Chatt med Benny Rosenqvist 23 maj 2024

Foto: Getty Images

Här kan du läsa alla besvarade frågor från Bennys senaste chatt.

Benny:

Naturen ger oss kraft, med allt det vackra runt om oss. Dofterna, färgerna och fågelsången. Att meditera utomhus är som att möta paradiset i sitt hjärta. Det är nu vi laddar våra batterier för att klara den mörka årstiden. Samla det här vackra som minnesbilder som du sedan kan plocka fram i din meditation under vintertiden. Vi människor har lättare för att känna kärlek när sommaren visar sig från sin vackraste sida. Så låt naturen le i ditt hjärta och livet ler tillbaka till dig.

Kram Benny

Anita

Hej Benny. Min stora sorg är att våran son har vänt oss ryggen även sin son och syster. Kommer han någon gång försonas med oss? Tack

Benny svarar:

Kära Anita!

Detta är inte lätt, det är en stor sorg när någon man älskar så mycket, som ett barn, vänder ryggen. Han kommer vilja komma tillbaka inom en rimlig tid. Så ge inte upp!

Kram Benny

 

Pernilla

Jag har alltid drömt om att skriva en bok och/eller att måla tavlor. Men åren går…. Ser du om jag kommer igång med det på allvar?

Benny svarar:

Kära Pernilla!

Tavlorna kommer faktiskt först, inom ramen alltså! Boken är på tillväxt och den kommer du att göra om några år. Känns som det inte riktigt är på gång ännu. Men ge inte upp! Den kommer vilja komma.

Kram Benny

 

Ullis

Ser du någon flytt framöver dit min dotter bor?

Benny svarar:

Kära Ullis!

Absolut kommer du flytta dit din dotter bor, och väldigt nära varandra. Så hjärtat flyttar dit hjärtat är. Din dotter och du är så nära i känsla vilket gör att det blir bra när ni bor nära varandra.

Kram Benny

 

Ingela

Hej fina Benny! Kan du se om de jobb jag sökt kommer att ge resultat? Kramar

Ingela

Benny svarar:

Kära Ingela!

Två av jobben kommer du att få välja mellan snart. Ingen oro, innan sommaren är slut har du ett nytt jobb.

Kram Benny

 

Jessica V

Hej Benny! Jag undrar över min dotter, är hon (hennes själ) ny här på jorden eller har vi träffats i tidigare liv? Hur ser vår historia ut tillsammans? Tusen tack! Med vänliga hälsningar Jessica V.

Benny svarar:

Kära Jessica!

Ni har träffats många gånger innan. Ni har varit systrar då din dotter var din storasyster. Detta på den engelska landsbygden i början av 1800-talet. Ni har även levt i Turkiet och där har din dotter varit din mamma, detta under 1500-talet. Så ni har levt tillsammans cirka 70 liv. Ni känner varandra väl.

Kram Benny

 

Carina

Hej Benny! Gör jag rätt? Har tagit tillbaka min man som förra året var otrogen mot mej. Stort svek och rubbad tillit…. Han gör allt för att visa att han vill satsa på oss, men kan jag lita på det? Kram!!

Benny svarar:

Kära Carina!

Ni har karma tillsammans. Vilken storhet att ta tillbaka honom när han har svikit dig så. Men med sann kärlek gör man så och han ångrar sig verkligen. Han har även skärpt sig så att du kan lita på honom nu. Ni kommer att ha det bra tillsammans i framtiden.

Kram Benny

 

Lise-Lott

Hej Benny, Vi har lite problem med en person på jobbet. Kommer det att lösa sig? Kram Lotta

Benny svarar:

Kära Lise-Lott!

Ni kommer att få lättare att kommunicera med varandra och dessutom kommer personen du talar om söka ett annat jobb och sluta, men då kommer du att tycka det är lite tråkigt.

Kram Benny

 

Annette

Min dotter vill träffa sin pappa efter år av hat mot honom och bruten kontakt. Är hennes avsikter goda? Kommer det bli bra?

Benny svarar:

Kära Annette!

Hennes avsikter nu är att de ska få en bra relation och kommunicera med varandra. Men jag känner att din dotter är manipulativ så det gäller att säga till henne när hon gör saker som inte är okej. Lycka till för er alla!

Kram Benny

 

Bodil

Jag fann kärleken i en annan världsdel. Har fantiserat om att flytta periodvis till det landet och mannen är det något som kommer ske? Eller träffar jag min kärlek på hemmaplan?

Benny svarar:

Kära Bodil!

Periodvis kommer du att bo i hans land, men han kommer även att bo här. Men så småningom så flyttar du till honom permanent. Resan kommer ibland att vara lite kämpig. Men skam den som ger sig!

Kram Benny

 

Helene

Hej! Min pappa har nyss gått bort, han bodde i eget hus, mitt föräldrahem. Hur kommer det gå för mig med att sälja huset?

Benny svarar:

Kära Helene!

Det är inte svårt att sälja detta hus, rent tekniskt. Men känslomässigt kan det vara svårt för dig. Det kommer att budgivas om det, så du får bra betalt, det är din pappa som hjälper dig med det från andra sidan.

Kram Benny

 

Anna

Varför har Tim alltid känts så speciell för mig?

Benny svarar:

Kära Anna!

Därför att ni har levt många liv tillsammans både som familj och partners. Ni är själsresenärer så ni kommer alltid att betyda mycket för varandra.

Kram Benny

 

Helena

Vår dotter M blev sviken av barnens far under senaste graviditeten. Den minsta är nu fem år. Jag har svårt att släppa sveket. Hjälp! Ge mig ledning/tröst! Önskar att dottern fick ha barnen nästan heltid, tycker pappan satt sig själv i första hand. Säkert snäll mot barnen, men...... i mina ögon falsk. Hur kan vi hjälpa?

Benny svarar:

Kära Helena!

Så svårt detta är, när man ser sitt barn blir sviken på detta vis. Dotterns fd partner mår inte bra psykiskt och har som sagt en egoistisk tendens i sin personlighet. Och så småningom kommer dottern i första hand ha hand om barnen. Men pappan bättrar på sig som pappa med tiden, så man kan se att allt löser sig på längre sikt.

Kram Benny

 

Agnes

Hej bäste Benny, bonusdotter A kommer inte igång med yrkeslivet. Hon har så många framstående kvalitéer, men det är stop. Kommer det att ordna sig? Och hur kan jag/vi hjälpa på något sätt? Stor kram och tack

Benny svarar:

Kära Agnes!

Din bonusdotter A har låg självkänsla och tror inte att hon passar in någonstans, så ni får uppmuntra henne att tro på sig själv och hjälpa henne att söka jobb. Jag ser att hon inom en rimlig tid får ett jobb där hon kan utvecklas mycket. Hon får en arbetsledare som tror på henne och lyfter henne och skickar henne på utbildningar som gör henne gott.

Kram Benny

 

Karin

Hejsan! Har jag egentligen några "riktiga" vänner?

Benny svarar:

Kära Karin!

Ja det har du men de är lätt räknade. Du är på väg att få in nya vänner då du är inne i en medvetshöjande transformation. Det släpper in en ny typ av människor i ditt liv som är riktigt bra för dig.

Kram Benny

 

Marie

Hej, jag har vid flera tillfällen sett nu levande personer, min man och en kollega, som senare visat sig att de inte alls varit på plats utan annanstans. Hur kommer det sig?

Benny svarar:

Kära Marie!

Människors energikod kan visa sig för människor som är känsliga för det, som du, utan att de behöver vara där du är. Så det är en form av förmåga också, jobba på det så kommer du även få andra förmågor. Detta gör du bäst med meditation.

Kram Benny

 

Siv

Hej har en son på 33 år som är arbetslös han har ingen inkomst alls kommer han få jobb och inkomst den närmaste tiden?

Benny svarar:

Kära Siv!

Det känns tufft för honom att hitta jobb men han kommer att få ett jobb. Först ett när det blir kallt i Sverige, sen ett annat när det är ännu kallare.

Kram Benny

 

Anette

Hej Benny! Jag var på en spelning förra året. Sångaren kände jag så stark känsla för, varför? Kommer jag träffa nån man snart?

Benny svarar:

Kära Anette!

Sångaren och du har haft ett kärleksmässigt förhållande till varandra i tidigare liv. Dock är det inte han du ska vara med i detta liv utan du träffar en annan man snart.

Kram Benny

 

Anna

Hej. Har jag och min bästa vän (som också heter Anna) känt varandra i ett tidigare liv? I så fall när var detta och vilken relation hade vi? Kram

Benny svarar:

Kära Anna!

Flera liv har ni träffats innan, men livet innan detta träffades ni också. Då var du din väns mamma och det var i Tyskland under andra världskriget. Fast ni hade inget med kriget att göra. Ni har även haft ett liv i USA i början på 1800 talet. Då ni levde som tvillingar i Los Angeles. Ni känns som systrar nu också. Skrattar åt samma saker och förstår varandra med endast en blick. Vilken fin relation ni har.

Kram Benny

 

Marita

Hej! Är i en förvirrande relation. Kommer det att bli jag å Jon ”på riktigt”? Tacksam för svar! 🤗

Benny svarar:

Kära Marita!

Ja, det kan man minst säga att det är. Dubbla budskap fram och tillbaka, hit och dit! Jag hade varit förvirrad om jag var tillsammans med denna person. Dock blir det bättre med tiden. Du måste däremot lära dig att känna gränser med dina egna behov och vad du känner. Ni kommer att bli ett par på riktigt till slut.

Kram Benny

 

Anette B

Hej Benny. Jag skulle vilja veta hur mitt liv kommer se ut med arbete, ekonomi och kärlek. Jag är nu 61 år och har levt ensam hela livet och har svårt att få arbete. Min önskan är att få arbeta i många år och göra karriär. Jag har mycket kvar att arbeta med. Hoppas nu att du ser mig. Tack så mycket. Anette B

Benny svarar:

Kära Anette!

Du byter inriktning yrkesmässigt och kommer jobba som en form av arbetsledare och kommer jobba tills du blir nästan 70 år. På denna arbetsplats kommer du att träffa en yngre man som är 7-8 år yngre än dig. Ni kommer att ha en relation. Ekonomiskt så får du det bättre i och med det nya jobbet och mer ansvar.

Kram Benny

 

Kristina

Finns det en framtid för mitt 22åriga barnbarn. Han tillbringar sitt liv på sitt rum mest i sängen. Han har inte lust med nånting. Hans liv går bara ifrån honom. Detta har pågått flera år. Mormor.

Benny svarar:

Kära Kristina

Ditt barnbarn har en diagnos och behöver terapeutisk hjälp från en psykolog. Sen är han lat och tycker det är skönt att inte göra något. Jag ser dock att han blir ombedd till en utbildning och kommer få praktikplats som leder till en anställning där han känner sig behövd. Han kommer även att bli pappa till två pojkar och tro det eller ej men han kommer att fria till en tjej och gifta sig.

Kram Benny

 

Anders

Hej. Har varit ensam i några år nu och trivs ganska bra med det. Men livet skulle bli ännu ljusare om man hade någon att dela vardagen med. Kommer jag att fortsätta att leva ensam?

Benny svarar:

Kära Anders!

Du kommer att få en underbar partner som faktiskt tar kontakt med dig via sociala medier. Ni börjar dejta och flyttar så småningom tillsammans. Du kommer inte att leva ensam. Du kommer även att bli sambo.

Kram Benny

 

Pamela D

Kommer jag att få träffa mina flickor? Har inte sett dem på 13 år ❤❤

Benny svarar:

Kära Pamela!

Inom en tvåårsperiod säger min guide att du får träffa och få en relation med dina flickor igen. Så ge inte upp men de kommer att ta kontakt med dig.

Kram Benny

 

Jan

Varför träffar jag bara problemkvinnor. Det brukar fungera ca 1 år sen visar dom sidor av sig själv som jag aldrig kunde ana att dom hade.

Benny svarar:

Kära Jan!

Allting är ju kunskap och du är bra på att utveckla andra men glömmer lätt bort dig själv. Framför allt ger du mycket till den du är tillsammans med och ser ungefär efter ett år att du ger mycket utan att få tillbaka. Men du kommer att träffa en kvinna med mörkt stort hår, klippt i kort page, bruna ögon som är pigga som en ekorres. Hennes kärlek till dig och din till henne kommer bli stor och ni utvecklar varandra positivt. Hon är din själsfrände.

Kram Benny

 

Carina

Kommer jag att bo där jag gör idag och leva ensam?

Benny svarar:

Kära Carina!

Du kommer att flytta tillsammans med en man och det är till ett radhus med en liten tomt. Ägaren lämnade kvar vackra krukor som ser antika ut, men det är de inte.

Kram Benny

 

Ing-Marie N

Hej Benny! Jag har en högtalare som sätts på av sig själv och lyser grönt när den är på och röd när den är av stängd. Jag undrar om det är min man som kommer på besök. Det började efter att han gick bort

Benny svarar:

Kära Ing-Marie!

Vilka fina tecken du får från din man. Väldigt tydliga! Han vill verkligen att du ska veta att han inte släpper och inte lämnar dig. Han säger också att det är okej att du träffar en ny man, så var öppen för tecken från honom och fråga vad han vill, samt öppna ditt hjärta för den nya kärleken som är på väg in.

Kram Benny

 

Harriet W

Vad betyder 1218, de siffrorna dyker ständigt upp för mig Av någon märklig anledning tittar jag på klockan mest varje dag precis kl 1218. Ser dessa siffror också på andra ställen.

Benny svarar:

Kära Harriet!

I ditt tidigare liv lämnade du vid detta klockslag, så det är en påminnelse från andevärlden till dig.

Kram Benny

 

Christina

Jag och min son behöver gå ner i vikt. Vi har misslyckats flera gånger. Min son har en väldigt stark önskan kring vad han ska göra efter gymnasiet men då måste han gå ned i vikt och bli mer vältränad. Hur gör vi och kommer vi att lyckas?

Benny svarar:

Kära Christina!

Han kommer bli motiverad till att träna och bli mer atletisk. Han kommer at bli polis. Trevligt för honom att han blir det han vill.

Kram Benny

 

Anna

Hur kan jag hjälpa min dotter Emma 17 år att våga ta för sig mer och få bättre självkänsla när hon till hösten börjar en ny utbildning? Kram

Benny svarar:

Kära Anna!

Utbildning får henne att växa som människa och hon träffar även en underbar lärarinna som hjälper henne att tro på sig själv. Hon kommer älska det hon lär sig och går även på en längre utbildning till efter några år. Så lycka till!

Kram Benny

 

Anny E

Min dotter Sabina säger att hon är från plejaderna. Kan jag lita på allt hon har fått till sig? Hon är mitt allt.

Benny svarar:

Kära Anny!

Ja, det har ni lekt tillsammans. Vad fint att hon är ditt allt. För du är också hennes allt. Ni har en superfin relation.

Kram Benny

 

Carina H

Hej. Har mått dåligt ett bra tag. Både fysiskt och psykiskt. Hur ska jag ta mej ur denna cirkel?

Benny svarar:

Kära Carina!

Livet tar dig ur detta snart. Du hittar en väg med en kvinnlig vän som tar med dig till en ny träningsform. Ni två kommer båda att må mycket bättre när ni gör detta.

Kram Benny

 

Roland S

Kommer jag att byta jobb framöver innan pension. Mvh Roland

Benny svarar:

Kära Roland!

Absolut kommer du göra det, och det är snart. Till något helt annat. Vad kul och vad modig du är! Men om man inte vågar kan man inte vinna någonting. Du kommer att vara så förvånad att du fick jobbet efteråt, men det är ju ditt och det är rätt!

Kram Benny

 

Emma

Hej Benny. Min syster har en fux-färgad häst som har börjat bete sig illa. Vad beror detta på, vad är det som är fel? Kramar Emma

Benny svarar:

Kära Emma!

Den mår inte bra. Det känns som att det är någonting med dess huvud och något virus. Be en veterinär att ta ett blodprov och se vad det kan vara. Den kommer bli bra med hjälp av medicin och blir sig själv igen.

Kram Benny

 

Annika

Vem vinkade mitt barnbarn till när vi satt i vardagsrummet och lillen tittade ut i hallen och lyste upp och vinkade ett par gånger? Är så nyfiken. ❤ hälsningar Farmor Annika

Benny svarar:

Kära Annika!

Ditt barnbarn vinkade till andevärlden, det vill säga sin guide. Till en nära manlig släkting till er båda som har lämnat jordelivet. Ditt barnbarn är väldigt utvecklat medialt.

Kram Benny

 

Helene

Hej Benny! Jag undrar varför min mamma har så dålig, knappt ingen, anknytning till sitt barnbarnsbarn?

Benny svarar:

Kära Helene!

Mental trötthet, hon orkar inte göra det just nu. Men hon blir bättre snart på att ta kontakt med sitt barnbarnsbarn.

Kram Benny

 

Patrik N

Ska jag byta jobb? Mvh Patrik

Benny svarar:

Kära Patrik!

Du måste göra det, och ett fantastiskt jobb kommer till dig via annons. Det känns bara rätt från början och även tills du jobbar där! Men du har gjort något liknande innan, men detta blir på ett nytt sätt.

Kram Benny

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.