Mediet Anne-Kristine: Jag dolde min förmåga i flera år

Det är glädjande att se att allt fler andliga tv-program får ta plats! Ett av dem är ”En natt på slottet”, i Sjuan, som du kunnat se under hösten. Nära har pratat med det nya, norska stjärnskottet, mediet Anne-Kristine Augestad som välkomnat flera svenska kändisar in i den andliga världen!

Text: Paulina Holkenberg
Foto: Magnus Liam Karlsson, TV4

Hej Anne-Kristine! Hur var det att vara programledare för ”En natt på slottet”? 
– Hej! Det var en fantastisk upplevelse! Jag trivdes väldigt bra med programledarrollen och det var otroligt spännande att arbeta i en så professionell, hängiven, inspirerande och fokuserad produktion. Dessutom var det väldigt trevligt att arbeta med alla de som besökte mig på slottet. Alla är mer eller mindre kända personer här i Sverige, men jag hade ingen aning om vem de var. Tack vare det, att jag inte hade någon förkunskap om vilka personerna var innan jag träffade dem, kunde jag göra ett bra jobb som medium.

– Det gav mig mycket att arbeta nära besökarna och se deras reaktioner, utan att förstå varför de reagerar. Jag fick inte reda på vad besökarna sa om det jag förmedlade förrän när jag såg de färdiga avsnitten.

Fanns det några platsbundna andar på slottet? 
– Ja, det fanns det. Wenngarn Slott ligger på en vacker plats med en historia som sträcker sig många hundra år tillbaka i tiden. De flesta andarna är på ett eller annat sätt knutna till slottet. Det är människor som har jobbat där eller som bott i eller i närheten av slottet.

Både skeptiker och troende har besökt Wenngarns slott utanför Sigtuna. Med olika mediala aktiviteter har Anne-Kristine väckt frågan om det finns ett liv efter döden, hos flera svenska kändisar.

 
Förutom ”En natt på slottet” har du också medverkat i ”Åndenes makt” i TVNorge. Är det svårare att få kontakt med andar när det är ett helt tv-team runt dig? 
– Jag blir sällan påverkad av min omgivning när jag arbetar. Jag älskar mitt jobb så jag har inga problem med att arbeta framför kameran. När jag kopplar upp mig jobbar jag väldigt fokuserat och glömmer allt runt omkring mig. 

Berätta om hur andlighet kom in i ditt liv. 
– Andevärlden har varit med mig sedan jag var liten. Jag kan inte minnas att jag inte haft andar runt mig. När jag var liten trodde jag att alla var som jag, men när jag blev tonåring insåg jag att jag var annorlunda och beslutade mig för att låta min förmåga vara hemlig. Det var oerhört jobbigt eftersom jag använde all min energi till att trycka ner och försöka dölja en förmåga som jag föddes med och som jag inte kunde rå för att jag hade. 

– När jag var 30 år var jag med om en bilolycka och skadade nacken allvarligt. Då förändrades allt. Mitt huvud skruvades ihop med tio skruvar och två titanplattor och jag tillbringade 8 år av mitt liv till sängs. Men jag vägrade tro att mitt liv var över. Under denna tid mediterade jag och utvecklade min förmåga. Jag har omkring 20 000 timmar meditation i bagaget från tiden då jag rehabiliterades. 

– Jag plockade fram min förmåga igen och omfamnade den med kärlek. Och så blev jag den jag är idag, ett medium. Det är lite konstigt att tänka på, men också fint. Jag tror det finns en mening med min andliga resa.

– Mitt huvud skruvades ihop med tio skruvar och två titanplattor och jag tillbringade 8 år av mitt liv till sängs, berättar Anne-Kristine.

 

Hur jobbar du med andevärlden? 
– Det är en stor fråga, men jag ska försöka att förklara. Jag hör röster som förmedlar meddelanden. Jag hör på rösten om det är en man, kvinna eller ett barn som pratar. Ibland hör jag röster långt borta, då hör jag inte exakt vad som sägs. Det är som att lyssna genom en vägg långt borta. Andra gånger är rösterna nära mig, då kan jag höra exakt vad som sägs. 

– Jag kan också se dem. Man kan säga att det är som att titta in i svagt ljus eller genom ett vaxat papper. Ibland ser jag dem tydligt, ibland i svart-vitt och andra gånger i färg.

Vilket är ditt starkaste ögonblick från andevärlden?
– För mig är andevärlden väldigt naturlig. Men det starkaste ögonblicket måste vara när jag fick namnet på min andliga guide för många, många år sedan. Jag fick vet att hon har bott i England och varit en verklig person. Då blev jag väldigt rörd. Jag har skrivit om henne i min bok ”Vindu mot en annen verden” (Cappelen Damm).

– Ett annat starkt ögonblick var när en flicka som var försvunnen visade sig för mig och berättade var hon var. Den informationen som hon gav mig gjorde att hon hittades.

Anne-Kristine kan både se och höra andar. Hon förklarar att det är som att lyssna genom en vägg, eller att titta in i svagt ljus eller genom ett vaxat papper.

 

Hur stort är andlighet i Norge?
– I både Norge och Sverige är andlighet väldigt stort. Jag tror att vi som bor i Skandinavien har ett behov av att gå djupare in i våra känslor. När vi gör det öppnar vi samtidigt upp för den andliga sidan som vi alla har. 

– Det är till exempel många som går i terapi för att försöka hitta lyckan i sig själva. När vi börjar sträva efter den inre lyckan kommer vi i kontakt med andligheten inom oss som gör att vi vill söka ännu mer. Vi i de nordiska länderna har resurserna och energin till att söka inåt. I framtiden kommer andlighet att växa ännu mer.
 
Kommer du till Sverige igen så att våra svenska läsare kan träffa dig? 
– Ja, jag reser ständigt till Sverige, det är mitt nya hemland. Jag har blivit förälskad i Stockholm, jag har mitt hjärta i två länder! Så jag kommer att besöka Sverige. På min hemsida och sociala medier kan ni läsa mer om när detta blir.

Har du något tips till läsarna för att komma i kontakt med sin mediala sida? 
– Det är att sitta i tystnad och bara fokusera på ditt sinne och hjärta och samtidigt andas lugnt. Det är ett bra sätt att börja. Tystnad, tystnad, tystnad, utan några tankar – det är nyckeln!

Artikeln är hämtad ur Nära nr 1 2017.

Det här är Anne-Kristine

Ålder: 47 år.
Bor: Där jag har min säng.
Familj: Man och två barn.
Gör: Medium, jobbar med svensk och norsk tv, håller kurser i mediumskap och intuition. Håller även kurser för barn. Erbjuder sittningar i mån av tid. Författare till den norska boken ”Vindu mot en annen verden” (Cappelen Damm).
Intressen: Matlagning, hushållsarbete, fotografera och promenera i vacker natur.
Andlighet för mig: Är att söka inåt efter sina egna äventyr, i tystnad och i meditation.
Hemsida: www.annekristine.no och finns även på Facebook, Anne-Kristine Augestad, Instagram, Annekristineaugestad och Snapchat, ak4819.
Epost: post@annekristine.no

Missade du programmet "En natt på slottet"? Se tidigare avsnitt på TV4Play.

Läs mer

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.