gud, utan snarare den allomfattande energin som förenar varje aspekt av existensen. Det är i förståelsen av Brahman som vi kan nå bortom illusionens slöja och se sanningen – att vi alla är en del av en större, osynlig värld.

En gurus uppgift

Gurun fungerar som en bro mellan den fysiska världen och den andliga verkligheten. Genom att guida andra mot självinsikt och förståelse, hjälper de till att frigöra själen från de bojor som håller dem fångna.

LÄS ÄVEN: Shamanism – ett själsligt kall som förbinder världar

En sann Guru visar inte bara vägen, de är själva ett exempel på den sanna andligheten, det vill säga; att de lever som de lär. I österländsk mysticism är självrealisering målet. Att förstå den inre sanningen och känna samhörighet med allt levande är inte en teoretisk övning, utan en praktisk, personlig upplevelse.

Alla är en del av något större

Vi är alla trådar i den gudomliga väven, och österländsk mysticism lär oss att förstå och uppskatta varje tråds unika roll. Genom att inse vår samhörighet med brahman och med varandra, börjar vi förstå att vår upplevelse av att vara en separerad varelse är en illusion. I den andliga verkligheten är vi alla en del av en större enhet.

LÄS ÄVEN: Astral projektion: Lämna din fysiska kropp och upplev magi

Vi är inte ensamma, och vi är inte separerade. Vi är alla en del av den ständigt flödande strömmen av existens, och i den insikten ligger den sanna andliga friheten.

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.