Annas djurkommunikation: Hunden Juni har en varm personlighet

Anna Strandlind är mediet och friskvårdsinstruktören som har djuren extra nära hjärtat. Hon brinner för att hjälpa djurägare förstå sina husdjur bättre med hjälp av djurkommunikation! Här får Junis matte Anna veta vad hennes hund har att berätta.

Text: Anna Strandlind
Foto: Privat

Juni är glad och påhittig

Juni har varit hos Anna sedan hon var valp och hon älskar verkligen Anna! Juni är ett energiknippe. Hon är rar och snäll, glad och påhittig och har en mycket varm personlighet, upplever jag det som. Juni har väldig koll på allt i sin omgivning, både inne och ute och är omhändertagande.

Hon älskar att lukta på allt! Kan bli lite hoppig och stark när hon är glad, hon tänker sig inte för riktigt. Hon nämner en katt till mig som jag upplever att det finns en ”hat-kärlek” till, de busar båda två. Det är en katt som bor nära. Juni älskar att arbeta eller bära på saker och ting, då är hon stolt. Hon vill hjälpa till mycket.

Hon visar mig hur hon bor och hennes korg med alla saker hon har runtomkring. Hon visar mig också en sko eller en toffla som betyder mycket, den hämtar hon och visar upp! Känns så gulligt! Juni reagerar på ljud som ”sticker ut”. Hon kan stanna och titta. Andra tikar kan hon vara lite reserverad mot, hon är snäll men vissa är lite irriterade. Hon visar mig en mörk, svart tik i samma storlek som henne, den gillar hon inte så mycket.

Fåglar ska hon sätta ”fart på”. De är roliga att jaga och leka med! Hon beskriver att hon ibland kan bli ivrig när bilar kommer. Juni hoppar och drar lite men jag blir lite osäker för det är inte alla bilar hon gör så med.

Och Juni älskar mat, och glufsar i sig väldigt snabbt så jag tror att hon kan vara lite spänd i magen ibland. Hon vill ha morötter, tror jag. Jag ser morötter.

Hon vill också ha något att bära på ryggen eller dra. Hon visar mig en stig som går uppför och med vacker utsikt där hon får springa lös, hon älskar det! Hon vill också ligga i sängen men får inte det, säger hon, eller så vill hon ha sin bädd bredvid Annas säng. Juni älskar sitt hem!

 

20210414Juni800.jpg

 

Matte Anna svarar:

Ja, hon har varit hos mig sedan hon var valp, jag kände ett sådant band direkt till henne!

Ja, Junis personlighet som du beskriver stämmer verkligen! Hon har koll på allt. Ja, nosen är konstant i marken. Hon är stark och kan bli lite för ”glad” ibland men precis som du säger så är hon så snäll och glad. Korgen förstår jag också med alla hennes saker. Det är min toffla hon menar, den bär hon runt på ibland, hihi!

Katten är grannens! De har känt varandra sedan de var små men de är som Tom och Jerry. De retar verkligen varandra! Haha! Höga ljud förstår jag också för hon visar detta tydligt. Ja, vissa tikar kan hon bli lite osäker på, hon vill ju busa men de vill inte alltid det. Den mörka tiken vet jag inte riktigt vilken det kan vara för vi träffar så många hundar.

Ja, fåglar tycker hon också om att ”busa” med! När det gäller bilar så har jag märkt att hon hoppar och blir jätteglad om någon hon känner sitter i bilen. Mat älskar hon och äter väldigt snabbt, så jag ska ordna en sådan hundskål där det blir lite svårare att äta i samma tempo. Ja, morötter gillar hon har jag märkt. När hon får bära min vante så blir hon så stolt, så jag förstår vad du menar med arbetsuppgifter.

Ja, stigen med utsikten älskar hon och där springer hon lös. Jag vet att hon vill ligga i sängen men hon får inte det, okej kanske ibland då! Haha! När vi är i sommarstugan så har hon sin bädd nedanför min säng, så jag förstår, hihi! Ja, vi älskar verkligen denna hund!

 

Vill du också ha hjälp att förstå ditt djur bättre?

Skicka en bild på ditt djur och skriv ner djurets namn och födelseår. Skriv också ditt namn och telefonnummer. Skicka bilden och den korta informationen (Anna vill inte ha någon övrig information).

Mejla:
djurkommunikation@tidningennara.se

Skicka brev till:
Djurkommunikation, Story House Egmont, Tidningen Nära, 205 07 Malmö.

Alla brev och bilder som Anna väljer ut kommer att publiceras i Nära.

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Fler artiklar

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.