Allt är fullkomligt på Andra sidan!

Hösten är godis för alla bokälskare, för lagom till septembers bokmässa i Göteborg släpps massor av nya böcker. Mediet Benny Rosenqvist har i år valt att göra en uppdatering av succéboken ”Ljusfolket” från 2009. En bok som är efterfrågad och efterlängtad av många då den är slutsåld i butikerna och sönderläst på biblioteken.

Text: Madeleine Walles
Foto: Shutterstock

Att mista någon är alltid svårt, men vetskapen om att de är nära gör det lite lättare. Där kan ljusfolket hjälpa till genom att förtydliga att andevärlden verkligen existerar och att vi aldrig dör.

Så förklarar Benny Rosenqvist varför den här boken är viktig, både för honom själv och för läsarna. Här får du ett litet smakprov från bokens första kapitel:

Jag känner hur jag dras mot ljuset. Kärleken och ljuset söker mig och jag sugs dit, jag måste dit, jag har lockats dit och nu finns det ingen återvändo. Jag dras mot ljuset på samma ofrånkomliga sätt som ögonen söker sig till solen. Jag sugs in i en ljustunnel och det går med en svindlande fart. Snabbt, snabbt, snabbt färdas jag och det blir allt ljusare ju längre in jag kommer. Det gör nästan ont i ögonen och jag får svindel av hastigheten. Jag är både rädd och upprymd. Rädd för att jag inte vet vad det är som pågår, men den fantastiska, förväntansfulla känslan i magen gör mig upprymd och har snart vunnit över rädslan. Nu känns det inte bara som att jag dras in i ljustunneln, nu vill jag dit, jag bara måste fram till det som väntar på mig, det som söker mig.

Jag närmar mig mynningen, ser slutet på tunneln och fylls av kärlek. Det känns som om jag är på väg att möta en kär gammal vän, någon som jag träffat tidigare, i ett land där jag varit förut och dit jag vill komma igen, ett land som jag längtat länge efter att få återse.

Där står min morfar med utsträckt hand. Bredvid morfar står min guide, en man klädd i vita kläder, med svart, lockigt hår och sneda ögon. Han är nästan kvinnligt vacker och hans bruna ögon ler mot mig. Hela han ler mot mig. Jag tar morfar i handen och tillsammans stiger vi in i en passage, ett slags hall eller väntrum. Det känns tryggt och varmt, lugnt och skönt. Efter hand som vi kommer djupare in ser jag ansikten runt omkring mig. De är otydliga och jag känner inte igen dem, men varelserna rör kärleksfullt vid mig. De vill mig väl, jag känner kärleken strömma mot mig.

Jag är sju år och har precis blivit påkörd av en bil och fattar inte riktigt vad jag gör här. Är det inte meningen att jag ska få komma hem till min mamma igen? Ska jag inte få träffa mina syskon mer?

Benny, det är nu åtta år sedan första utgåvan av ”Ljusfolket” kom ut. Vad har hänt sedan dess och hur märker jag som läsare det?
– Genom att hela boken är uppdaterad till nutid. Det har hänt mycket med andligheten i världen och det har hänt mycket med världen överhuvudtaget. Inte minst en transformation, en medvetandehöjning för mänskligheten, år 2012. Andligheten växer – och har växt – sedan dess. Du får också veta vad som hänt de personer som nämns i boken, de senaste åtta åren.

Jag vet att många av dina läsare sett ”Ljusfolket” som din hittills bästa bok. Är det även din egen personliga favorit?
– Det är nog alltid så att den senaste boken man gör en är en favorit för författaren, så just nu är detta min favorit. Men ”Ljusfolket” har alltid legat mig extra varmt om hjärtat, för det är den av mina böcker som har väckt och hjälpt flest människor.

Vilka är ljusfolket?
– Ljusfolket är de som finns på Andra sidan. De som ligger oss människor nära om hjärtat, de som lämnat oss och rest mot ljuset. De finns nu i en annan dimension som är väldigt nära, men ändå långt ifrån. Ljusfolket beskriver, via min kanaliserade version som finns i boken, hur det är på Andra sidan.

Vad är det då som är så magiskt med platsen där ljusfolket bor, Andra sidan?
– Att den finns och att vi aldrig dör. Och att ljusfolket är så nära oss. Sen, förstås, att det finns så mycket kärlek där. Att änglarna, guiderna är där för att hjälpa oss.

Du har ju varit där! Berätta – vad var det du såg och hörde?
– Det mest magiska på Andra sidan var ljuset, känslan av att sugas in i en enorm kraft. Och att få träffa min älskade morfar igen och få träffa min guide. Att känna in kärleken och se den vackra naturen. Allting är mycket klarare i färgerna än här på Jorden. Som om du tänker dig den ljusaste sommardag när allting bara är lugnt och stilla, när du känner att tiden står still och naturen omsluter dig och du inte känner någon oro utan bara vila. Att du har kommit hem. Så är det.

– Sen är det fantastisk musik när man går över. Nej, inga harpor, det är mer som sång med klingande röster. Det är svårt att beskriva, men klassisk musik ligger väldigt nära och har samma påverkan på oss människor. Även viss form av meditationsmusik ligger nära. Det är röster och musik men rösterna sjunger inte på ett särskilt språk utan det är mer ett nynnande. Och det är de vackraste, klaraste sopranröster som sjunger högt och rent. Det är så ren sång. Ingen som sjunger falskt eller i otakt.

– En annan sak man upplever är den själsliga beröringen. Man känner så mycket kärlek där att man inte vill tillbaks till jordelivet! Allt är bara fullkomligt på Andra sidan.

Hur kan var och en av oss känna av ljusfolket?
– Genom meditation. Genom att jobba med att gå in i det innersta och höja oss själva i de energierna så att vi kommer nära de vibrationer som finns på Andra sidan. De som finns när vi kommunicerar med vår guide och vår skyddsängel. Då är vi nära detta, då får vi ett uns av det.

Vad var ditt syfte när du skrev "Ljusfolket", varför var den viktig?
– Idén kom till i Paris, jag bodde på ett hotell utanför Paris där det bara bodde färgade och asiater. Ljuset jag kände när jag såg in i deras ögon, gav mig titeln Ljusfolket. För i allas själ bor det en del av ljusfolket.

– Det var en sådan misär i det där området. Själv bodde jag på ett fint hotell som var helt felplacerat. Men den kärlek dessa människor gav, bara genom att jag tittade på dem, fick mig att känna alla själars lika värde. Då bestämde jag att jag ville skriva en bok om Andra sidan och om själen.

Vilka läsare vänder du dig till?
– Den som vill förstå vad andlighet är, vad döden är och vad Andra sidan är. Jag har haft 12-åriga läsare som älskat boken, jag har träffat damer som är 97 år som älskar den. Den här boken är för den som kan läsa och är nyfiken. Den är inte åldersbetingad, den är för alla.

– Men framför allt har ”Ljusfolket” lästs av människor som vet att de snart ska lämna jordelivet, eller de som mist en nära släkting. Då har boken gett stöd. Den har blivit en tröst för människor som är rädda för att leva och rädda för att dö.

Kommer du att föreläsa om ”Ljusfolket” i samband med att boken släpps?
– Ja, dels gör jag det på Bokmässan i Göteborg 28 september-1 oktober, sedan på Näras eget event på Kockum Fritid i Malmö den 9 november. Men det kommer att bli fler gånger!
– Och de som följer med på vår Nära-resa till Sri Lanka 11-26 november får en speciell ”Ljusfolket”-stund. Vi kommer att göra övningar där vi kommunicerar med Andra sidan, med guider och vi ska göra rent själsliga övningar.

En underrubrik på boktiteln lyder: ”Rädd för att dö? Lugn, det är inte farligt”. Är du inte rädd för att dö?
– Nej, jag har varit över på Andra sidan och känner till det vackra som väntar där. Så jag tycker att det ska bli spännande att dö igen. Men jag älskar livet nu! Just nu har jag mycket att göra och vill att döden ska vänta.

– Många som är rädda för att dö är också rädda för att leva. Det är faktiskt ofta så att de som är mest rädda för döden, är de som inte hunnit leva ordentligt. Så gör allt det du vill och kan medan du har möjligheten!

Kan ”Ljusfolket” hjälpa oss att hantera alla våra rädslor?
– Absolut! Den bygger på svaren, den bygger på kunskap. Och har du kunskap om saker och ting så blir du inte rädd.

Passa på!

Benny Rosenqvists  nyutkomna, uppdaterade bok ”Ljusfolket” finns att köpa för
179 kr i Nära Shop!

Fler artiklar

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.