Chatt med Benny Rosenqvist 26 juni 2018

Benny

Umgås med de som tror på dig. Som vill dig väl. Som är stolta när du växer. Som vill ge dig kunskap. Som inte känner avundsjuka när du får en framgång. Som vågar finnas där när du är ledsen. En riktig vän finns där i vått och torrt. För om du är en sådan vän för någon, så får du det tillbaka. Våga tro på vänskap. Våga tro på kärleken mellan människor. Det är starkare än någonting annat. För umgås med de som vill tro på dig, och som älskar dig precis för den du är. De andra kommer aldrig göra det ändå. Men tänk, de är också dina läromästare. För utan att de finns, så vet du inte hur en bra vän är och ska vara. Men vänskap till andra börjar alltid i ditt eget hjärta.

Kram Benny

 

 

Mars

Hej Benny! Jag är så otroligt förälskad i en präst. Det svåra i det hela är att jag är kvinna och vet ju inte alls om hon oxså attraheras av kvinnor!!! Kommer vi två på ngt sätt komma varann närmre privat framtida?

 

Benny

Kära Mars!

Tyvärr är det inte så besvarat, mer än att hon känner en attraktion men är rädd för sin egen sexualitet och identitet. Du har kommit längre i vad du vill. Så, om du vill ha henne så får du låta tiden öppna sig för er. För hon behöver utrymme för att hitta till sitt öppna jag.

Kram Benny

 

 

Lillasyster

Hej! Varför har jag och min syster ett så konstigt förhållande till varandra? Det känns som vi är rivaler. Det har alltid varit så! Blir det bättre med åren?

 

Benny

Kära Lillasyster!

Detta härstammar från tidigare liv när ni svek varandra, så ni har en onaturlig känsla er emellan. Ni har varit rivaler om en man i tidigare liv. Den känslan finns mellan er nu också. Så, det kommer att bli bättre med åren. Ni kommer båda att gräva ner stridsyxan och få en mer vänskaplig relation till varandra.

Kram Benny

 

 

Teza

Kära Benny! Vad tror du jag och min man väntar, en pojk eller flicka? Och hur kommer det gå? Har haft väldigt mycket problem i graviditeten och jag är väldigt orolig. Kram Teza

 

Benny

Kära Teza!

Det är en pojke, och en väldigt sensibel pojke men glimten i ögat som kommer att underhålla människor.

Kram Benny

 

 

K

Var det ett speciellt möte mellan mig och R?

 

Benny

Kära K!

Det var ett mycket speciellt möte och det kommer att bli fler. Du behöver inte vara rädd, utan ni har en speciell relation.

Kram Benny

 

 

Sola

Hej Benny! Tycker min Svärmor om mig? känner mig värdelös nu när jag är arbetslös. Rädd för att andra tycker samma sak.

 

Benny

Kära Sola!

Hon tycker väldigt mycket om dig. Jag brukar säga att när man är arbetslös är det ställtid för att man ska utvecklas och känna vad man egentligen vill jobba med. Så det har ett syfte att du inte har ett jobb just nu. Inom rimlig tid så kommer du att få en anställning där du verkligen kommer in i ett team och blir uppskattad. Du får den självkänsla och självförtroende du behöver där. Du kommer att må bra!

Kram Benny

 

 

Dorien

Nu svarar Benny på dagens sista frågor. Efter 3-5 frågor avslutar han med en hälsning. 

 

 

Chris

Blir det han och jag officiellt inom snar framtid?

 

Benny

Kära Chris!

Ja! Det blir han! Grattis!

Kram Benny

 

 

Jenny

Hej Benny! Är sjuk sedan flera år, men känner mig inte trodd och får inte rätt hjälp...kommer det nån bättring..? KRAM

 

Benny

Kära Jenny!

Absolut. Du kommer att träffa en kvinnlig specialiserad läkare som förstår vad du har och kommer att hjälpa dig med medicinering. Du kommer att bli så gott som ny som människa! Lycka till!

Kram Benny

 

 

Festivaltjejen

Hej! Vad var meningen med killen jag träffade på festivalen för några veckor sedan? Skulle det kunnat bli något mellan oss eller var han bara någon på vägen som jag skulle lära något av och sedan släppa?

 

Benny

Kära Fesitvaltjejen!

Killen du träffade på festivalen kommer du att träffa igen. Där fanns en känsla och en attraktion mellan er. Hoppas ni träffas snart igen, vilket jag känner att ni kommer att göra.

Kram Benny

 

 

Semlan

Hej,kommer jag att kunna sluta med mina mediciner och bli frisk?Blir operationen av och mitt ansiktet sig självt igen? Soliga kramar och tack för en bra chatt

 

Benny

Kära Semlan!

Det kommer du att göra, så småningom. Du kommer att bli frisk. Operationen går vägen, så ditt ansikte kommer att se bra ut igen. Och du trivs.

Kram Benny

 

 

Mita

Använder nog för mycket alkohol, får jag bukt med detta problem ?

 

Benny

Kära Mita!

Du använder för mycket alkohol och har ett missbruksproblem, och bör söka hjälp i en självhjälpsgrupp samt få någon form av behandlingsplan. Du är på väg att bli alkoholiserad.

Kram Benny

 

 

Lisa

Kära Benny, varför känner jag mig inte nöjd med den relation jag har? Längtar efter en man att dela vardag och allt med, kommer jag att träffa någon? Kräver jag för mycket?

 

Benny

Kära Lisa!

För den relationen du är i är inte den du ska leva hela livet med. Du känner intuitivt och vet också i din magkänsla att ditt livs kärlek kommer att komma in senare, och det är din själsfrände och den kommer du att leva hela livet med sedan. Han har fina lockar i nacken och han har väldigt vackra läppar!

Kram Benny

 

 

Monika

Hej Benny :) är väldigt förvirrad, jah har fått 10:nde barmbarnet en liten kille. Min mans pappa dog för ett och ett halv år sen. Denna lilla kille har så mycket personlighet av honom ? kan han ha föds på nytt?????????

 

Benny

Kära Monika!

Absolut, det är din mans pappa som har kommit tillbaka. Både dragen, utseendet, sättet att röra sig, blicken: de är samma. Men denna killen har mer kontroll på livet och kommer ha mer häftigt humör och "go" i sig.

Kram Benny

 

 

Wanda

Hur länge till kommer jag att jobba?

 

Benny

Kära Wanda!

Inte så länge. Du har redan börjat processa att acceptera att du ska göra annat i ditt liv än att bara jobba.

Kram Benny

 

 

Jessica

Min sambo och jag har ett turbulent förhållande. Kommer det att bli bättre och lugnare nån gång? Jag vill inte att vi ska dricka alkohol längre, eftersom det oftast är då det blir bråk. Även mitt psykiska mående spelar in. Kommer jag att må bättre ifrån det snart?

 

Benny

Kära Jessica!

Din inställning till er alkoholkonsumtion är rätt, för det påverkar er båda. Framför allt din partner blir väldigt arg. Ni kommer att dra ner på detta och sedan sluta med alkoholen totalt. Ditt psykiska mående kommer strax också att bli bättre, men du har lite att jobba med dig själv. Så du kommer att träffa en terapeut som kommer att hjälpa dig mycket med dina känslor.

Kram Benny

 

 

Maja

Hej Benny! Har jag hittat mitt livs kärlek och när tror du våran efterlängtade bebis tittar ut? Har 3v kvar till BF.

 

Benny

Kära Maja!

Det kommer lite tidigare, och har bråttom när den väl startar förlossningen! Och du har träffat din livs kärlek nu, så håll honom hårt i handen.

Kram Benny

 

 

Therese 

Hej Benny! Jag vill gärna veta när jag kommer att träffa min själsfrände? Jag har träffat en tjej från internet, som heter Gabriella! Kommer jag att få en chans till med henne, eller? Kram från Therese PS: Jag är tacksam för svar! <3

 

Benny

Kära Therese!

Ni kommer att träffas, Gabriella och du! Men hon är inte den enda som du kommer att träffa. Så när du kommer igång kommer det att vara ett par stycken innan du 'fastnar', men då blir du riktigt hooked! Ni kommer till och med att gifta er. Men gud vad långa och smala ben hon har.

Kram Benny

 

 

Maria

Hej Benny! Hoppas på tur idag. Ser du om jag kommer att byta arbete inom snar framtid? Har varit på samma arbetsplats inom vården i 20år.

 

Benny

Kära Maria!

Absolut! Dock kommer du att jobba inom ett vårdande yrke igen, fast mer omvårdande och servande inriktning. Du kommer att trivas riktigt bra! Det sker inom ett år.

Kram Benny

 

 

Anne

För ett tag sedan, när jag cyklade till jobbet, flög det fram en kråka och nafsade tag i mitt hår. Det gjorde inte ont, blev bara paff? Hur ska jag tolka detta?

 

Benny

Kära Anne! Andevärlden använder gärna fåglar som tecken, så detta är en släkting till dig från mammas sida som var mörkhårig. Hon ville visa att hon är runt omkring dig. Hon vill att du ska vara mer uppmärksam på hur du cyklar. Kram Benny

 

 

Nina

Hur ska jag möta en chefskollega som har psykopatiska drag egentligen? Samtal hjälper inte och mitt tålamod tryter, vill dock inte sänka mig till Hennes nivå och börja bete mig emot henne som hon beter sig ( för att spegla beteendet) men många mår dåligt och far illa, något måste hända. Vad behövs göras?

 

Benny

Kära Nina!

Vilken fruktansvärd situation, att vara utsatt för en kvinna med psykopatiska drag, som dessutom är i en chefsposition. Universum vill att hon snart ska sluta så hon kommer att känna en känsla av att hon vill leta efter ett nytt jobb och får det. Så, ni alla kommer att bli befriade från henne. Jippieeee!

Kram Benny

 

 

tomas

Snälla Benny! Hur uppfattar du tidsrymden före kärlek inträffar? Och vad hos mej gör att kvinnor inte attraheras?

 

Benny

Kära Tomas!

Ibland som ett tomrum före kärlek. Men, du kommer att träffa en underbar tjej som du också sedermera kommer att gifta dig med. Lycka till!

Kram Benny

 

 

Lovisa/Lovis

Hej fina Benny! Har mina guider och änglar backat lite för jag hör dem inte så tydligt längre...inte alls ibland. Varför? Kram

 

Benny

Kära Lovisa!

Absolut inte. De finns där men litar på att du klarar dig mer själv nu. Som en GPS till exempel när man är på en lång motorväg, då är den tyst tills man ska vända av. Så är det också med dina guider. Du ska köra på motorvägen nu ett bra tag. Och sen när du ska bryta av kommer de att säga "till vänster ska du köra nu". Det gäller att lyssna, dock!

Kram Benny

 

 

Ragnhild

Hej kära Benny! Har en lång relation med en holländsk man och själsfrände, som är av och på.Han behöver lämna sin familj för att det ska kunna bli vi. Kommer han lämna så att det blir vi?

 

Benny

Kära Ragnhild!

Han är din själsfrände, men vet inte sitt eget bästa ännu, dvs att vara tillsammans med dig. Det är ett stort steg att lämna sin familj och ta ansvar för det som händer med ens barn när man gör ett sådant uppbrott. Men han kommer att göra det. När är svårt att säga.

Kram Benny

 

 

Anki

Lever ett gott liv nu efter en utbrändhet och en allvarlig bilolycka. Tycker jag har ett extremt dåligt minne. Kommer jag någonsin bli bättre?

 

Benny

Kära Anki!

Du är i en läkning redan. Minnet kommer att komma tillbaka, step by step, inom en relativt kort tid. Så, ha lite tålamod. Stressa inte för mycket. Meditera, vila och var mer mindful så ska du se att allting ordnar sig. Både ganska nya och gamla minnen kommer att dyka upp igen. Vissa kan man hoppas att man slipper!

Kram Benny

 

 

Lars-Göran

Hej, Benny! Har jag äntligen hittat kärleken? /Lars-Göran

 

Benny

Kära Lars-Göran!

Jag kan bara säga: ja ja ja ja ja!!! Och grattis, äntligen har du funnit kärleken. Och du är värd den! Var rädd om den, vårda den och inse att man aldrig får ta någonting för givet.

Kram Benny

 

 

Bobo

Hej Benny! Kan du se hur det kommer att gå för min son som lever i ett destruktivt förhållande. Tar han sig ur detta o när?

 

Benny

Kära Bobo!

Snart kommer han att ta sig ur den här destruktiva relationen som verkligen inte utvecklar honom någonting. Det är hemskt som förälder att se på när ens barn far så illa. Om vi vänder på det, så har allt ett syfte och han lär sig mycket och han överlever detta och kommer att bli en ödmjukare person i nästa relation. Detta tack vare det han går igenom just nu. Man ska aldrig ge upp att tro på sina barn.

Kram Benny

 

 

Johanna

Hej BennyKommer min MS att bli bättre eller tom försvinna?

 

Benny

Kära Johanna!

Detta har jag känt på innan, och jag vet att det kommer att komma en fantastisk bromsmedicin som gör att sjukdomen verkligen är sovande. Dock finns det inget bot nu, utan man kommer att vara tvungen att äta medicin resten av sitt liv. Lycka till!

Kram Benny

 

 

¨Lisa

Hej Benny, Vad drömmer nyfödda om? Tiden i magen, förlossningen och eller tidigare liv? De gråter och skrattar i sömnen men åt vad tänker jag... Likaså barn och vuxnas drömmar, varifrån kommer allt? Tydliga platser, hus och människor visas, är det tidigare liv? El bara ett mischmasch av det vi upplever i detta liv? Allt gott, Lisa :-)

 

Benny

Kära Lisa!

Jag får till mig att de har en högre medvetenhet och kommunicerar med andevärlden, sin guide och håller reda på det de ska göra i det kommande livet. De tar även in mammans sinnesstämningar och känner när någonting är oroligt eller bra och behagligt. De hör ljud, musik och känner en längtan av att komma ut! Ibland också en rädsla för att födas.

Kram Benny

 

 

Rasmus

Hej underbara Benny! Jag funderar så otroligt mycket på kärlek. I snart 2 år nu så har jag varit hopplöst förälskad i en tjej... Kommer det någonsin att bli vi två? Eller kommer jag åtminstone hitta kärleken? Det känns så hopplöst. Kram

 

Benny

Kära Rasmus!

Kärleken är underbar när den är bra, men är jobbig när den inte går ens väg. Där finns någonting men hon är lika försiktig som du, som katten kring het gröt. Någon måste ta initiativet. Ni kommer att få en relation, snart. Lycka till!

Kram Benny

 

 

Nemi

Hur många barn kommer jag få?

 

Benny

Kära Nemi!

Tre stycken! Två snabbt och en liten sladdis. Både pojkar och flickor.

Kram Benny

 

 

Annika

Kära Benny!❤️ Min man var nära att krascha in i en buss på landsväg, men väjer ner i diket, (blir bogserad upp av en traktor). När han sedan oskadd fortsätter sin färd dyker plötsligt en stor rovfågel upp (typ örn), var det ett tecken av något slag? Kram, kram Annika

 

Benny

Kära Annika!

Vilken berättelse om din man som hade änglavakt! Om hans kraftdjur som visar sig. Örnen. Det är hans vägvisande djur från andra sidan. Det är spännande med tecken vi får och när vi får en extra chans.

Kram Benny

 

 

wolf

kommer det att bli ordning i det "kärleksdrama" jag befinner mig i

 

Benny

Kära Wolf!

Det blir rätt. Du har ju redan gjort ditt val, och det fungerar. Låt bara tiden göra resten! Ibland känns det som att du försöker stressa fram ett beslut, så det öppnar sig snart en väg som du kommer att bli mycket snopen för, en öppning i kärleken.

Kram Benny

 

 

Oroliga mamman

Hej! Kommer det att bli bra för min pojke i förskoleklass i höst? Får han vänner? Så orolig för honom som har lite svårt att ta kontakt och är blyg.

 

Benny

Kära Oroliga mamman!

Han kommer att få en underbar lärare som verkligen ser till att barnen kommunicerar med varandra. En av sin livs vänner som han kommer att ha hela livet möter han redan i förskolan. Blygheten kommer att försvinna mot en mer säkerhet. Så, han kommer att klara sig ypperligt! Lycka till båda två!

Kram Benny

 

 

Margit

Hej! Jag har drabbats av inflammation i en nerv i höger ben, vilket gör att jag kan inte gå eller stå. jag sitter i rullstol men min önskan är att kunna gå. vad tror du det blir?

 

Benny

Kära Margit!

Inflammationen i nerven kommer att tillfriskna, så att du kommer att kunna gå inom ett antal månader. Det tar dock lite tid till, men lika fort som det kom, lika fort försvinner det!

Kram Benny

 

 

Eija

Kommer jag sluta med mediciner framöver?

 

Benny

Kära Eija!

Klart du kommer att göra! Men med en läkares försyn och hjälp. Step by step kommer du att sluta med din medicinering och må mycket bra.

Kram Benny

 

 

Rädd

Hej Benny! Jag vet inte om jag vågar genomföra operationen av mitt ena ögonlock som hänger rädd för att det ska misslyckas. Kommer det att bli bra om jag opererar mig??

 

Benny

Kära Rädd!

Operationen kommer att gå fantastiskt bra. Du kommer inte att ångra att du har gjort det. Du kommer att bli mycket nöjd!

Kram Benny

 

 

Emma

Hur kommer "vårt nya liv" bli i höst och hur ska jag bli av med min övervikt? (Tror att det finns ngt bakomliggande som gör att jag har svårt att gå ner i vikt). Mvh Emma

 

Benny

Kära Emma!

Jag känner att det rent emotionellt finns en blockering samt allt är låst i ämnesomsättningen. Hormonerna krigar mot varandra. En bra homeopat eller en läkare som håller på med hormoner kan hjälpa dig. Du väljer vilken väg du vill ta. Båda får du resultat med. Du kommer att gå ner mycket i vikt. Jag känner även att du samlar vatten så att du är svullen i kroppen. Lycka till!

Kram Benny

 

 

Carro

Hej Benny. Kan pappa förlåta mig? Ville han inte att vi skulle ses det sista?

 

Benny

Kära Carro!

Det är mycket känslor från hans sida. Jag känner ett kaos och en ovetskap om vad han vill. Så var det i det sista: han både vill träffa dig och inte. Han vill idag även säga förlåt till dig, för det är inte bra att leva med sådana här avslut som ni har. Han vill möta dig i kärlek och älskar dig. Det vet du. Allt det andra är världsligt nu, allt som vi drar ett streck över.

Kram Benny

 

 

Emelie

Hej Benny! Dröjer det länge innan jag hittar en man att dela mitt liv med? Kram

 

Benny

Kära Emelie!

Du har en del att jobba med inom dig själv, till exempel egenvärde och självkänsla, men du kommer att hitta en man som har ett sympatiskt utseende. Öppet ansikte, glada ögon och positivt leende, alltid! Längd? Under medel. Sandré, något tunnhårig på toppen. Kraftfulla händer. Ni kommer att leva hela livet tillsammans. Jag ser även en ring på ditt finger, så han menar allvar!

Kram Benny

 

 

Björn

Mitt företagande går trögt. När kommer det igång?

 

Benny

Kära Björn!

Tid är svårt att se för mig, för mina kompisar på andra sidan är dåliga på tidsangivelser. Men det kommer gå bra, och att det är nära, för jag känner en tydlighet. Så är det. Så ge inte upp för guds skull! Du är på rätt väg. Hitta nya vägar bara att marknadsföra dig på som inte är så kostsamma.

Kram Benny

 

 

C

Hej Benny! Jag håller på med allvarliga utmattningssymptom som till stor del beror på mitt förhållande. Är han den rätta för mig och pratar han sanning? Kram och tack på förhand! <3

 

Benny

Kära C!

Er relation håller på att reda ut sig. Som du själv säger så beror din energilöshet på hur ni kommunicerar med varandra. Och att din tillit till honom är väldigt skadad. Men jag vet att ni har möjlighet att reparera och finna en ny väg. Han förfinar sanningen, men han är rädd för dina reaktioner.

Kram Benny

 

 

Henke

Hej Kära Benny.Jag har en pojk på 14 år å han har problem med maten. Han äter bara några rätter. Ser du någon bättring på detta. Hur kommer det går för honom i skolan? Hur kommer det gå för min äldre dotter livet? Framtida jobb?Kommer hon träffa någon kille framöver? Kommer vi få några barnbarn? Tack kära Benny å trevlig sommar

 

Benny

Kära Henke!

Det här behövs professionella människor för, för att hjälpa honom att snabbare komma till rätta med detta. Jag vet, i och med att jag kan se framtiden, att han kommer att bli helt fri från sina magproblem. Skolan trivs han sådär i, men det kommer att bli bättre någon årskurs fram, dvs i gymnasiet. Barnbarn, ja! Från dottern två stycken. Gällande arbete är hon duktig organisatör och inspiratör för andra människor, så hon har alltid en förmåga att se till att saker fungerar och jobbar väldigt bra i team med andra människor. Kille, ja! En lång sådan. Och det blir bröllop!

Kram Benny

 

 

 

Rädd dotter

Jag har en stor hemlighet för min mamma. För jag vet inte om hon klarar av att veta och hur vår relation skulle bli då. Men samtidigt försvårar lögnerna mitt liv. Ska jag berätta?

 

Benny

Kära Rädd dotter,

Det äter energi av dig och ni får en väldigt konstlad relation när du har hemligheter för din mamma. Mitt råd är att välja ett tillfälle att berätta och låta det ta tid för henne att smälta det. Hon kommer att vara lite avvaktande lite i början mot dig, men kommer att komma tillbaka och ni får en bättre relation. Men som sagt: det kommer att ta lite tid.

Kram Benny

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.