Pierre hjälper: Farfar kom för att varna dig

I varje nummer av Nära svarar mediet Pierre Hesselbrandt på läsarfrågor som kommer in till redaktionen. Signaturen ”Jeja” skrev tillbaka till oss på Nära efter att Pierres svar publicerats och bekräftade att han haft rätt i sitt svar. För ”Jeja” är det solklart att det är farfar som besökt henne!

Text: Tidningen Nära
Foto: Shutterstock

Så här skrev ”Jeja” i sitt första brev till Pierre: 

Hej! Under de senaste åren har jag till och från haft besök av någon från Andra sidan. Vid ett tillfälle vaknade jag av att någon satte sig i sängen och jag har sedan dess funderat på vem det var. Vid ett annat tillfälle släcktes hela köksinredningen ner och på klockslaget när det hände gick en väldigt nära anhörig över till Andra sidan, fick jag senare veta. 

Det var inget fel på lamporna när jag sen tände igen! Det händer även lite saker på jobbet som oftast har med lyset att göra. Jag undrar om du ser vem som besöker mig.

MVH JEJA
 

Pierres svar i Nära nr 3, 2015: 

Hej där! En man i cirka 60-årsåldern kommer upp, och han visar mig Harry i Jönssonligan. Denna man var händig, han visar mig en hammare, en såg, ett spett och en låda av något slag. Han har besökt dig för att han vill att du gör i ordning i köket, det är bland annat elen han vill att du gör något åt. Han var duktig på sådant. 

Han vill hälsa till en kvinna med ljust hår som kan heta Lina eller Linda. Han visar mig kräftor så antingen är det i kräftans stjärntecken eller så är det en kräftskiva. Han vill att ni ska må bra. 

En annan man dyker upp hos dig ibland. Han dog i en olycka och mådde dåligt en tid. Han hade något i håret som kan vara gelé eller så tog han sig i håret hela tiden. Han har jeans på sig och har lite rock’n’roll-eller raggarstil, men det kan också vara att han visar tiden då ni hade kul ihop. 

Du har en medialitet och jag tror att du inte kommer kunna bortse från det i framtiden, fler andar från släkt och vänner kommer att besöka dig. Det är upp till dig om du vill vara mottaglig eller inte, men på något sätt har du ju gåvan. Allt bra till dig!
Bästa hälsningar, Pierre

Hej Nära!
Jag vill börja med att tacka Pierre! Jag skrev och berättade vad jag upplevt och undrade vem det var som besökte mig lite då och då. Pierres beskrivning stämmer väldigt väl in på min farfar! 

Han såg en man i cirka 60-årsåldern och han visade sig som Harry i Jönssonligan. Min farfar var till utseendet väldigt lik Harry i Jönssonligan, flinten den ljusa hyn och längden. Han var en spjuver som gärna busade. Farfar jobbade som snickare och var en händig man som gjorde och fixade allt själv, så inte konstigt att han visade Pierre en hammare och såg!  

Lådan som Pierre nämner kan vara lådan jag fick efter farfars död. Det är en stor gammal sockerlåda i trä. Att farfar var orolig över elen i vårt hus berodde på att under tiden som vi renoverade och byggde om lossnade el-centralen vid köket från väggen. Det har vi fixat nu.

Att Pierre såg kräftor eller en kräftskiva beror nog på att jag är född kräftans tecken. Farfar ville hälsa till en ljus tjej vid namn Lina eller Linda, det är hans andra barnbarn. 

Pierre fick även in en man till. Han beskrev honom i jeans och att han hade lite av en raggarstil. Han såg att han ofta tog sig i håret och att han mådde dåligt under en tid. Denna man är min före detta granne. När han levde besökte han mig och min familj varje vecka, han älskade att skruva i bilar och pratade ofta om sin ungdom och raggartiden. 

Som Pierre beskriver bar han ofta jeans och när vi skulle äta eller dricka kaffe tog han av sin keps, strök sig över flinten och fixade håret på sidorna. Han drabbades av cancer och innan han dog sa han vid flera tillfällen: ”När jag dör kommer jag att vaka över dig.” 

Tack Pierre för att du förmedlade budskapet.

JEJA

Fler artiklar

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.