Vi mötte andevärlden: Tre läsare berättar

Vi bad Näras läsare att dela med sig av sina berättelser om det oförklarliga. Här är tre av dem. Läs om Astrid som fick besök av en död man, Ingers fina minne från ålderdomshemmet och Pernillas upplevelser när hennes morföräldrar gick bort.

Text: Redaktionen
Foto: Getty Images, TT

Död man på besök på campingen

Så länge jag kan minnas har jag alltid sökt efter svar på frågor om livet, döden och livet efter detta. Jag började tidigt med astrologi och kombinerade senare astrologi, numerologi och tarot. Det som tog emot var att jag också hade en sida som pockade på logik och bevis.

År 1988 var jag och min familj på husbilssemester i Australien och jag hade läst någonstans att man skulle be om bevis för livet efter detta. Det gjorde jag.

LÄS ÄVEN:Cecilias nära döden-upplevelse: Jag såg planen för mänskligheten

En kväll kom vi till en liten ort en bit från Sydney, alla utom jag ville stanna till där. Vi parkerade vid en liten damm och gick och la oss. Plötsligt vaknade jag och såg till min förfäran att det stod en man vid mina fötter. Han hade brun vidbrättad hatt och bruna kläder och jag ”hörde” honom säga: ”Jag har dött här.” Han var inte ensam utan följdes av flera vita gestalter – alla kom in genom ett fönster och stod vid mina fötter. Jag blev rädd och drog täcket över huvudet.

På morgonen, dagen efter, berättade jag för min familj vad jag upplevt. Min bror gick för att duscha och när han kom tillbaka berättade han att han hade hört andra män tala om att det hade dött en man på campingen den natten. Den upplevelsen blev mitt bevis.

Astrid

Närvaro på äldreboendet

För några år sedan när jag jobbade på ett äldreboende hände något så fint och oväntat. En liten dam vid namn Irma, 102 år, kom ut till dagrummet där frukosten stod framme. Hon sa att hon inte var hungrig men jag satte mig bredvid henne och försökte få henne att äta lite grann. Hon tog en sked men sen klarade hon inte mer, sa hon. Sen fick hon ett väldigt brett leende i ansiktet och sa: ”Ester är här och hon ska hämta mig.” Jag vände mig långsamt om och sa: ”Här är ingen.” Men jag kände att håret reste sig i nacken på mig.

Lilla Irma bad mig följa henne in till sitt rum igen och jag hjälpte henne att lägga sig i sängen och stoppade om henne. Hon log med hela ansiktet och höll sina fingrar om den gula filten. ”Tack, snälla du”, sa hon.

LÄS ÄVEN: Din guide talar till dig varje dag – så tolkar du andevärldens tecken

Jag lämnade henne och efter någon timme gick jag in till henne för att tala om att maten var klar. Då såg jag att hon hade dött. Hon var så fin där hon låg så stilla.

Jag tänkte så mycket på vad hon sagt, så när sonen och sonhustrun städade ur rummet efter henne kunde jag inte låta bli att fråga om de visste vem Ester var. Då fick jag veta att Ester var Irmas lillasyster som dog för åtta år sedan.

Inger

Klockan stannade när mormor somnade in

Jag var 20 mil bort, hos en kompis jag precis kommit fram till, när jag hörde en röst: ”Jag måste ta dig hem till mormor så hon inte är ensam i natt.” Jag försökte först ignorera rösten men hoppade på sista tåget. Min kusin hämtade mig vid tåget och körde mig till mormor. Jag var framme vid kl 23, och kl 01.30 somnade min morfar in. Även om han var sjuk så var det inte väntat just då.

LÄS ÄVEN: 7 vanliga tecken på att du har andligt besök

När sedan mormor dog flera år senare hade hon flyttat till serviceboende. Jag vakade över henne tillsammans med min nyfödda flicka och min moster när hon somnade in sent på kvällen. Min kusin hade tagit över hennes köksklocka när hon flyttade till boendet, och det visade sig att mormors klocka hade slutat fungera exakt på minuten när hon somnade in.

Pernilla

 

Har du varit med om något oförklarligt? En upplevelse som gjort dig övertygad om att andevärlden finns? Skriv till oss och berätta!


De berättelser som publiceras i tidningen Nära belönas med en gåva från tidningen Näras shop.

Läs mer

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.