Chatt med Benny Rosenqvist 29 september 2023

Här kan du läsa alla besvarade frågor från Bennys senaste chatt.

Benny:

Jag tror att det är viktigt att umgås med dem som vill en väl. De som älskar en, ger en hopp och får en att se det man är bra på. Men också de som objektivt kan kritisera en så att man kan växa. Det är bra med konstruktiv kritik men vad som ännu bättre är vänner som visar kärlek i motgångarna. Styrkan är att våga tro på sig själv och andra, och att inse att en person inte kan göra allt utan att många människor tillför det vi behöver. Så om vi säger att jag tror på dig, så tror du på mig tillbaka. Helt plötsligt tror fler människor på varandra. Vi sprider då mer hopp, tro och kärlek och vi sprider ett ljus i natten. Ett ljus om det vi tror på, nämligen varandra.

Kram Benny

 

Patrick:

Hej! Hur kommer de gå för mig på jobb? Kram Patrick


Benny svarar:

Hej Patrick!
Jag ser att du kommer att få en ny tjänst på nuvarande jobb men inom två år kommer du byta arbetsplats fast i samma inriktning som nu.

Kram Benny

 

Susanne:

Ensamheten tär på mig, finns det kärlek/vänner för mig?

Benny svarar:

Kära Susanne!

Ensamheten är det värsta vi kan ha när det inte är valt utan oss själva. Den äter på oss. Men kärlek kommer, en man med krulligt hår, han ser rolig ut när det blir långt, då det växer endast på bredden. Han har gröna ögon och uppåtnäsa. Han har en manlig kroppsform men inte stor. Han har även ett stort socialt nätverk och du kommer att lära känna många av hans vänner, barn och familj. Du själv kommer snart få många kvinnliga vänner och via en av dem träffar du honom.

Kram Benny

 

Linda:

Kommer jag att bo kvar i min lägenhet eller kommer det ett annat boende för mig?

Benny svarar:

Kära Linda!

Jag känner att du bor kvar ungefär ett och ett halvt år men sedan byter du till en annan lägenhet med större balkong och mer garderobsmöjligheter. Det finns även stora fönster som dock är svår putsare.

Kram Benny

 

Siv:

Hur ska jag göra för att hitta Kärleken? O hur kommer han vara?

Benny svarar:

Kära Siv!

Jag ser att du kommer möta en man som är några år äldre än du. Han är smärt, smala ben med en varm blåögd blick. Han har en intensiv energi och vet vad han vill. En man i din smak och ett hjärta av guld. Han vill dig väl.

Kram Benny

 

Tina:

Hej Benny. Nu måste det väl ändå vara min tur. Kommer jag och min sambo fortsätta leva ihop eller gå vidare på var sitt håll och finns det isf någon ny kärlek .

Benny svarar:

Kära Tina!

Ja, nu ska du leva med din nuvarande sambo men han är inte den sista mannen i ditt liv. Pang! Så dyker en annan kärlek in i ditt liv. Problematiskt i början men allt faller snart på plats. Denna kärleken är varaktig resten av livet och det känner du.

Kram Benny

 

Lars:

Hej Benny! Jag undrar om hur min relation blir i framtiden och varför jag känner mig så bunden och ofri?

Benny svarar:

Kära Lars!

Detta är en känsla från ditt tidigare liv där din partner vann dig på lika sätt som den gör nu. Dock så småningom kommer ni ha en diskussion om att antingen jobba så att du känner dig friare, eller så kommer gummibandet brista. Men här finns möjligheten att laga relationen och din partner älskar verkligen dig.

Kram Benny

 

Tomas:

Hej Benny! Det verkar som att min kontakt med andevärlden är obefintlig numera. Vad kan jag göra?

Benny svarar:

Kära Tomas!

Detta är en spännande fråga för att periodvis så lever vi mer i jordelivet där vi utvecklar det vi lärt oss från andevärlden. Sen under andra perioder är det andevärlden vi utvecklar. För att vara i kontakt med andevärlden är det viktigt att lyssna på sin intuition, inte tänka för mycket samt att meditera.

Kram Benny

 

Pernilla:

Hej Benny Jag har efter en jobbig tid nu börjat landa i ett nytt eget litet hus. Undrar nu om det finns någon speciell man därute som jag kommer att träffa? Känner mig redo för en relation med mycket närhet på alla plan. Men de jag träffat hittills har stannat på kompisrelationer. Hoppas på svar.

Benny svarar:

Kära Pernilla!

Det är klart att du hittar någon, det kommer bli kärlek! Han är en speciell man, han är yngre än du och du kommer undra om det fungerar. Men det gör det då ni är på samma själsliga nivå. Han har mellanblont hår som vi som frisörer kallar för leverpastej-färgat, men med lite slingor blir det snyggt. Stora blåa, snälla ögon och en bred näsa. Fin mun. Vissa människor ser ut som om dem får fler tänder än andra. Han är nästan 187 cm lång.

Kram Benny

 

Mormor Ann:

Har ett barnbarn på 14 år som inte mår så bra. Varför o vad kan jag göra för att hjälpa henne? Tacksam för svar.

Benny svarar:

Kära Ann!

Detta är en väldigt klok tjej, en gammal själ, men som växer för fort nu. Hon behöver mycket uppmuntran om att saker blir bra i framtiden. Ni har en fantastisk relation där ni har kommunikation och tillit. Detta tycker jag att ni kan bygga upp mer så att hon kan berätta mer om hur hon mår. Detta psykiska mående varar inte länge till och snart mår ditt barnbarn bättre. Ni kommer alltid att ha en mycket god relation. Du kommer att vara med på både hennes bröllop och hennes barns dop. Du blir en gammal dam hihi!

Kram Benny

 

Sara:

Är det något nytt jobb på gång för mig och inom vad i så fall? 

Benny svarar:

Kära Sara!

Du kommer att jobba med kommunikation och projekt, men du bär ansvar på något sätt. Du får datautbildning via jobbet och de har ett helt eget datasystem på kontoret där du kommer att jobba. Det finns massor med trevliga människor och en chef som skapar en bra teamkänsla.

Kram Benny

 

Irene A:

Får jag snurr på attraktionslagen?

Benny svarar:

Kära Irene!

Det är genom att du släpper ditt sätt att tänka och tar tanken att du redan är där. Du måste ha ett mindset att det redan har hänt. Glöm inte heller att tacka efter, det är viktigt. Universum hjälper dig så var tydlig, man får ju vad man ber om.

Kram Benny

 

Ingrid:

Vad ska jag fokusera på för att nå ut till fler klienter till mitt lilla företag?

Benny svarar:

Kära Ingrid!

Jag tror på attraktionslagen. Du ska känna att du har mycket att göra och se det framför dig. Du bygger även mycket inom kommunikation och du måste förmedla vad du sysslar med när du träffar folk. Det är viktigt för att få klienter. Klienter pratar alltid med varandra. En nöjd kund pratar med 3 personer medan en missnöjd pratar med 10. Så det gäller att hålla klienterna nöjda.

Kram Benny

 

Anna-Kerstin:

Jag är ägare till min pappas föräldrahem o min farmors o farfars hus. Min farmor kunde höra knackningar som förebud även min pappa. Min man o jag hörde tre hårda knackningar i gryningen en morgon för många år sen. Har alltid undrat vem som varnat oss. Huset byggt på 1800 talet. Tacksam om du kunde få fram något.

Benny svarar:

Kära Anna-Kerstin!

Knackningarna kommer från din skyddsängel som är din farmor. Hon vill varna dig och visa att hon är där, så hon har gjort sig hörd. Snart kommer hon även att hålla på med ljuset så var beredd på det.

Kram Benny

 

Susan:

Ska flytta till en mindre lägenhet, fast dyrare. Kommer jag trivas där?

Benny svarar:

Kära Susan!

Det är en helt annan känsla i den nya lägenheten. Mer trivsam och mindre ljud från grannar. Du kommer få en mer hemkänsla där, så flyttningen blir bra för ditt hjärta och själ.

Kram Benny

 

Linda:

Hej Benny, Jag har sen en tid tillbaka mediterat en del. Jag har upplevt både symboler och bilder. Bilder både i färg och svart/vitt. Ett öga har jag sett återkommande. Vad betyder det jag börjat se?

Benny svarar:

Kära Linda!

Så är det med drömmar. Vi ser symboler i både färg och svartvitt. Vissa drömmer endast i färg och andra endast i svartvitt. I meditationen verkar du ha både och. Ögat du ser med är ditt tredje öga som du håller på att öppna. Du kommer även öppna din medialitet mer och mer. Så fortsätt att meditera, du är på rätt väg. Det kommer hända mycket i framtiden med din andliga utveckling. Lycka till!

Kram Benny

 

Cecilia:

Hej Benny! Jag har haft mediala upplevelser som barn. Nu i vuxen ålder upplever jag det mkt sällan. Vad hände? Hur ska jag göra för att öppna upp kanalen igen? Vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja..

Benny svarar:

Kära Cecilia!

Många barn är mycket mediala men när de kommer mellan åren 9 och 12 så intellektualiserar vi våra budskap och då stänger vi av den mediala förmågan. Men har vi haft gåvan går det lätt att utveckla den igen genom meditation och att kontakta din guide, då han kan vägleda dig i din mediala utveckling. Våga lita på att du har gåvan och våga starta upp igen.

Kram Benny

 

Catarina:

Kommer jag att flytta hem till Sverige inom det närmaste året?

Benny svarar:

Kära Catarina!

Du är inte färdig utomlands nu, men när du väl bestämt dig för att flytta så går det snabbt. Så välkommen hem till gamla Svedala.

Kram Benny

 

Emma:

Kära Benny. Skäms min dotter för att växa upp utan en pappa? Hur kommer de påverka henne?

Kramar Emma

Benny svarar:

Kära Emma!

Saker i våra liv, som att inte ha en pappa, bestämmer vi innan vi går ner. Det är alltså meant to be. Hon kommer att få en manlig förebild i den man du kommer att träffa. Hon har en trygg relation med dig och har vi det med en förälder så räcker det för att få stabilitet på alla plan. Så dessa bekymmer och tankar du har är onödiga. Allt kommer gå bra för din dotter.

Kram Benny

 

Pia:

Hej på dej Benny. Skrivit så många gånger nu men inte haft tur att komma med hoppas nu... Kan du se hur det ser ut för mig framöver med kärlek, hälsa och ekonomi? Har alltid känt mig som att jag inte passar in någonstans vet ej varför?

Kram Pia

Benny svarar:

Kära Pia!

Det är bara din känsla som säger att du inte passar in någonstans. Den mur du har som skydd från vänner och kärlek kommer att raseras. Du kommer att möta en fantastisk kille. En ljus kille, riktig viking! Varm kroppsligt, fryser aldrig och lång är han också. Han har vältränade vader. Ekonomiskt klarar du dig, och det kommer till och med bli lite bättre i framtiden. Sen blir du sambo också så du kommer inte att leva ensam.

Kram Benny

 

Marie:

Hej Benny! Min dotter har jobbigt med sitt ex. Han visar inte henne respekt utan det är hela tiden fel på henne. Hur kommer det att bli för dem?

Benny svarar:

Kära Marie!

Din dotter har kommit längre än sitt ex som person. Han försöker hävda sig och komma upp i hennes nivå via trakasserandet. Det kommer att komma till en punkt när hon sätter ner foten rejält och säger till honom så det slår härliga till. Då får hon respekt. Efter det får de en bättre relation men det går inte att konstruera detta utan det måste vara rätt tillfälle. Så kärleksfullt så respekterar hon sig själv.

Kram Benny

 

Lena:

Hej Benny! Varför känner jag mig ibland så ensam? Kram!

Benny svarar:

Kära Lena!

Det gör vi alla. Men vi är aldrig ensamma, de på andra sidan är alltid runt omkring oss. Guider, gamla släktingar och skyddsänglar. Be dem att göra sig tillkänna så känner du dig inte så ensam.

Kram Benny

 

Mariann:

Kära Benny! Jag undrar om min dotter fått mitt brev och om hon läst det? Det var 2 veckor sen och hon har inte svarat. /orolig mamma

Benny svarar:

Kära Mariann!

Hon har fått brevet och funderar och vet inte om hon vill svara. Hon kommer göra det med tiden, men det här kommer ta mer tid.

Kram Benny

 

Patrick:

Hej! Blir det rätt att chefen fick gå från jobbet? Kram Patrick

Benny svarar:

Kära Patrick!

Det var rätt för detta blir en utveckling för er alla med den nya chefen. Det var inget fel på förra chefen men saker sker av en anledning. Förra chefen får ett väldigt bra jobb och utvecklas mycket där.

Kram Benny

 

Ewa:

Hej! Min fråga är enkel, kommer jag att byta jobb inom snar framtid?

Benny svarar:

Kära Ewa!

Ett enkelt svar, Ja! Snart kommer du att få ett nytt jobb. Grattis, du kommer att trivas.

Kram Benny

 

Petra:

Kommer jag bli sambo inom 1 år med Pontus?

Benny svarar:

Kära Petra!

Sorry, universum säger ingen exakt tid. Men att ni kommer att flytta tillsammans känner jag och det kommer bli bra.

Kram Benny

 

Kristina:

Hej Benny Undrar kort om min man är narcissist? Kram

Benny svarar:

Kära Kristina!

Han är inte narcissist men har tendenser till empatistörning. Egentligen gillar jag inte att sätta etiketter på människor, men när man lever nära någon kan man se fördelar och nackdelar med dem.

Kram Benny

 

Ingela:

Kommer jag nånsin att släppa min oro för nära o kära. Det tar på min energi.

Benny svarar:

Kära Ingela!

Jag är också högkänslig och har lagt mycket energi på nära och kära trots att jag i magen vet att det inte behövs. Så nu litar jag mer på magkänslan som ofta har rätt. Som mina vänner säger, “är Benny orolig bör man vara orolig”.

Kram Benny

 

Ulla B:

Hej Benny! Hjälp mig att få en bättre självkänsla. Varför tycker jag att jag är värdelös i kontakten med andra människor.

Benny svarar:

Kära Ulla!

Detta är att du har låg jag-känsla. Den skapar vi själva genom att jämföra oss med vår yttre omgivning. Du måste börja jobba med att berömma dig själv och att se dina egna positiva egenskaper. Be även dem runt om dig att säga tre positiva egenskaper om dig. Jag känner också att du med tiden kommer att växa själsligt och må bättre. Detta välkomnar både du och jag.

Kram Benny

 

Ingalill:

Kommer det gå bra för yngsta sonen?

Benny svarar:

Kära Ingalill!

Din yngsta son är en gammal själ som just nu utvecklas mycket. Hans personliga egenskaper hittar han mer och mer. Han är ett socialt geni och har även förmågan att kommunicera telepatiskt med andra. Jag ser att det kommer att gå bra för honom.

Kram Benny

 

Rigmor:

Jag blev änka i mars. Mitt liv gjorde en tvärnit. Fina Benny, ser du en start på mitt andliga och sociala liv. Tack

Benny svarar:

Kära Rigmor!

Beklagar sorgen. Sånt här påverkar en mycket när man levt med varandra länge. Andligen så vill din man kommunicera med dig, så här kan du utveckla din andliga förmåga. Jag ser inte att du kommer leva ensam hela livet, men just nu ser jag att du själv väljer att inte träffa någon för tillfället. Men du är inte ensam utan har mycket vänner och du kommer även att träffa många nya vänner.

Kram Benny

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.