Mediet Ann: ”Mitt mål är att belysa klientens potential”

I en gul trävilla, på en alldeles vanlig villagata, mitt i Hallstahammar, tar det ovanligt vanliga mediet Ann Boström emot sina klienter. Healing, seanser och privata sittningar, med eller utan andlig kontakt, står på menyn. Och ibland kaffe med morotskaka.

Text: Martina Bergsten
Foto: Martina Bergsten

Men hej, och välkommen! Ann Boström tar ett par kliv tillbaka, in i den rymliga hallen på Bagaregatan i Hallstahammar, och låter mig kliva in. Hon fullkomligt lyser upp rummet där hon står i sin blåa blus som matchar hennes pigga ögon perfekt. Jag hinner tänka att den som har minsta förutfattade mening om hur det är att komma hem till ett medium, knappast ser Ann eller hennes ljusa, ordningsamma hem framför sig. Inte minsta uns av rökelsedoft hänger i luften, och varken tarotkort, pendlar eller någon klassisk spåkula syns till när jag sveper med blicken runt bostaden.

– Det är inte riktigt så jag jobbar, förklarar Ann. Visst har jag tarotkort men jag behöver dem inte för att förmedla de budskap jag kommunicerar till min klient. Jag läser helt enkelt av klientens energier, det ger mig all den information jag behöver för att kunna ge vägledning kring personens livssituation. Och när jag tar in kontakt från andevärlden, det vill säga en avliden släkting, vän eller bekant, så kommer informationen direkt från dem.

Talar aldrig om för klienter vad de ska göra

Ann är noga med att understryka just det, att hennes klientmöten handlar om att ge vägledning och helande. Hon menar att alla människor måste göra sina egna val i livet, hon kan inte ta på sig att planera någon annans liv.

– Jag skulle till exempel aldrig säga åt en person att skilja sig, eller sluta på ett jobb, det är inte min uppgift. Däremot kan jag spegla klienten och visa vilka möjligheter som finns. Sen är det upp till var och en att hitta sin livsväg och göra det bästa möjliga av det man har.

Vi slår oss ned vid bordet i köket. Utanför fönstret blommar det och på bordet står en färgstark bukett. Ann serverar kaffe och morotskaka.

– Jag är en helt vanlig människa som har sambo och två barn, jag gillar att baka, åka ut med husbilen eller bara vara här hemma. Jag är nog den minst flummiga personen som finns, säger Ann och skrattar, och spräcker därmed den fördomsfulles sista vanföreställning om ett medium.

LÄS ÄVEN: Linda lär ut unik healingmetod från Japan: "Vi ska ta bort flumstämpeln"

Är både undersköterska och medium

Yrkeslivet fördelar Ann mellan rollen som undersköterska på Äppelparkens korttidsavdelning, och mediumskapet. Inom vården har hon i princip jobbat sedan hon lämnade skolan, mediumskapet har hon aktivt arbetat med de senaste tolv åren, även om intresset för det andliga funnits mer eller mindre hela livet.

– Det är väl egentligen först så här i efterhand som jag har förstått att jag var medial redan som barn, men det var för mig precis som för så många andra barn, att det jag såg eller upplevde togs för barnsliga fantasier och drömmar.

Det var istället när Ann var i tonåren som intresset väcktes och hon insåg att hon faktiskt hade den andliga gåvan. Hon blev nyfiken och påbörjade ett sökande och experimenterade på det sätt som unga gör, hon la tarotkort och läste böcker om andlighet. Anden i glaset var däremot inget för Ann, trots att många runt henne höll på.

– Det är lite lustigt, för än idag, när någon jag kände i ungdomen får höra att jag är medial och jobbar som medium, kan de säga: ”Håller du på med ’sånt’, det hade jag aldrig kunnat tro.” Jag var väl en ganska tuff och rak tjej, och så höll jag ju på med fotboll och en del annan träning. Tydligen gav det inte bilden av hur ett framtida medium skulle vara.

Gick med i andlig cirkel

Det skulle ändå dröja upp i vuxen ålder innan Ann gick sin första kurs i medial utveckling. Hon upplevde det som att släppa på ett vattenfall eller dra upp en ridå.

– Det var så häftigt och jag ville bara lära mig mer och mer. Jag gick med i en andlig cirkel i Köping, besökte seanser och gick olika kurser för flera välrenommerade medier från både Sverige och England. Men framför allt övade jag jättemycket. Det här är som allt annat, utan övning och engagemang ingen utveckling. Bara för att du är musikalisk betyder det ju inte att du kan spela piano som en konsertpianist.

Till England har Ann rest två gånger för att medverka vid det spiritistiska utbildningscentret, Arthur Findlay College, på den så kallade svenskveckan, då olika kurser inom spiritualism och mediumskap hålls, exklusivt för svenska deltagare.

Vad är andlighet för dig, har det med religion att göra?
– Absolut inte i klassisk form, menar Ann. Det handlar om livsenergin, källan, som vi alla är en del av. Man får kalla den vad man vill; Gud, Allah eller något annat, men källan är alltid densamma. Religion, som vi känner begreppet, och dogmer har därför ingenting med andlighet att göra. Däremot är spiritualism faktiskt en erkänd universell religion, men utan trosbekännelser och regler. Det är helt enkelt tron på det eviga livet som är det centrala, och möjligheten att kommunicera med ande­världen.

Och hur går det till?
– Jag som medium öppnar upp mitt medvetande mot andevärldens frekvenser, som ligger på en annan nivå än vår fysiska värld. Det finns olika typer av mediala förmågor och det vanligaste är att man antingen är klarkännande, klarseende, klarhörande eller klarvetande, men man kan också ha en kombination av dessa. Det har till exempel jag, men jag är främst klarseende och får bilder från andevärlden som jag tolkar och förmedlar.

Livet tar inte slut

Kan det inte vara farligt att kommunicera med de döda?
– Jag har ingen tro på onda andar eller att det skulle finnas ett helvete. Den enda ondska som finns står vi människor för, här på jorden. En själ föds ”hel och ren”, visserligen med tidigare livserfarenheter i bagaget, men inte ond. Sen kan det förstås hända att energin från en ande kan uppfattas som skrämmande när den kommer nära. Om en människa till exempel var väldigt framfusig eller hade hett temperament i livet, så är det ju dessa egenskaper anden förmedlar för att ge sig tillkänna.

– Tyvärr har media och filmmakare snurrat in på demoner och hemsökta platser, vilket gjort människor rädda, när det i själva verket bara finns kärlek att få och uppleva från andevärlden. Min erfarenhet är att de vill hjälpa oss, ingenting annat.

Kan vem som helst komma till dig?
– Med ett öppet sinne kan vem som helst komma på en sittning. Och det spelar, som sagt, ingen roll vilken eventuell världsreligion man tillhör, andevärlden är universell. Det har hänt flera gånger att jag fått förmedla budskap från döda släktingar, till människor vars trosuppfattning inte alls tillåter tro på andar, men som då fått omvärdera sin sanning. Det är alltså inte vilken religion vi tillhör som avgör om vi kan få andekontakt eller ej. Livsenergin är densamma, oavsett.

Så, vad kan man då förvänta sig av ett besök hos Ann?
– Det är lite olika beroende på varför klienten kommit. Antingen tittar vi på specifika frågeställningar eller möjligheter i den aktuella livssituationen vad gäller jobb, relationer och kärlek, eller så förmedlar jag kontakt från Andra sidan, om klienten önskar möta någon särskild som lämnat jordelivet. Ibland både och. Ibland är det ett gäng som vill att jag håller en seans, då oftast hemma hos någon av deltagarna, eller så kan det vara någon som är i behov av healing som kommer till mig för behandling på massagebänken. Mitt mål är dock alltid att, oavsett anledning, förmedla möjligheter, belysa klientens potential och ge ökad medvetenhet. Jag vill att man efter en sittning hos mig ska känna sig delaktig, lättare till sinnes och mer tillitsfull. Den som har sorg ska känna sig mindre sorgtyngd och trygg i att livet faktiskt fortsätter efter den fysiska döden. Jag kan inte trolla bort sorgen, den måste varje individ arbeta sig igenom själv, men jag kan ge hopp och framtidstro.

– För livet tar inte slut. Det terapeutiska värdet i den insikten är ovärderligt. Och när man kommit dit kan man börja leva sitt liv fullt ut, i varje ögonblick.

Det här är Ann Boström

Gör: Medium, healer, undersköterska.
Bor: I Hallstahammar.
Familj: Sambon Mattias, döttrarna Ellinor och Sofia.
Imponeras av: Människor som trivs med sig själva!
Kontakt: 073-6310841

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.