Pierre Hesselbrandt: Jag vill hjälpa alla att utvecklas medialt

Pierre Hesselbrandt är en uppskattad andlig profil i Nära. Ett medium med klockren pricksäkerhet, vilket märks på hans frågesida i tidningen och i tv:s ”Det okända”. Men Pierre själv menar att det han är allra bäst på är att spå i händer, att utveckla intuition och ge vägledning via intuitiv tarot. Så nu gör han en webb-kurs om just detta!

Text: Madeleine Walles
Foto: Paulina Holkenberg

Pierre Hesselbrandt har många gånger väckt vår nyfikenhet när han spått i händer och fått fram information, så nära verkligheten att den gett oss gåshud. Han prickar verkligen rätt! Men Pierre säger ödmjukt att det är händerna som ger honom en del av svaren i kombination med stark intuition också såklart.

Kiromanti kallas det, när man läser av händernas linjer. Det är en av Pierres speciella färdigheter som medium. En annan är intuition och en tredje är intuitiv tarot – alltså att lägga tarotkort och tolka bilderna och budskapen utifrån sin egen intuition. Istället för att läsa tolkningen i en bok.

– Det är smartare att gå på sin intuition för då har du alltid svaren med dig, säger Pierre med ett leende. Tänk om du träffar på en kompis som vill ha en sittning och så har du glömt boken hemma. Eller tappat bort den. De inre svaren har du alltid till hands!

Det låter enkelt när han förklarar det så här. Men Pierre envisas med att det är enkelt. Ja, alla kan lära sig intuitiv tarot, menar han.
– När jag har kurser i medial utveckling är deltagarna jätteivriga, de vill sätta igång med tarot direkt, säger Pierre. Men jag lugnar dem med att vi måste öva intuitionen samt meditera först. Sen kan vi lägga kort.

Han ler stort och varmt och förklarar att han känner sig extra glad idag, eftersom han äntligen ska få chansen att lära ut detta till alla som vill! Nu gör han en webb-kurs – och då kan han nå varenda en som vill utvecklas medialt, oavsett var personerna bor.
– Jag vill gärna vara tillgänglig för alla och jag vill hjälpa till ett pris som inte gör ett alltför stort hål i plånboken. Många tycker det är för dyrt med fysiska kurser som man besöker under en dag eller en helg, eftersom det ofta innebär resa och övernattning.

– Därför är jag jätteglad att jag, via Nära, får möjlighet att göra en webb-kurs och lära ut det jag är bäst på! Hur man spår i händer, hur man utvecklar sin intuition – och hur du kan lära dig att lägga och tolka tarot!

Egen MC-läggning i tarot

Pierre är ett proffs framför kameran, det vet alla ni som sett honom i ”Det okända”. Så även nu, när vi spelar in kursen i en lokal i Malmö. Vi gör massor med filmklipp där Pierre lugnt och pedagogiskt förklarar hur de olika momenten går till.

Han visar flera olika sorters tarotläggning. Först en vardagsläggning där du ställer en fråga och får svar via korten. Sedan en veckoläggning som visar hur kommande vecka ska komma att bli, dag för dag. Och så en treårsläggning som visar framtiden tre år framåt.

Pierre och Näras redaktionschef Paulina vid inspelningen av webb-kursen.

– Dessutom bjuder jag på min specialare – min egen MC-läggning, eftersom jag älskar att åka motorcykel, säger Pierre. Där lägger jag upp korten som en motorcykel. De kort som symboliserar sadeln visar på nutid, bakhjulet visar dåtid, framhjulet berättar om framtiden ungefär ett år framåt och styret talar om för dig hur du ska hantera – styra upp – informationen du får.

Pierre vill också i kursen passa på att berätta lite om sin egen mediala bakgrund. Han tittar in i kameran och börjar berätta om den lille 6-årige killen som gick på marknad och för första gången mötte en spåkvinna som siade om hans framtid. Han berättar om den mobbade skolkillen som var lite annorlunda under uppväxten och som själv inte förstod sig på de märkliga synerna han fick till sig.

Pierre berättar om mötet med sin döde bror, han som valde att ta sitt liv men som två år efter sin död plötsligt kom på besök till Pierre flera nätter i rad. Vi får veta hur mediet Iris Hall fick Pierre på rätt bana – den andliga vägen – när han var på väg att bli kriminell. Och förändrade hans liv! Samt hur han överlevde den svåra trafikolyckan då han somnade vid ratten, men räddades av en ängel. Det var där han fick budskapet om sin viktiga uppgift här på jorden.

Stark andekontakt i rummet

Vi som lyssnar blir verkligen berörda, för Pierres berättelse är varm och fylld av kärlek. Och den visar hur viktig andligheten varit i hans liv. Hur skönt det kändes när han äntligen förstod att det är medialiteten som gjort honom till den han är. En person som har gåvan att hjälpa andra. Och som idag vågar använda gåvan, just så som den är tänkt.

Men häftigast av allt under inspelningen är när Pierre ska visa hur han läser linjerna i en hand. Dörren till rummet där vi filmar är helt stängd. Här finns ingen fläkt, inget öppet fönster. Ändå känner vi alla ett tydligt kallt drag mellan Pierre och dörren. Pierre har fått andekontakt, så stark och så tydlig att vi alla märker av den!

I höst är han tillbaka i tv-rutan med nyinspelade avsnitt av ”Det okända” där han hjälper till att få osaliga andar över till ljuset på Andra sidan.

Och du, som vill ha mer kontakt med Pierre och låta honom utveckla dig medialt, har alltså möjligheten att via hans webb-kurs lära dig spå och jobba med din intuition under ett års tid!

När du gått igenom kursen och känner dig fullärd, får du ett litet diplom på att du kan grunderna, ett diplom som Pierre själv har signerat. 

Pierres tarotkort!

Den kortlek som är Pierres favorit och som han använder i webb-kursen heter Rider-Waite. Budskapen är på svenska och bilderna är lätta att tolka. Kortleken finns att beställa på bland annat:
www.tarotshop.se, 08-440 76 72.
www.bokus.com, 010-741 98 00.
www.amuletten.net, 0620-12777.

Fler artiklar

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.