Chatt med Benny Rosenqvist 18 april 2024

Här kan du läsa alla besvarade frågor från Bennys senaste chatt.

Benny:

Lust att leva kan vi ge varandra. Samt att hitta ljuset och kraften till vår utstakade väg i livet. Tilliten ger vi de människorna som vi tror på och som vågar tro på oss. Sanningen är alltid viktig att ge sig själv, för när man är sann mot sig själv vågar man se den rätta vägen. Den som tror på dig ska du umgås mer med. Du ska alltid ha tankar om att du klarar allt, samt förstånd att förstå att du aldrig har fått mer än du klarar av. För din kunskap till att lösa saker bär du med dig och det har du vetat innan du börjat leva detta liv. Så om du tror på framtiden, så är den redan en del av ditt liv. Så var kärleksfullt tacksam att du lever just nu.

Kram Benny

 

Camilla

Hej Benny. Stämmer det som pendeln säger att vi ska ha 2 barn till ett av varje!? Börjar känna mig gammal för småbarn igen.

Benny svarar:

Kära Camilla

Det stämmer. Det kommer dock komma till ett, det skulle inte förvåna mig om det blir pseudotvillingar eller tvillingar. Jag ser också att det blir en pojke och en flicka. Pojken först, flickan sen. Kram Benny

 

Susanne

Hej Benny! Har varit mkt turbulens med min son och han mår inte bra. Ser du något slut på detta?

Kan han äntligen få njuta av livet?

Benny svarar:

Kära Susanne

Han utvecklas jättemycket och växer själsligen, så han har själslig växtvärk. Inom kort tid kommer hans liv på plats. Han får tre barn, han kommer att läsa en längre utbildning samt bo en period utomlands.

Kram Benny

 

Inger

Hej, ser du om det blir bättre för mig på sikt? Annan bostad, lugnt och skönt? Tacksam för svar.

Benny svarar:

Kära Inger

Bostad, ja! Näst högst upp i en fastighet, med stor balkong. Hörnlägenhet. Tråkig hiss som kommer att bli renoverad ett år efter du flyttat in. Annars känns det som att du jobbar mycket med ditt sätt att tänka och få lugna tankar, från och med att du flyttar in i den nya lägenheten.

Kram Benny

 

Fredrika

Mitt hjärta längtar så efter ett tredje barn, men sambon tvekar. Är det meningen att jag ska få ett tredje barn eller är det meningen att jag ska fortsätta på livets väg, utan sambon?

Benny svarar:

Kära Fredrika

Din längtan är större än din sambos, så den vinner och det kommer en liten flicka till. Lycka till!

Kram Benny

 

Madelene

Hej Benny, i mina tankar ska jag inte jobba med det jag gör idag. Och jag har mina funderingar på vad det är jag ska göra. Stämmer det jag känner?

Benny svarar:

Kära Madelene

Absolut ska du göra något annat! Det känns som att du sitter kvar i skolan och kommer ingenstans. Du kommer att jobba med något där du blir friare, mer kommunikativ och har mindre med datorer att göra. Man jobbar även i team och servar människor. Lycka till!

Kram Benny

 

Louise

Jag har en son som går igenom en jobbig period i skolan. Hur kan jag hjälpa honom och kommer det bli bättre snart?

Benny svarar:

Kära Louise

Alla jobbiga tider utvecklar oss. Detta ger honom mer självförtroende och uppmuntran. Nästa år kommer allting bli bättre för honom. Men han har väldigt höga krav på sig själv, men hans insikt om att han inte duger till är väldigt stor och begränsar hans kunskap. Så han behöver mycket uppmuntran för att inte tänka så.

Kram Benny

 

Therese

Jag känner mig så vilsen i min framtid, har sökt högskola men vet inte om det är rätt val. Kommer jag hitta min väg i livet?

Benny svarar:

Kära Therese

Jag ser en yrkesinriktad utbildning och den är väldigt kreativ och visuell. Sen ser jag massor av bilder framför mig. Du kommer komma rätt, yrkesmässigt men även relationsmässigt med kärleken.

Kram Benny

 

Ida

Hej! Är det värt att vänta på L medan han kommer på fötter igen? Min kärlek är så stark, men är jag naiv som tror att det blir vi på riktigt?

Benny svarar:

Kära Ida

Det är värt att vänta! Han får köpa nya skor till de fötter som inte vet vilket håll de ska gå, men skam den som ger sig. Så naiv är du inte. Ha tålamod, han kommer vilja komma tillbaka.

Kram Benny

 

Johanna

Hej! Jag och barnens pappa har gått åt skilda vägar. Jag står fortfarande kvar på vårt gemensamma hus, han har mellan oss redan köpt ut mig då han tagit över en del andra lån. Min ekonomi är i botten och kommer gå därifrån med lån ändå. Kommer huset att säljas? Ser du nån ljusning på min ekonomi? Kram

Benny svarar:

Kära Johanna

Jag ser att du flyttar till ett annat hus där lånen också blir långsiktiga och på så sätt billigare. Så din ekonomi är på väg att bli bättre. Vilken tur att du skilde dig, för ni var ju långt ifrån varandra känslomässigt. Dock blir han en bättre pappa som skild. Han älskar sina barn mycket.

Kram Benny

 

Eva

Varför tröttnar jag så fort i nya kärleksrelation? Förstår att det enkla svaret är att dom inte är den rätte men är det verkligen så, missar jag kärlek?

Benny svarar:

Kära Eva

Därför du inte har träffat den riktigt stora kärleken nu, men du kommer att möta honom inom rimlig tid. Han är blond, normal längd, ljusblå ögon, rak näsa men lite vass och känsliga läppar. Han har vackra stora händer.

Kram Benny

 

Maria D

Vad betyder siffran 37? Ser den ofta, vill den förmedla något till mig och i så fall vad?

Benny svarar:

Kära Maria

Det är ett kunskapstal. tre är treenighet och sju är det gudomliga talet. Tre plus sju är tio och det är ett kunskapstal. Du kommer att utvecklas på en högre nivå.

Kram Benny

 

Stefan

Mitt förhållande känns inte bra. Hon gapar och skriker på mig, t.o.m slagit mig. Kommer det bli bättre eller ska ta mitt pick och pack och flytta.

Benny svarar:

Kära Stefan

Varför är du kvar i denna relation? Den kommer aldrig bli bättre, den kommer att kulminera och bli sämre. Så ta ditt pick och pack och flytta! Du kommer träffa en ny brunett som är fantastisk att ha och göra med. Hon jobbar på ett större kontor i en reception och kommer att älska dig villkorslöst.

Lycka till!

Kram Benny

 

Camilla

Hej! Är 58 år och som du söker fortfarande kärleken. Kan du se om den kommer till mig?

Benny svarar:

Kära Camilla

Men så är det när man har missat alla kärlekar. Jag bara skojar! Den största kärleken har du inte träffat än och den har du framför dig. Han är sju år yngre än du och ni kommer att träffas i en arbetssituation. Gift blir du inte men ni blir sambos och han har både hund och barn, så mycket följer med!

Kram Benny

 

Malin

Bästa Benny! Mr D ville bara vara vän och stängde dörren för oss men märker ju att det inte är över. Kommer vi börja träffas igen inom snar framtid? Känner ju att han är the one och min tvillingsjäl! Stor kram

Benny svarar:

Kära Malin

Det här kommer att ta tid. Men skam den som ger sig! Han tror att han kan ha svängdörrar till ditt hjärta så du måste lära dig att sätta gränser.

Kram Benny

 

Jenny Ö

Blir det bra med flytten och nya huset? Är så rädd att vi inte klarar av att vara husägare, vi är så ovana med allt vad det innebär. Klarar vi oss ekonomiskt?

Benny svarar:

Kära Jenny

Ja Jesus vad har ni gjort! Jag skojar bara, men mycket jobb blir det. Ni kommer att fungera bättre som husägare än vad ni tror. Ekonomiskt? Ja banken lånar ju inte ut pengar om ni inte klarar det. Jag tror på er som husägare, dessutom är huset friskt.

Kram Benny

 

Louise I

Hej Benny, jag har tagit del av din webkurs att lära sig meditera. Jag övar och övar men känns inte som att jag hittar hur jag riktigt ska göra. Jag skulle gärna vilja komma i kontakt med min guide. Har du något tips till mig?

Benny svarar:

Kära Louise

Det viktigaste är andningen när man mediterar. Man måste släppa kontrollen. Regelbundenhet att meditera var dag, även om man inte har tid så lite grann. Då till slut får man kontakt med sin guide. Så lycka till med din meditation!

Kram Benny

 

Håkan

Hej! Jag undrar varför jag blir låg och får huvudvärk samt ofta mår illa när jag kommer hem efter jobbet. Jag trivs med tillvaron. Kollegor, jobb. Har ett bra socialt nätverk. Har en bra ekonomi. Trivs i min bostad. Därför undrar jag vad som är fel?

Benny svarar:

Kära Håkan

Det är en energi som finns i ditt hem som påverkar dig. Sen har du väldigt mycket spänningar i nacken som är stress-aktiga. De gör också att du får huvudvärk. Jag tycker du ska göra en rening med hjälp av salvia och de rena energierna som är tunga hemma hos dig. Då kommer känslan bli mycket bättre.

Kram Benny

 

Carina

Hej Benny! Jag har två döttrar som tyvärr inte har så mycket kontakt till min stora sorg. Jag är väldigt familjekär o vill gärna att vi alla träffas men vet ju att en av döttrarna inte vill.. Kommer det nånsin att ändras??

Benny svarar:

Kära Carina

Detta har med tidigare liv att göra. Du har karmiska knutar i kommunikationen. Dem måste du försöka möta kärleksmässa, vilket de kommer göra med tiden. Jag ser en fin kommunikation och vänskap dem sinsemellan. Ni kommer få fina sammankomster med hela familjen.

Kram Benny

 

Ann

Kära Benny. När jag mediterar blir mina fotsulor alldeles heta. Går energin då NER i jorden eller tar jag in energi FRÅN jorden? Kram Ann

Benny svarar:

Kära Ann

Du får energi från moder jord och jag kan se att du har levt som indian i Inkaland. Antingen i Peru eller Chile. Så du har connection med moder jord. Lycka till med din fortsatta utveckling i meditation.

Kram Benny

 

Gudrun

Hej Benny! På vilket sätt kan jag hjälpa mina medmänniskor? Har jag någon andlig gåva som jag kan utveckla?

Benny svarar:

Kära Gudrun

Du har en helande förmåga både som kommunikatör, inspiratör och i dina händer. Lycka till med din fortsatta andliga utveckling.

Kram Benny

 

Maria

Kommer jag att träffa en man som blir min snart? Jag vill så gärna både ge och få kärlek.

Benny svarar:

Kära Maria

Absolut! Du har inte träffat honom tidigare, han är ett par år äldre och han kör bil i jobbet. Han använder ofta keps med bred skärm. Det kan vara något i jobbet. Lycka till!

Kram Benny

 

Anneli P

Hejsan! Ska gå i pension den 1 maj. Kommer jag att fixa detta? Pengar och det sociala? Kommer jag att trivas med detta nya liv? Hoppas på svar! Kram Li

Benny svarar:

Kära Anneli

Grattis! Nu ska du börja ditt liv. Du kommer få extra jobb för en vän. Pengar kommer du inte sakna. Socialt, något föreningsarbete, nya vänner kommer in och de gamla kommer du att resa med. Så vad kommer du sakna? Ingenting!

Kram Benny

 

Gurli

Blir det flytt för mig innan hösten?

Benny svarar:

Kära Gurli

Absolut blir det innan höstlöven faller, men innan jul, definitivt. Lycka till!

Kram Benny

 

Maria

Känner mig väldigt vilsen just nu om framtiden, jag tycker min man dricker för mycket och då blir jag på dåligt humör vilket han inte tycker om, rundgång på nåt sätt! Kommer det lösa sig eller måste vi dela på oss?

Benny svarar:

Kära Maria

Han har problem med alkoholen och blir personlighetsförändrad som du ser. Klart att du blir irriterad och medberoende. Ni kommer inte att dela på er men han kommer bli behandlad och bli nykter.

Kram Benny

 

Anne-Charlotte T

Hej Benny Jag saknar mina två katter och en hund som har gått ur tiden. Vad tror du om det att vi kommer mötas en dag? Jag hoppas det.

Benny svarar:

Kära Anne-Charlotte

Jag vet att våra djur kommer tillbaka ner fortare än vi människor, så två av djuren kommer du få tillbaka när du blir matte för dem i detta liv. Den ena katten träffar du på andra sidan.

Kram Benny

 

Caroline

Hej Benny! Min dotter har sökt så många jobb men inte lyckats få något. Vad är felet? Kan du se när hon får ett nytt jobb? Har du något tips till henne? Tack så mycket!

Benny svarar:

Kära Caroline

Ibland är det meningen att man inte ska jobba, för att man ska utvecklas på andra sätt än att man har en ställtid. För det personliga planet ska växa. Så din dotter kommer att få ett nytt jobb inom en rimlig tid.

Kram Benny

 

Lena

Kära Benny! Har funderat på hur man kan "ge" i hela sitt liv men inte få "skörda" något.... Menar inte materiella saker utan: omsorg, kärlek, omtanke och övriga mjuka upplevelser. "Den som sår ska ju också skörda..." Verkar inte stämma!?

Benny svarar:

Kära Lena

Jag tror på attraktionslagen. Så jag tror att de mjuka värdena kan man affirmera och få igen i livet. Kärlek, att ge omsorg, att få omsorg. Resor, få nya vänner, nytt jobb. Men man ska inte glömma tacka efteråt.

Kram Benny

 

Monika

Kära Benny!! Jag vore så tacksam om du kunde se om mitt älskade barnbarn och jag har levt tillsammans i tidigare liv här på jorden. Tack 😇😇….

Benny svarar:

Kära Monika

Ni har varit familj i tidigare liv också men då var ditt barnbarn din pappa och du var dottern till honom. Jag ser Belgien och en lantlig gård. Utanför Bryssel. Mycket hästar, alltså som ett stuteri.

Kram Benny

 

Maria

Jag behöver råd hur jag och sonen ska komma till rätta med alla känslor mellan oss för att ha en harmonisk relation? Mvh Maria

Benny svarar:

Kära Maria

Tiden gör att ni får en harmoni i er relation. Ni båda är dramatiska och känslofulla men tycker om varandra mycket ändå, och då är hälften vunnet. Så ni står varandra väldigt nära, därav klarar er relation de psykologiska spänningarna.

Kram Benny

 

Karin

Funderar på ett få ett personligt horoskop, men känner mig lite rädd samtidigt. Ska jag låta bli att få ett? Kanske får reda på något jobbigt jag ska gå igenom...

Benny svarar:

Kära Karin

Ett personligt horoskop förklarar varför man går igenom både positiva och negativa saker och gör att man kan förbereda sig inför livet. Kram Benny

 

Therese

Nu är det väl min tur att få svar...Vill veta om och när jag träffar kärleken?

Benny svarar:

Kära Therese

Tid kan vara svårt men inom en tvåårsperiod möter du kärleken. Man kan säga att du har kärleken runt hörnet, och den blir varaktig och lekfull.

Kram Benny

 

Birgitta

Hej Benny! Mitt i julefriden, när vi satt och åt. Lampor blinkade och strömmen gick flera gånger. Har inte gjort så fler gånger. Vad hände?

Benny svarar:

Kära Birgitta

Detta är en hälsning från någon på andra sidan. Det är nära kvinnlig släkting som hälsar från pappas sida. Vad kul när sånt händer! Andevärlden använder ofta elektriciteten då de kan gå in på den frekvensen som ligger nära dem, just den som elektricitet är på.

Kram Benny

 

Anders

Hej Benny, jag frågade om ett musikprojekt skulle funka och fick ett glädjande och positivt svar. Märkligt nog gick projektet totalt i graven, med avhopp från flera deltagare. Jag undrar varför?

Benny svarar:

Kära Anders

Då kommer det ett annat projekt där du deltar. Ibland så tror man att det är ett projekt men så kommer det något likvärdigt. Så du får ett annat och bättre erbjudande. När det blir rätt blir det lätt!

Kram Benny

 

Anna

Hej! Är min av-och-på relation med D en karmisk relation eller är vi Tvillingsjälar eller själsfränder? Mvh Anna

Benny svarar:

Kära Anna

Det är en tvillingsjäl till dig och karmisk. Ni har mycket kvar att jobba med så ge inte upp kärleken.

Men det kommer att svänga mycket i kurvorna fortfarande. Upp och ner som en berg- och dalbana.

Kram Benny

 

Jonas

Hur ser mina karriärsutsikter ut? Ska jag ta en annan väg för att komma dit jag vill?

Benny svarar:

Kära Jonas

Nej, du ska inte ta en annan väg. Du ska lära dig tålamod och vänta på rätt tillfälle, som är på väg. Så ge inte upp, ha tålamod och ta djupa andetag, så löser det sig.

Kram Benny

 

Christina

Hej Benny, Mitt kärleksliv är i botten och jag känner mig oändligt ensam. Blir det långvarig kärlek för mig i det här livet?

Benny svarar:

Kära Christina

Botten är obefintlig. Men! Du kommer att få en lååång kärlek. Inom en rimlig tid. Med en person som du har träffat i din barndom och som kommer att kontakta dig. Så lycka till!

Kram Benny

 

Marja-Leena

Hej, min bror och jag delar ett torp som vi ärvde från våra föräldrar. Kommer jag att bli ensam ägare till torpet? Kram

Benny svarar:

Kära Marja-Leena

Det kommer bli ditt strax och din bror kommer att släppa det ifrån sig och du kommer ta hand om torpet på ett bra sätt, det vet dina föräldrar, så de jobbar mot det på andra sidan.

Kram Benny

 

Jimmy

Kan du se om det finns något som jag skall veta i detta nu för min fortsatta livsväg?

Benny svarar:

Kära Jimmy

Kärlek, nytt jobb där du får utbildning, husköp och barn. Det är mycket bra för dig. Arbetsmässigt känns det som att du kommer bli egen och även med anställda.

Kram Benny

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.