Annas djurkommunikation: Freja har mycket vilja och kärlek

Anna brinner för att hjälpa djurägare förstå sina husdjur bättre med hjälp av djurkommunikation! Katarina skickade in en bild på sin get Freja. Anna berättar vad hon får till sig.

Text: Anna Strandlind

Hon visar mig att hon står högt och har koll på en plats. Där kan hon se vad som händer. Freja är en bestämd get med mycket vilja och kärlek inom sig. Hon saknar någon och det känns som en ”mindre” sorg upplever jag det som. En killing – hennes barn kanske? Är osäker men det känns som det …

Freja är stolt över sina horn. Hon kan stångas ibland och som jag skrev så är hon lite bestämd. Det är inte alltid stångandet beror på att hon är arg, utan handlar mer om uppmärksamhet, kanske för att visa hennes horn, vet inte riktigt. Hon tyr sig inte till alla utan man får bygga upp ett förtroende ihop med henne. Hon är också lite trött på sin kompis i vissa situationer. Hon går med en annan get men har gått med tre stycken tidigare, uppfattar jag det som.

Hon gillar sin hörna där hon går in och där ska det vara mjukt att ligga. Hon går alltid ute med tillgång att gå in. Freja berättar om en man som visslar eller nynnar som är hos henne, hon tycker om honom men även Katarina och hennes man. Hon berättar om en brant backe i hagen som är halkig nu nära stängslet. Freja visar mig en massa saltstenar, som jag inte riktigt förstår vad hon menar med. Hon pratar om den andra hagen som är på andra sidan. Hon går över där ibland eller så vill hon dit.

Det som jag får till mig flera gånger under ”samtalet” med henne är att hon vill ha barn igen, killing eller killingar, samt en bock. Inte den gamla utan en ny bock! Haha! Det känns tydligt att hon vill ha en uppgift, lite att göra. Freja berättar också att hon kan gå i koppel! Hon trivs där hon bor nu och tycker om dem.

20210203Freja1000.jpg

Ägaren Katarina svarar:

Platsen vet jag direkt var du menar, hon står alltid där och har koll. Samt den branta backen du beskrev. Ja, hon är bestämd, har vilja, men är också väldigt speciell denna get. Oj, saknaden är hennes barn – killingen, som hon miste för ett år sedan.

Det stämmer, de har varit tre stycken, med killingen som levde då. Så sorgligt. Vi har tänkt på detta med en bock till och en annan bock som hon beskriver, för den sista tiden har vi kikat på olika sidor och grupper som finns där de säljer bockar. Då förstår jag. Kompisen hon går med är också en get och situationerna är nog vid utfodring. De kan kivas om höet. Jag har låtit Freja vara i den andra hagen då som du berättar om.

Ja, hörnan du beskriver är hennes sovhörna och de är ute dygnet runt med tillgång till att gå in och få skydd. Hon älskar saltet från saltstenarna, det är nog det hon menar.
Vad tacksam jag är att få ta del av detta, det känns som man bygger på en ännu starkare relation nu för jag har trott att hon kanske inte gillar mig ibland, för hon kan stångas. Men då behöver det inte bero på det. Ja, koppel har hon haft då vi varit ute och jag tolkar det som att hon vill göra det igen.
Stort tack Anna!

Vill du också ha hjälp att förstå ditt djur bättre?

Skicka en bild på ditt djur och skriv ner djurets namn och födelseår. Skriv också ditt namn och telefonnummer. Skicka bilden och den korta informationen (Anna vill inte ha någon övrig information).

Mejla: djurkommunikation@tidningennara.se

Skicka brev till: Djurkommunikation, Egmont Publishing, Tidningen Nära, 205 07 Malmö.

Alla brev och bilder som Anna väljer ut kommer att publiceras i Nära.

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Fler artiklar

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.