Anna-Lena Viktröm: Jag vill lära dig allt jag kan om änglar!

Näras webb-kurser har blivit väldigt populära. Många gillar tanken på att kunna följa ett känt medium under ett helt år för att lära och utvecklas. Tidigare har Benny Rosenqvist och Pierre Hesselbrandt gjort kurser – nu har turen kommit till Anna-Lena Vikström. Och då handlar det förstås om änglar!

Text: Madeleine Walles, Paulina Holkenberg
Foto: Paulina Holkenberg

Mediet och sierskan Anna-Lena Vikström är inte stor till växten. Men hon har en utstrål- ning, en karisma, som med lätthet trollbinder en sal fylld med 200 åhörare. Vi har sett och hört det, gång på gång, under Näras kryssningar och vi blir lika imponerade varje gång. Hon har verkligen förmågan att fånga sin publik!

Men alla Näras läsare har inte möjlighet att följa med på kryssningarna. Eller att åka till någon av Anna-Lenas kurser som oftast hålls i hennes hem i Karlstad. Därför har Anna- Lena kommit med tåget från Värmland till Malmö och Näras redaktion för att spela in en webb-kurs om änglar – dessa magiska ljusvarelser som finns med i hennes dagliga arbete.

Det känns gott att ha henne här, och underbart att hon vill dela med sig av sitt kunnande. För vi på Nära älskar änglar. Det vet vi att många av er läsare också gör. Så en digital änglakurs känns rätt i tiden!

Vi går till vår nybyggda filmstudio och Anna-Lena tar plats framför kameran. Vi tänder ljusen i den silverfärgade kandelabern och nu ler Anna-Lena lite förläget.

– Hur ska det här gå? Jag är ju inte så van vid sånt här, förklarar hon på sin stillsamma norrländska.

Men så sker det som brukar hända på Näras kryssningar. Den där magin, när Anna-Lena går in i sin roll. 

Det är som att hennes aura växer och hon fylls av en osynlig kraft. Hon sträcker hon på sig, tittar med fast blick in i kameran och talar lugnt och med sådan värme och kärlek om änglarna och deras närhet, att vi blir alldeles saliga. 

Ja, änglarna finns verkligen med Anna-Lena i det dagliga arbetet som medium och sierska. Och de har funnits med i hela hennes liv, berättar hon. Ända sedan hon var en liten flicka uppvuxen i fjällen, högt upp i de svenska lappmarkerna.

Berör med sin närhet 

Anna-Lena har garanterat änglarna med sig in i filmstudion också. För när hon demonstrerar hur hon ger änglahealing, är känslan varm och skön som en stor och välkomnande famn. Mäktigt är det, när hon förklarar att ärkeängeln Rafael kommer till henne genom att tydligt visa färgen grön.

När hon i ett par andra filmsekvenser läser sina vägledda änglameditationer, bjuder hon in oss i ett vackert landskap bland ljusa, vänliga gestalter som vill oss väl. För där finns den skyddsängel som vi alla har, och nu ska vi få lära oss namnet ängelns namn.

Anna-Lenas änglakurs når ut till alla.

Lite senare under inspelningsdagen lägger Anna-Lena änglakort för att visa hur enkelt det är att ställa frågor till änglarna - och få svar. Hon visar de kort hon själv får upp i änglaleken och tyder de kärleksfulla bud- skapen. Hon betonar att det går utmärkt att använda precis vilken änglakortlek som helst och tipsar om att de vackraste korten – de gör du själv! Lyft bara fram konstnären inom dig, ge plats för din kreativitet och ta hjälp av änglarna. Så blir det bra. 

Det är svårt att tänka sig en varmare och mer kärleksfull människa än Anna-Lena Vikström. Hon är som gjord för att arbeta med änglarna. Hon är en ängel, precis som vi på Nära brukar säga om Birkan Tore. Ja, det finns faktiskt människor som berör en starkt, bara genom att stå intill dig. Anna-Lena är en sådan. 

Många kurser är dyra

Hon är så mån om att webb-kursen för Näras läsare ska bli innehållsrik och hon vill verk- ligen bjuda på allt hon själv lärt sig genom hela livet, när det gäller änglakontakt. Hon vill få oss alla att tro på, känna, att det går att få änglahjälp.

Efter en lång och spännande inspelningsdag lägger Anna-Lena ut ett inlägg på sitt Facebook-konto:
Jag är i Malmö, i Egmont-huset, och spelar in filmer till en distanskurs som jag kommer att ha om änglar genom tidningen Nära.Jag var nervös innan, men chefredaktören Madeleine Walles och Paulina Holkenberg peppade mig, så plötsligt kände jag att ener- gin ökade. De kunde ta fram det bästa inom mig så meditationerna bara växte fram, utan manus gjorde jag flera vägledda änglamedi- tationer till kursen. Jag tycker att när man går änglakurser så är de ofta så dyra. Jag är glad att få lära ut så mycket jag kan om änglar, både änglaterapi, änglahealing, ärkeänglar, kontakt med sin skyddsängel, att göra sina egna änglakort och mycket mer.”

Ett inlägg fyllt av ödmjukhet. Och Anna-Lena får, förstås, mycket kärlek tillbaka.

Det är härligt för oss på Nära att hjälpa ett duktigt medium att nå ut till alla med sin kunskap. Ja, precis alla. Oavsett var du bor eller var du befinner dig i livet.  

Beställ Anna-Lena webb-kurs!

 • Om du, liksom vi på Nära, älskar änglar och vill lära dig mer kan du beställa kursen ”Anna-Lena lär dig få kontakt med änglar”. Kursen beställer du här.
 • Kursen kostar 399 kr.
 • Du börjar kursen när du vill och har tillgång till den under ett helt år.
 • Läs mer här!

Allt detta får du i änglakursen:

 • Lära dig änglahealing.
 • Lära dig få kontakt med din skyddsängel.
 • Lära dig hur du kan kontakta äng- lar för olika områden i livet.
 • Lära dig lägga änglakort.
 • Lära dig om olika änglar, bland annat våra ärkeänglar.
 • Lära dig göra en husrensning med änglarnas hjälp.
 • Flera änglameditationer.
 • Lära dig tolka tecken från änglarna.
 • Och mycket mer!

Alla som går kursen får ett kursintyg, undertecknat av Anna-Lena. 

Tidigare webb-kurser:Fler artiklar

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.