Annas djurkommunikation: Hunden Peaches älskar sin matte

Anna brinner för att hjälpa djurägare förstå sina husdjur bättre med hjälp av djurkommunikation! Här får Jannika veta vad hennes hund Peaches har att säga.

Text: Anna Strandlind

Peaches är stolt över sitt luktsinne

Jag ser henne springa i ett kvarter i en större stad och det känns som utomlands. Hon har en bästa vän, en annan hund som är mindre än henne, mörk i färg och yvig päls. Dessa håller ihop. De sover ihop bakom en container där det finns en massa papplådor ser jag. Peaches berättar att hon blivit jagad av en större bil och en man som hon inte tyckte om. Hon gillar inte större bilar nu. Hon vill inte gå in i en bur, något har hänt med en bur och jag kopplar detta till denna stad, men vet inte.

Hon är stolt över sitt luktsinne! Hon berättar att hon kan söka och gillar att ”jobba”. Jag blir öm i munnen med henne och jag ser tänder. Det är något med hennes mun och tänder. Får ingen känsla att det värker men blir lite öm bara. Hon vill också ha massa mat, gärna blöt mat!

Hon visar mig en katt som hon jagar och jag upplever att hon leker med den. Hon vill vara med en katt. Antingen saknar hon en katt eller så har hon en katt, vet inte riktigt. Det finns också en hund till med henne. Hon älskar sin matte och vill inte att hon ska vara orolig för henne. Hon vaktar sitt hem mycket, har koll på allt. Hon berättar också om en man hon tycker mycket om som hon saknar emellanåt men det går bra. Det var meningen att dessa två fördes samman.

 

20210303Peaches1000.jpg

 

Matte Jannika svarar:

Det stämmer Anna, hon är en gatuhund från början. Kvarteret du beskriver stämmer överens med var de hittade henne. Det var i USA. Den andra hunden vet jag inget om men det kan säkert stämma, hon var nog inte ensam där.

Hon gillar inte stora bilar, då förstår jag. Jag fick reda på att hon blev instängd i en bur när de hämtade henne.

Hon är duktig på att hitta saker och älskar att använda sin nos.

Tänderna förstår jag med en gång. Hon har opererat bort sex tänder! Hon älskar mat och är lite ”bortskämd” med detta. Blöt mat förstår jag, det är nog den maten jag äter som hon får ibland, hihi!

Åh, katten hon pratar om var hon tillsammans med innan hon kom till mig, hon saknar alltså en katt! Ja, jag får se hur det blir med det, hihi! Det stämmer att hon har en hundkompis som är med henne på dagarna men det är katten hon pratar om? Där ser man.

Hon älskar att vara lös och leta efter saker. Hon är väldigt bra på att vakta, det är sant.

Ja, mannen som hon beskriver träffar hon inte lika ofta längre så det förstår jag. Jag är så glad över att ha denna hund. Vi är ett gott team.

Stort tack Anna, detta betyder mycket för mig.

 

Vill du också ha hjälp att förstå ditt djur bättre?

Skicka en bild på ditt djur och skriv ner djurets namn och födelseår. Skriv också ditt namn och telefonnummer. Skicka bilden och den korta informationen (Anna vill inte ha någon övrig information).

Mejla: djurkommunikation@tidningennara.se

Skicka brev till: Djurkommunikation, Egmont Publishing, Tidningen Nära, 205 07 Malmö.

Alla brev och bilder som Anna väljer ut kommer att publiceras i Nära.

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Fler artiklar

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.