Chatt med Benny Rosenqvist 21 mars 2024

Här kan du läsa alla besvarade frågor från Bennys senaste chatt.

Benny:

När jag är tacksam för det jag har och ser det, så känns det som om problemen blir mindre. När jag förstår hur bra jag har det, så är jag tacksam att jag lever. Jag får saker i livet på rätt tidpunkt för att jag ska kunna hantera dem. Så universum är bättre på att planera mitt liv än vad jag själv är. Jag har klarat av allt hittills och jag vet att jag alltid kommer att göra det. Det gör att jag inte skapar problem, utan möjligheter och vet att alla lösningar bor i min själ och mitt hjärta. Så är det med dig också, bara du tror på dig själv och vet att du kan. Så om vi tror mer på varandra, får vi en bättre värld. Om vi älskar varandra lite mer för personerna vi är, så kommer världen se bättre ut. Jag älskar dig precis som du är. Lova då, att du älskar mig som jag är. Tillsammans så växer vi hela livet.

Kram Benny

 

Eva

Hej Benny. Min son har tagit avstånd från mig sedan 6 år tillbaka. Under tiden har han fått en son. Jag har alltså blivit farmor. Längtar så mycket efter dem. Kommer vi att träffas snart och kommer vi att ta upp kontakten? Kram

Benny svarar:

Kära Eva!

Klart att ni kommer att ta upp kontakten igen. Du har en stolt son som är ganska långsynt. Men han börjar också sakna dig och du kan inte göra något förrän han tar kontakt med dig. Han har ignorerat alla försök från dig. Hoppas att du har ett bra liv, trots allt. Det kommer att bli ännu bättre när din son och barnbarn kommer in i ditt liv.
Kram Benny

 

Anneli H

Jag reste till Provence och kände mig väldigt hemma där och längtar tillbaka. Har jag haft ett tidigare liv där?

Benny svarar:

Kära Anneli

Visst är det häftigt när man känner att man kommer hem och att man har levt där tidigare. Den känslan känner man själv och jag förstår att du har levt där tidigare tre gånger i tidigare liv. Det är häftigt att meditera och ta sig ner till ett själv-hypnotiskt tillstånd och känna in sina tidigare liv. Det är en resa i ens inre.
Kram Benny

 

Yvonne

Är det rätt man jag hittat? Är så upp och ner med mina känslor.

Benny svarar:

Kära Yvonne

Just nu är han den rätta för dig. Och det ska vara så ett långt tag till. Dock är han inte den sista mannen i ditt liv. Du kommer få en större kärlek än du någonsin haft i detta liv.
Kram Benny

 

 

Helene

Hej Benny! Jag har haft sömnproblem i hela mitt liv, är 50 +. Vad är orsaken till mina sömnproblem och kommer jag i framtiden få god nattsömn?

Benny svarar:

Kära Helene

Du är väldigt stressad i ditt huvud och det känns som att du har svårt att stänga av hjärnan. När jag har svårt att sova, som kommer i perioder, så mediterar jag. Det hjälper mig att komma in i djup sömn och vila, så då behöver jag inte sova lika mycket.
Kram Benny

 

Sofia E

Hej Benny! Har alltid haft en sån tydlig dröm om en dotter, kommer hon komma och när i sånt fall? Kram Sofia E

Benny svarar:

Kära Sofia

Så är det. Du kommer få en dotter som du har drömt om. Visst är det fint att de annonserar att de ska komma ner till ett liv på jorden. Lycka till med din kommande dotter!

Kram Benny

 

Camilla

Hej Benny Är vår Nisse katt en återvänd själ från något djur jag haft tidigare i mitt liv? Vad/vem var han då?

Benny svarar:

Kära Camilla


Detta  är en katt från när du var barn. Han har kommit i olika former till dig, ni har även träffats i tidigare liv, så han synkar det väldigt mycket. Ni läser varandra som en öppen bok.

Kram Benny

 

Emma

Kära Benny. Var ska vi börja renovera? Hur finansierar vi renoveringen? Kram Emma

Benny svarar:

Kära Emma

Det stora rummet först och sedan ska ni ta badrummet. Jag tror på attraktionslagen, så se framför er att det kommer en stor summa pengar som räcker till renovering av hela lägenheten.
Kram Benny

 

 

Eva

Hej Benny! Min son kom på besök från andra sidan, vad ville han förmedla? Eva

Benny svarar:

Kära Eva

Han vill förmedla att han har det bra på andra sidan och att han tänker inkarnera igen snart och återfödas nära i din släkt. Lycka till!

Kram Benny

 

Christina

Hej Benny, Jag kommer förmodligen erbjudas ett sommarjobb i en annan stad, ska jag tacka ja?

Benny svarar:

Kära Christina

Vad bra att du gör det, för när man gör något nytt kan man träffa nya människor och växa själv. Man kan till och med träffa en kärlek. Så lycka till med att jobba i en annan ort!
Kram Benny

 

Åsa

Hej Benny, Vi har just nu en ganska svår ekonomisk situation i familjen. Kommer det att lösa sig?

Benny svarar:

Kära Åsa

Klart det löser sig. Inom ett år! Då öppnar det nya dörrar för dig ekonomiskt och du hittar nya vägar att utvecklas. Nytt jobb är också på väg, men ni är väldigt homogena i familjen och kärleksfulla mot varandra. Det är viktigt!

Kram Benny

 

Martina

Min son Joel föddes med ”segerhuva” nu i mars. Detta sa dom var en gammal sägen som skulle bringa tur och att många siare och healers föddes med detta. Är det något som stämmer överens med min son?

Benny svarar:

Kära Martina

Så är det, att födas med segerhuva är att få mycket tur i livet, att saker kommer att gå ens väg. Även att de är mediala och healers. Jag vet av egen erfarenhet då även jag föddes med segerhuva. Jag är både medial och healer. Det blir spännande och se, ni kommer ha mycket att prata om och han kommer även att hjälpa dig mycket genom livet. Ni kommer att stå varandra mycket nära varandra.

Kram Benny

 

Ulrika

Hej💕 Min mans och mina energier är så olika, jag blir låg med honom. Jag vill uppleva så mycket mer och han är bara nöjd! Är vi rätt för varandra?

Benny svarar:

Kära Ulrika

Vänd på det. Varför har du träffat honom? Vad ska du lära dig av det? Vad får du ut av det? För någon gång har du älskat honom på riktigt, annars så kan man inte leva med varandra. Du måste skydda dig själv och lära dig sätta upp ett skydd för dina chakra så att han inte kan ta din energi. Samt ge och sända mycket kärlek till honom så att ni kan bli nära varandra igen. För nu är det meningen att ni ska vara tillsammans. Då får man göra det bästa av det. Men han är inte den sista mannen i ditt liv. Det kommer en större kärlek om ett antal år.
Kram Benny

 

Ylva

Hej Benny! Kommer jag att hitta det där huset som jag så gärna vill hyra framöver? Letar, letar och letat länge nu.

Benny svarar:

Kära Ylva

Den som letar den finner. Och den som söker för mycket får vänta. Så släpp taget och lita på att huset kommer till dig, då det rätta huset snart kommer. Jag ser flyttkartonger och en snabb flytt in i ett fyrtio/femtio-tals hus. Början av 50-talet och slutet av 40-talet. Lycka till!
Kram Benny

 

Anders

Kan du se om det blir några förändringar för mig ang jobb och boende?

Benny svarar:

Kära Anders

Jobbet ser jag ingen förändring i just nu. Men så småningom byter du inriktning. Flyttningen kommer tidigare, då känns det som att du är redo för det nu. Det blir väldigt bra.
Kram Benny

 

Stefan

Jag känner mig ofta utmattad i mitt patientnära arbete inom psykiatrin. Försöker istället etablera en karriär som frilansjournalist. Kommer jag att lyckas??! Mvh Stefan

Benny svarar:

Kära Stefan

Vad kul att du vill skriva och att du i så fall också kommer skriva böcker. Klart att du lyckas, du är klar med det gamla jobbet. Känner du att det endast tar energi och att du inte utvecklas betyder det att du är färdig. Lycka till med ditt kommande arbetsliv!

Kram Benny

 

Nina

Hej Benny! Känner mig så rastlös och vet inte riktigt varför. Undrar om jag någon gång framöver kommer flytta från staden jag bor i och finna min plats på jorden?

Benny svarar:

Kära Nina
Klart att du kommer flytta ifrån din nuvarande stad. Du kommer flytta till en större stad som är omringad av vatten. Men du kommer att bo i utkanten av den, nära en park med väldigt speciella träd. Gamla och höga. Lycka till med ditt nya boende och till din fortsatta andliga utveckling!

Kram Benny

 

Therese

Varifrån kommer min oro som jag alltid har? Vill känna lugn.

Benny svarar:

Kära Therese

Du är rädd för framtiden och rädd att du inte ska räcka till. Du har enorma krav på dig själv. Du måste ta saker i den takt de kommer, och leva mer i nuet. Slå dig lite på axeln, för du är duktig och levererar hela tiden bra saker, samt så är du en fantastisk vän.
Kram Benny

 

Kristine

Kommer min son Robert att få ett nytt jobb som han har sökt?

Benny svarar:

Kära Kristine

Ja, det får han och det kommer till och med bli väldigt bra. Han kommer få en jämnårig arbetskamrat som han umgås med privat, där han även får mycket utbyte som medmänniska.
Kram Benny

 

Eva-Lena

Jag känner mig lite vilse, både privat och även med arbetsgivare, även om jag jobbar med det jag verkligen brinner för. Kan du guida mig åt något håll?

Benny svarar:

Kära Eva-Lena

Så känns det när man går igenom en transformation, om det gäller jobb, bostad, arbete eller relation. Du har klart och tydligt ledaregenskaper så din kommande arbetsroll blir att styra över människor och se till att saker och ting fungerar, vilket kommer att vara trivsamt för dig.

Kram Benny

 

Susann

När jag var runt 12 år såg jag ett svävande rektangulärt föremål, efter en stund försvann det. Vad var det?

Benny svarar:

Kära Susann

Äntligen får jag skriva något om UFO. Detta föremål kommer från ett flygande tefat och har en undersökande funktion. Så nu är du tagen på bild. Vad spännande!
Kram Benny

 

Anita

Jag undrar om min dotter kommer att komma tillbaka. Vi har inte haft personlig kontakt sedan 2017 då hon valde att bryta kontakten. Det gör ont ihjärtat att inte få veta hur hon mår och vad hon gör. Tack på förhand

Benny svarar:

Kära Anita

Det förstår jag att det gör ont när man inte får kontakt med någon man älskar så mycket. Hon har dock tänkt att hon inte ska ha kontakt med dig igen. Men ett mirakel sker och hon kommer sakna dig och höra av sig till dig, men inte i år, utan senare. Möjligtvis nästa år.
Kram Benny

 

Pernilla

Hej Benny , jag älskar mitt jobb men känner att det tar alldeles för mycket energi. Blir det bättre? Vet inte vad jag ska göra. Kram Pernilla

Benny svarar:

Kära Pernilla

Jag känner att det blir bättre med jobbet och att det kommer ta mindre energi, för du trivs ju så bra där. Jag ser en jobbrelaterad utbildning som ger dig energi till att fortsätta där du är.

Kram Benny

 

Lotta

Kommer jag någonsin ha en nära vän som dessutom bor i närheten, dvs inte bara ses någon gång om året? Tack 🙂

Benny svarar:

Kära Lotta

Ja, det kommer du att få, en som bor nära dig och som du redan har träffat. Hon är kraftigt byggd, brunrött hår med lockar. Hon är en otroligt intressant människa med stort intellekt, har rest mycket, kan mycket och lyssnar på andra människor. Alltså, en väldigt bra vän för dig.
Kram Benny

 

Linus

Hej Benny. Känner att jag behöver komma ner i varv. Är mycket uppe i mina tankar. Hur ska jag göra för att va här nu mer?

Benny svarar:

Kära Linus

Man ska säga sina tankar, dem ska vara på dina villkor. Ett sätt är att ta en tanke åt gången samt att meditera. Då får man mer struktur i livsstressen. Lycka till!
Kram Benny

 

Annelie

Kommer jag att möta min själsfrände? Eller har jag redan gjort det?

Benny svarar:

Kära Annelie

Du har inte gjort det, men du kommer att göra det. Ni är väldigt lika på många sätt, speciellt när man ser er i blicken, då får man en samhörighetskänsla. 
Kram Benny

 

Annika Ö

Kommer jag att gifta mig?

Benny svarar:

Kära Annika Ö

Ja det gör du, och jag väntar fortfarande på inbjudningskort! Jag skojar, men du kommer bli gift och lycklig. Mer än så kan man inte önska sig!

Kram Benny

 

Christoffer

Kära Benny! Kommer jag upp till himmelen när jag dör, trots allt jag har gjort? Kram

Benny svarar:

Kära Christoffer

Klart du gör. Nu vill du göra allt rätt för att gottgöra alla du har sårat. Så redan nu betalar du tillbaka karma och vill göra det bästa för din framtid.
Kram Benny

 

Sigrid

Hej Benny! Är det något jag behöver ändra i mitt liv, kärleksrelation, engagemang, jag har egentligen så mycket att ge!? Tack för ett ev svar, kram!!

Benny svarar:

Kära Sigrid

Tro på dig själv. Muren du har satt på dig själv för att du inte vågar släppa in någon. Våga att testa innan du träffar den rätta. Så att det då verkligen blir rätt på riktigt. För det kommer det att bli.
Kram Benny

 

Sofie

Hej Benny! Är P rätt man för mig? Kram Sofie

Benny svarar:

Kära Sofie

Ja, det är han och lycklig och gift blir du. Gud! Du har himlen runt hörnet just nu. Grattis till en fantastisk relation. Om två år blir det en kortare kris, men det klarar ni.

Kram Benny

 

Mimmi

Hej, kommer jag komma in på den utbildningen jag vill? Jag tror inte mina betyg räcker till riktigt.

Benny svarar:

Kära Mimmi

Det ser inte ut som att du kommer in just nu. Men du kommer att läsa upp dina betyg och komma in senare och då trivas väldigt bra både med yrkes- och utbildningsval.
Kram Benny

 

Linda

Hej Benny! Kan du se om jag och min arbetskollega Maria har känt varann i ett tidigare liv? Kram Linda

Benny svarar:

Kära Linda

Det har ni gjort flera gånger. Maria har varit din mamma i ett liv i England samt så har du varit hennes storasyster i Italien. Ni har lärt känna varandra under flera liv. Du har räddat henne från en destruktiv relation i tidigare liv då hon och du levde i Schweiz.
Kram Benny

 

Dominique

Hej! Jag har fått ett nytt jobb. Glad men livrädd på samma gång. Kommer jag att fixa detta? Tack på förhand!

Benny svarar:

Kära Dominique

Det här fixar du galant, vilken utveckling du kommer att få. Men du har alldeles för höga krav på dig. Ingen kan lära sig allt på samma gång. Du kommer att bli chef på detta jobb så småningom. Så din roll växer. Lycka till!

Kram Benny

 

Jenny

Hej Benny, Kan du känna in var jag är på väg yrkesmässigt, åt vilket håll jag är på väg?

Benny svarar:

Kära Jenny

Omvård utan vård, väldigt servande. Det är en form av personalansvar där du trivs jättebra. Företaget sysslar med flera former av projekt och du kommer trivas superbra.
Kram Benny

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.