Chatt med Benny Rosenqvist 24 november 2023

Här kan du läsa alla besvarade frågor från Bennys senaste chatt.

Benny:

Mörkret är runt omkring oss. Då är det vackert att ge stöd till varandra och ge hoppets kärlek och insikt till någon som kanske gett upp lite. Att ge till någon annan är en underbar känsla. Att få kärlek från en annan människa är det vackraste man kan ta emot. Det kan vara vänskap, ett vackert ord eller en känsla. Det är modigt att både ta emot och att ge bort det stora i livet. Att visa vägen för någon som har tappat bort den är stort. Det krävs mod att välja en ny väg men lyssna på dem som är konstruktiva och som vill leda dig i de nya stegen mot en insikt. Den du hjälper kanske hjälper någon annan, och på så vis får vi en bättre värld där varma hjärtan hjälper varandra.

Kram Benny

 

Julia

Hej Benny, vad kan man göra för att läka sår från barndomen? Jag har inte vågat ta plats och ta för mig i vuxen ålder på grund av att jag fick hålla mig i bakgrunden som barn. Hur förändrar jag det mönstret? Kram

Benny svarar:

Kära Julia!

Detta är något man måste jobba med hela livet, det vet jag som själv kommer från en dysfunktionell familj. Men det går. Min bästa omprogrammering är meditation och att umgås med vänner som stöttar mig och att jag lyssnar på det positiva folk säger till mig. Sakta men säkert har min självkänsla växt upp. Och jag mår bättre idag och kan nu hjälpa andra tack vare det jag upplevt som barn. Jag tror på dig Julia, ge aldrig upp.

Kram Benny

 

Ulrika

Hej Benny! Jag undrar om jag kommer att flytta och för en gångs skull trivas? Hittar jag Min Plats? Jag vantrivs där jag bor och lever just nu. Kram till dig!

Benny svarar:

Kära Ulrika!

Jag tror på attraktionslagen och affirmerade mitt nuvarande hus. Nu har jag svårt att flytta därifrån. Så be universum om hjälp och var tydlig om hur du vill bo. Min känsla är att du kommer trivas superbra på det nya stället med grannar som är både uppmärksamma och hjälpsamma och som du även kan umgås med privat. Grönområden finns också nära och tillgång till en damm och grönska, som kan vara parkliknande. Du kommer att trivas jättebra.

Kram Benny

 

Lena

Hej Benny! Tror du jag hittar ett nytt jobb inom en snar framtid? Inom vad? Vill så mycket i livet men har liksom tappat energin o gnistan...

Benny svarar:

Kära Lena!

Jobb kommer du att få med massor arbetskamrater och en chef som är utåtagerande positivt och som orkar att verkligen se sina medarbetare. Det är ett jobb som ger energi och chans till utveckling. De kräver däremot mycket av dig. Utbildningar som företaget betalar. Det kommer finnas kickoffs. Det finns även kodlås som är kluriga, de styrs via mobilen.

Kram Benny

 

Carina

Är så orolig, har alltid haft bra relation med min dotter. Nu känns det bara som jag duger när jag skall hjälpa till med något. Vill veta om något håller på att hända.

Benny svarar:

Kära Carina!

Ni kommer snart att få en ny bra relation igen, hon håller på att klippa navelsträngen bara, då hon har känt sig väldigt beroende av dig men vill nu frigöra sig. Hon känner dock fortfarande att du finns där, ställer upp och ger råd. Därför har hon svårt att klippa denna navelsträng helt, men det blir.

Kram Benny

 

Annika Ö

Varför kommer inte alla till andra sidan på en gång? Min man tog sitt liv för många år sedan, och via medium bad han om förlåtelse, men hade inte gått till andra sidan. Vi hjälpte honom. Finns någon för mig nu?

Benny svarar:

Kära Annika!

Vissa håller sig kvar då de vill gottgöra och ordna upp saker innan den går över. Det är det vi kallar kvarvarande andar eller i folkmun, spöken. Men jag känner att din man är på andra sidan och han kommer ofta och hälsar på då det verkar ha löst sig med hans övergång. Andevärlden straffar ingen som tar livet av sig, utan alla är välkomna. Men den biten man inte gjorde klart efter man dog får man göra i det nästkommande livet, eller komma ner snabbt och jobba med de människor man känslomässigt drabbat med beslutet att ta livet av sig. Men på andra sidan finns det bara kärlek.

Kram Benny

 

Ulrika

Är jag på rätt väg i arbetet? Om inte, vad ska jag ändra för att hitta rätt?

Benny svarar:

Kära Ulrika!

Jag känner att du är på rätt väg och att det kommer hända saker i arbetet där du växer då du själv är kreativ och tar till dig nya arbetsuppgifter. Jag tycker om ditt sätt att vara självständig, unik och orädd. Fortsätt så kommer det bli bättre. Om två år kommer du att få ett erbjudande om ett nytt jobb, som du ska överväga då du kan fortsätta att växa där.

Kram Benny

 

Annika

Vilka känslor har Christian för mig? Vad är meningen med att vi träffas?

Benny svarar:

Kära Annika!

Han är rädd för sina känslor men de är stora. Så jag föreslår att du har tålamod och ger honom utrymme att känna saknad. På så vis kommer du att få mer av honom och mer bevis för hur mycket han älskar dig.

Kram Benny

 

Helene

Hej Benny! Är min bror en mytoman? Känns inte alltid som att han håller sig till sanningen……… Undrande syster

Benny svarar:

Kära Helene!

Ja, det är han och han tror på sig själv. Detta behöver han terapeutisk hjälp för. I hans värld händer det som han tror händer, vilket leder till att vänner och ni i familjen kommer tappa förtroende för honom. Ibland är det bra med tuff kärlek. Berätta att du ser vad han gör och säg att du vill att han ska må bra, men att du även vill kunna lita på honom, för det kan du inte nu.

Kram Benny

 

Sofie

Hej Benny! Har en känsla av att det pratas om mig på jobbet. Och inte i en positiv bemärkelse. Varför? Har jag rätt? Kram 💚

Benny svarar:

Kära Sofie!

Det stämmer inte Sofie. Du är mycket känslig och tar vibbar från andra så du har en hög känslighet, men den största kritikern är du själv. Jag tycker att du ska börja uppskatta dig själv mer så kommer du snart få förklaringar till varför du har fått den här känslan.

Kram Benny

 

Martina

Min svärmor projicerar sin sorg efter hennes mans bortgång i våras på sina barn. Hon vill att dom ska leva kvar i sorgen precis som hon gör. Kommer detta att bli bättre för alla snart?

Benny svarar:

Kära Martina!

Absolut. Hon tror att hon har kvar sin man om alla sörjer mer. Det stämmer ju inte då vi sörjer på olika sätt och vi har rätt att låta sorgen bli personlig. Men detta är hennes sätt att ha honom kvar, då hon vägrar släppa tag. Detta är jobbigt för honom på andra sidan. Men detta får hon göra i sin tid och det är okej med hennes man, som förstår henne.

Kram Benny

 

Martina

Hur kommer min dotter att reagera när hennes syskon kommer i mars?

Benny svarar:

Kära Martina!

Med glädje och stolthet kommer hon bli en bra storasyster. Lite överbeskyddande, men hellre det! Ingen svartsjuka, åh så skönt.

Kram Benny

 

Lena

Hej Benny, Jag har inte den nära kärleksfulla relation med min mamma som många verkar ha. Hon tycks inte känna förståelse och empati alls för andra människor. Har hon varit med om något och stängt av, eller är hennes personlighet så här? Kram!

Benny svarar:

Kära Lena!

Det är både och. Det har dels att göra med något hon har varit med om som sedan har gjort att hon stängt av. Men även att hon inte vet hur man ska vara empatisk. Hon är dock ingen psykopat eller narcissist. Hon kan känna och hon skulle kunna utveckla det.

Kram Benny

 

Karin

En intressant man dök för en tid sen. Kommer vi att träffas igen?

Benny svarar:

Kära Karin!

Ni kommer att träffas igen och då blir du lika förvånad över attraktionen som sist. Men han tar initiativet till kontakt så missa inte den.

Kram Benny

 

Inga

Jag får ibland en djup å sorglig känsla å börjar gråta utan att veta varför. Känns som om det är gamla sorger. Finns det nåt svar varför? Tack.

Benny svarar:

Kära Inga!

Sådana känslor kan ha med tidigare liv att göra eller att du kanske inte alltid möter den känslan när du har den utan orkar bearbeta det senare. Detta kan du meditera på och få svar i dig själv från din guide.

Kram Benny

 

Camilla

Hej Benny. Finns det negativa energiavtryck i huset vi bor i som påverkar oss? Hur får vi isåfall bort dessa energier?

Benny svarar:

Kära Camilla!

När jag flyttar in någonstans gör jag det aldrig utan att göra rening med vit salvia och rena mitt hem med energier och drar ner änglar och klappar med vänster hand på väggarna, samt gör ett hjärta med rökelsen i luften. Be också om universums fulla kärlek och energier. Finns det då några energier kvar så ber jag dem gå mot ljuset.

Kram Benny

 

Christina

Har man levt fler liv med sin twin flame eller är det endast i det sista jordelivet man möts?

Benny svarar:

Kära Christina!

Absolut så känner jag att man levt flera liv med sin twin flame och det är den man föddes själsligen samtidigt som och delar själ med. Så ofta känner man igen varandra då man tittar varandra i ögonen och känner sig hemma. Men ofta är det en som jagar mer och det andra får jobba för att båda ska leva tillsammans. Men när man får till det vill det aldrig ta slut och gör det det så längtar man efter varandra.

Kram Benny

 

Kerstin

Hej Benny! Jag suger upp andras känslor som en svamp. Blir så trött av detta. Ska jag byta jobb då jag ofta blir sjuk där och känner att det beror på andras energier. Blir det bättre någon annanstans? Tack för svar

Kerstin

Benny svarar:

Kära Kerstin!

Du är högkänslig och tar in andra människors känslor och mående. Detta kan man skydda sig mot genom en chakrabalansering och rensa sina chakran. Detta sätter ett skydd från att styras av andras energier.

Kram Benny

 

Cristel

Hejsan 🙌 Totalröra i 6mån: vet inte om jag bör börja om och flytta eller stanna i mitt nuvarande och reda ut allt. Vad ser du?

Vänligen Cristel

Benny svarar:

Kära Cristel!

Cristel snälla du kan inte vara kvar i detta. Ni vill inte åt samma håll. Hellre flytta där ni har ett litet avstånd till varandra.

Kram Benny

 

Patrick

Hej! Hur blir det på jobb med samarbete med chefen och personal? Kram Patrick

Benny svarar:

Kära Patrick

Jag känner att du har ett nytt sätt att kommunicera med dina medmänniskor och lyssna in dem. Förstå vad de vill. Chefen är väldigt stark och ibland måste man då backa. Men du är på en väldigt trevlig arbetsplats.

Kram Benny

 

Carolina

Varför har jag så svårt för att stå upp för mig själv och för att kunna uttrycka vad jag vill? Känns som att det har med tidigare liv att göra.

Benny svarar:

Kära Carolina!

Jag tror att mycket av detta kommer med från tidigare liv och man förstår inte vart de kommer ifrån. Men man kan göra en tidigare liv-session med hypnos eller meditation och letar efter de liv och jobba parallellt med det. På så vis kan man jobba med de känslor som begränsar en och höjas i insikter.

Kram Benny

 

Therese

Har börjat en ny utbildning, ser det ut att vara rätt för mig eller har jag valt fel?

Benny svarar:

Kära Therese!

Det här kommer få dig att växa mycket. Det är en komplicerad utbildning men klarar det och du kommer att känna att det är rätt i slutändan.

Kram Benny

 

Sivan

Kommer mannen jag älskar någonsin bli min levnadspartner. Benny, jag är tacksam för svar. Jag har varit ensam länge.

Benny svarar:

Kära Sivan!

Nej. Det här vill sig inte riktigt. Det kommer en annan som vet vad han vill och kommer bli din livspartner. Så ensam blir du inte hjärtat, du är också värd kärlek och du kommer få det. Men man ska inte kämpa med det omöjliga.

Kram Benny

 

Elisabeth

Hur blir jag av med min känsla av övergivenhet. Är känslan bara förknippad med detta liv?

Benny svarar:

Kära Elisabeth!

Det är endast en känsla av någon från det livet. Det handlar om din barndom och din mamma när du var liten. Din mamma älskar dig men har haft det jobbigt själv vilket har påverkat denna känsla för dig.

Kram Benny

 

Runo

Jag har nyligen blivit änkeman, livet känns tråkigt. Kommer det att bli någon ljusning framöver?

Benny svarar:

Kära Runo!

Beklagar din sorg, det är alltid sorgligt när man mist någon man älskar. Men din partner finns på andra sidan och visar dig vägen till en ny kärlek. Först måste du sörja klart, och sen kan du träffa en ny varm stor kärlek, med en vacker famn att somna i.

Kram Benny

 

Maria

Känns som jag tappat bort mig själv, gäller både jobb och privat. Ska jag bara fortsätta eller tänka om.

Benny svarar:

Kära Maria!

Denna känsla kan man få när man transformeras och tappar sig då i sin utveckling. Det kan kännas fel i privatlivet och i arbetslivet men man kan då släppa in nya människor, nya kontakter och kanske till och med nytt jobb. Man får en chans att utvecklas och släppa in ny kunskap och växa i sig själv.

Kram Benny

 

Anki

Tidigare har jag fått vita fjädrar inne i lägenheten...har inte fått någon sen i somras, är inte änglarna med mig längre?

Benny svarar:

Kära Anki!

Just nu behöver du inte änglarna men de är där och kollar in dig för att ge dig stöd via drömmar, intuition och känsla. Snart får du täcken från dem igen med en vit fjäder.

Kram Benny

 

Mimi

Hej! Har haft ett riktigt jobbigt år. Blir nästa år bra/bättre år för mig?

Benny svarar:

Kära Mimi!

Början av året är lite trögt och det är det tills det börjar bli varmt. Sedan vänder ditt liv för att bli bättre och bättre och året därpå ännu bättre. Men vi ska veta att de jobbiga åren är de som utvecklar oss, för att vi ska kunna njuta när svårigheterna inte längre finns där.

Kram Benny

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.