Shamanen Anna hjälper människor finna kraft

Shamanen Anna är en medial och öppen kanal för alla som vill ha hennes hjälp. Efter år av andliga övningar har hon bytt ut sina rädslor mot kärlek. Allt kan hända för den som möter andevärlden med tillit – och vågar gå utanför sin bekvämlighetszon.

Text: Kersti Hilding Hansen
Foto: Kersti Hilding Hansen

Anna är distanshealer som verkar på Bali, men på somrarna är hon i Sverige och då skapar hon event efter de behov som dyker upp. Hon brinner för att dela med sig av sin intuitiva kraft och att ge andra support till välmående och eget växande.

I 15 år har Anna arbetat med yoga, meditation och olika andliga traditioner, först för egen del för att komma till rätta med egna blockeringar och rädslor, och därefter för att hjälpa andra. Sedan några år tillbaka är hon praktiserande shaman.

– Jag vet idag att jag har blivit vägledd hit, för att göra det jag gör, säger Anna.

Som barn var Anna ständigt rädd och gick omkring och bar på mycket ansvar. Men riktigt hur illa det var ställt med henne förstod hon inte förrän hon var i 30-årsåldern. Då stötte hon på en gammal barndomsvän som lyfte på locket och undrade hur hon hade tagit sig igenom sin påfrestande barndom.

– Först då förstod jag att jag var fylld av trauma, med en pappa jag var rädd för och en styvpappa som gav stor otrygghet. Jag bar också på en besvikelse gentemot min mamma.

Dittills hade prestationer och inre driv varit Annas mål, nu bestämde hon sig istället för att börja yoga.

– Min upplevelse är att fysisk smärta kommer från det emotionella och mentala. Med hjälp av yogan förändrades min kropp, jag började ta kontroll över sinnet.

– Min väg är den rätta för mig, men inte för alla. Jag testade olika yogakurser och fann vad jag sökte i samasthiti, ett ord på sanskrit som betyder ”stå i balanserad stillhet”.

Samasthiti är numera Annas egen väg, hon har utvecklat den till en livsmetod och skapat en yoga- och healingmodul. Ju mer hon öppnat upp för att hjälpa andra desto mer har hon gett healing till sig själv, och sina kursdeltagare. Numera är hon en öppen kanal mot andevärlden, som ger intelligent och kraftfull healing.

– Allt handlar om hur vi människor bemöter varandra. Mina rädslor, mitt hat gentemot min pappa, och min besvikelse mot mamma har jag använt healing för att få bort.

– Idag känner jag bara kärlek till både min pappa och mamma, och alla andra för den delen. Jag har kodat om mina känslor som ett resultat av att sluta skuldbelägga mig själv och andra. Att finna vägen tillbaka till sig själv är en autentisk befrielse. Vi är ju alla ett, säger Anna med emfas.

Ut ur bekvämlighetszonen

Enligt Anna är den mänskliga kärleken till stor del egobaserad. Visst ska vi behålla den, men egot är oftast fyllt av dåtida negativiteter. Men egot går att heala!

– Det är när vi får kontakt med den högre intelligenta energin som vi får ta del av den universella healande kärleken. Successivt har jag skalat bort lager efter lager av blockeringar. Nu har jag kommit till en plats där jag vågar vara i nuet, i mitt andetag, och kan stanna.

Ett tips som Anna ger är att ju mer vi vågar kliva ut ur vår bekvämlighetszon och befinna oss i det som är den mest kaotiska känslan i livet, desto bättre lär vi oss att ta kontroll över sinnet och låta nuet ge oss nytt ljus.

– Nuet är länken till den universella kärleken. Men för att ta oss dit måste vi öva. Tidigare var jag blockerad, men jag har rest i mitt inre, gått kurser och utbildningar, jag har gråtit så jag skakat, och jag har vågat vara i det mest obehagliga. Under en healingkurs i Peru drog en shaman bort mina rädslor ur min kropp. Men återigen, alla har sin egen väg att gå.

Anna, som själv är praktiserande shaman, försätter sitt medvetande i ett trancetillstånd när hon arbetar med klienter. Med andevärldens hjälp tar hon bort, eller tillsätter själskraft där det behövs.

– När man går igenom ett trauma tappar man ”ti”, ordet för ”kraft” inom shamanismen. Jag har fått i uppgift att vara en jordad människa som hjälper andra att få tillbaka frid och ”ti” inom sig.

Hon ser på sitt liv som en lång förberedelse. Döden är hon inte längre rädd för, för den finns inte. Det finns inget slut.

– Men sätt mig inte på en piedestal. Jag är bara en människa som är redo att öva för att bli ett med universum, kärleken, och det gör jag genom upplevelser.

Hur ser en vanlig dag ut i ditt liv?

– Som praktiserande shaman lever jag som en sådan och som yogi är jag alltid närvarande i nuet. Jag tar hand om min kropp, mitt sinne och medvetande med olika tekniker som meditation, yoga och själsdans för att hitta den stilla balansen. För att kunna ge till andra måste jag först ge till mig själv.

– Jag går promenader i naturen, vid havet och lyssnar med hjärtat. Jag är närvarande och känner luften, ljuset, träden, jorden och vattnet. Allt i naturen är besjälat och ger mig kraft.

Därefter är hon redo att dela med sig av balans, healing och att öka medvetandet hos andra människor.

– Einstein förutsåg redan i början på 1900-talet de gravitationsvågors existens som jag idag använder i mina ljudceremonier. De är transformerande och balanserande healing för att få tillgång till ”ti”. Forskningen stöttar dessa vibrerande ljud, som reparerar psyke och kropp. Ljudfrekvenser kommer att bli framtidens medicin, säger Anna och fortsätter:

– Med hjälp av olika ljud skapas samma vågfrekvens som vår hjärna har vid djup meditation. Dessa hjärnvågor kallas för theta/alphavågor.

Genom livet har Anna gått igenom känslor av skam och skuld, hon berättar hur det har hindrat henne att ta emot information inifrån sig själv.

– Jag går nu en treårig fördjupande shamankurs på Bali och den har gjort att jag har kommit i kontakt med mitt modersmål, ”light language”, ett språk som sker på själsnivå. Det är ett mjukt ljud utifrån nuet som hjälper människor att möta sin själ och ande, säger Anna.

Andevärlden ska bemötas med tillit, vördnad och ödmjukhet, då kan allt hända.

– Min livsuppgift är att vara en öppen medial kanal så att andra får förståelse för vad det är de själva behöver i sina liv. Alla kan öppna sig för andlighet, men frågan är vad man är redo att lämna?

Ljusspråket används av Anna för att:

  • Identifiera var och hur en människa behöver helande; kroppsligt, emotionellt, mentalt.
  • Vibrationerna ska hjälpa oss att släppa taget, och ta emot och aktivera vad det är man behöver vid det aktuella ögonblicket.
  • Frigöra energiblockeringar.
  • Öka intuitionen.
  • Ta sig förbi begränsningar av det mentala sinnet.
  • Klargöra kommunikationen med det högre jaget.
  • Aktivera dna, tymuskörtel och tallkottkörteln.
  • Få tillgång till medfödd vishet.
  • Ge emotionellt, fysiskt, mentalt helande.

”Light language”
Ett ljudhelande multidimensionellt språk som förstås på själsnivå och kanaliseras från Annas högre jag och hjälpande andar. Ljusspråket är en kodad information som riktas direkt till cellnivå. Anna pratar, sjunger och gestikulerar. Överföringen sker på ett intuitivt plan genom händer och hjärta. Går att upplevas enskilt, i grupp, eller på distans via telefon/Skype.

Shamanism enligt Anna

Är ett uråldrigt, icke-religionsbaserat andligt utövande som används över hela världen. Shamanismen är mest uttalad i Nord- och Sydamerika, och Afrika. Shamanism tror på att naturen är besjälad. Shamansk healing kan tas emot av alla och är ofarlig. Denna uråldriga healingmetod hittar roten till problemet som orsakar obehaget/smärtan/stressen och ger öppning till helande på cellnivå.

Det här är Anna Brus

Ålder: 50 år.
Familj: Skild, två vuxna barn.
Lever: I världen och reser i sitt jobb.
Gör: Praktiserande shaman, ljusspråkhealer, Galactic medium, certifierad yogalärare E-RYT 500h, Karuna reikimaster.
Gör också: Vägleder människor på distans över hela världen.
Andlig superkraft: Stark intuition och att skriva. Det är mitt kall och texten bara rullar upp sig framför mig när jag är i ”flow”. Det är en häftig känsla. Oftast skriver jag utan plan, har bara en idé och ingång till texten. Sen när jag når slutet finns det redan där och möter mig. Jag behöver bara väva ihop trådarna. Jag fylls på uppifrån!
Hemsida: yogabrus.com
Kontakt: 0702-17 45 25

I Nära nr 8 2020 kan du läsa om Anna Andersén och Håkan Thysell som båda fått hjälp av Anna Brus genom shamansk healing.

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.