John of God – känd som världens störste healer!

Kanske har du hört om mediet i Brasilien som människor från hela världen vallfärdar till? Det är många som ser honom som en stor andlig lärare, men det stora healingarbetet gör högt utvecklade andeväsen! Här får du lära dig mer om John of God och vad som kan vara bra att känna till om du vill besöka honom i Brasilien.

Text: Paulina Holkenberg
Foto: Paulina Holkenberg, Privata

John of God

John of God, som folket döpt honom till, heter egentligen João Teixera de Faria. Han är yngst av sex syskon och växte upp i en fattig familj, med en pappa som var skräddare och en mamma som var hemmafru. När João fyllde sju år slutade han skolan för att hjälpa sin pappa med skrädderiet, därför kan han varken läsa eller skriva. João förstod att han var medial när han som nioåring förutsåg en stor storm som förstörde en hel by. 

Jobbar med andar

I över sextio år har människor vallfärdat till Casa de Dom Inácio i Abadiania i Brasilien för att få hjälp av João. João är transmedium som jobbar med högt utvecklade andar. De berättar vilken typ av behandling personen ifråga behöver och hjälper honom att utföra synliga och osynliga operationer.

Hos John of God görs det fler operationer varje dag än vad som görs på ett vanligt sjukhus under flera veckor.

Mötet med John of God

John of God är på Casan, som Casa de Dom Inácio kallas, onsdagar, torsdagar och fredagar varje vecka.

När du kommer till Casan ställer du dig i ”first time line” om det är första gången du är där, därefter beror valet av kö på vilken typ av behandling du blivit ordinerad. När du väl kommer fram till John of God går det blixtsnabbt. På två sekunder har du fått en behandling ordinerad.

Du vet aldrig var i kroppen din operation sker. Andevärlden kan utföra flera operationer samtidigt. Därför är det viktigt att vara sängliggande och inte prata med någon i 24 timmar efter operationen.

Synliga operationer

John of God gör, förutom andliga operationer, även synliga operationer. Det är helt frivilligt att delta i en synlig operation och absolut ingenting du tvingas till.

När João opererar är hans kropp i trans. Han använder ingen sprit, handskar och eller bedövning och det blöder nästan ingenting. De som genomgått en operation säger att man inte känner något, om man har tillit.

João utför tre olika typer av operationer; skrapar ögonen, för upp en peang, ett långt metallföremål, i näsan eller skär ett snitt någonstans på kroppen. Ibland plockar han ut något och ibland syr han bara ihop såret. Precis som med de andliga operationerna vet du inte var i kroppen operationen sker, för trots att João skrapar på ögat behöver det inte vara just ögonen som behandlas.

Hos John of God kan du bli rekommenderad en kristallbäddsbehandling.

Det finns flera helande aktiviteter hos John of God:

Operation: En del svåra sjukdomsfall behandlas med en eller flera synliga eller osynliga operationer. De synliga operationerna sker ofta inför övriga deltagare som nyfiket studerar händelseförloppet. 

Meditation: Helandet sker också genom meditation och bön. För i stillhet kan vi lyssna till vad vårt inre vill säga oss. Det är en chans att upptäcka varför du har hamnat i den situation som du befinner dig i nu. Lyssna inåt!

Blessed soup (healingsoppa): På onsdagar, torsdagar och fredagar när João är på plats bjuds det på healingsoppa, välsignad av andevärlden. Den ger dig näring och är en del av den läkande processen.

Triangel: På flera platser i Casan finns det healingtrianglar där du kan be om gudomlig hjälp. Placera pannan i mitten av en triangel som hänger på väggen. Be eller placera ett fotografi i triangeln med en nedskriven bön.

Kristallbäddsbehandling: Du kan bli rekommenderad en eller flera kristallbehandling. Med speciellt slipade bergkristaller som belyser dina chakran tar du emot helande krafter. Vibrationerna från kristallerna ger dina celler en positiv resonans som hjälper din kropp att komma i balans.

Örter: När du blivit behandlad, eller inför en behandling, kan du bli ordinerad att hämta ut speciella örter, anpassade just för dig.

Vattenfall: Med ett särskilt tillstånd kan du besöka det heliga vattenfallet. Även där jobbar andevärlden med dina energier.

Den officiella Casa-guiden finns att ladda ner här. Guiden finns på nio språk, bland annat svenska.

Trianglarna är helande på Casan.

Vita kläder

De dagar du ska få behandling är det bra att bära vita kläder. Det är inget krav, men det är lättare att scanna kroppen och se vilken typ av behandling du behöver. Även när du gör en kristallbäddsbehandling är det bra med vita kläder.

Tänk på!

Det är inte tillåtet att agera, göra behandlingar eller läka i John of Gods namn. Alla medier och healers har ett eget ansvar att ge ärliga löften om sina färdigheter.

Läs mer

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.