Chatt med Benny Rosenqvist 17 maj 2018

Karin B: Hur kan man ”prata” med de döda om de återföds?

Benny: Kära Karin B! Jag som medium kan inte göra det, för då har man återfötts. Men, du kan lämna din kropp och göra en så kallad astralresa, och i drömmen när du lämnar själen träffar du din släkting som kanske bor i ett annat land. Då gör ni en själslig resa båda två för att mötas i universum någonstans.
Kram Benny 

 

Tina: Kommer det någonsin att lösa sig för mig , mitt mående och ekonomiskt.mvh Tina 

Benny: Kära Tina! Nää, jag ser inget hopp... Jag skojar! Ofta när vi inte ser ljuset i tunneln, är då vi oftast är nära förändringen. Psykiskt och fysiskt har du haft det jobbigt länge. Ekonomiskt har du redan börjat skärpa dig för att få det bättre. Ditt nya liv har redan börjat. Men stäng plånboken oftare!
Kram Benny 

 

18 år i samma myndighet: Hej Benny! Jag behöver byta karriär, var sjukskriven nästan hela förra året för en svår utmattning! Men jag undrar vad jag ska söka för jobb? Kan du hjälpa mig? 

Benny: Kära 18 år! När vi blir utmattade så är det oftast inte bara jobb utan det kan vara relationer, att vi har mycket med våra barn, osv. Men grunden är oftast arbetet. Därför säger jag att du ska sluta på jobbet, och att du kommer att få en ny anställning i ett mindre företag. Det är ett familjeföretag där du kommer att bli en del av den familjen och känna dig uppskattad, respekterad och att du visste inte att du hade så mycket kapacitet och kunskap inom dig som de plockar fram. Dessutom, dottern i familjen kommer att bli en av dina bästa vänner. Lycka till!
Kram Benny

 

Bekymrad : Hej som mamma till tre barn och mormor till två barnbarn är jag givetvis lite oroad över klimatförändringarna som sker! Vad tänker du om det? 

Benny: Kära Bekymrad! Jag är inte bekymrad, men jag tycker det är bra att vi tar vårt ansvar för moder jord skriker ju att vi missköter oss. Sen är moder jord anpassningsbar, mer än vad mänskligheten är, men hur mycket ska vi klara av? Den yngre generationen är mer medveten än den äldre, och det ger ju hopp för framtiden. För de tar mer av sitt ansvar när det gäller miljö.
Kram Benny 

 

Önskedröm: Kommer jag att få tillbaka min energi och hitta glädjen igen?

Benny: Kära Önskedröm! Du är påväg in i den, du är vid dörren. Så dra bara ned handtaget så är du där! Energin bor i vår själ och det gäller att öppna för den. Glädjen bor i vårt hjärta. Lycka till!
Kram Benny 

 

Gun: Hej! Har vi spöken i lägenheten?? 

Benny: Kära Gun! Ja, flera stycken! Men de är snälla, så du behöver inte bekymra dig. Men jag tycker, i och med att en sådan här energi tar ens kraft ibland, att du kan göra en rening med vit salvia. Klappa med vänster hand på alla väggarna och gör ett hjärta i luften samt be dem gå mot andra sidan. På så sätt får ni frid där hemma.
Kram Benny 

 

Mats: Hej Benny Jag har efter 18 framgångsrika år i ledande position förlorat mitt jobb.jag är 50+ och väldigt orolig för framtiden. Hur ser du på mina möjligheter till till en ny ledande position trots att jag passerat 50+?

Benny: Kära Mats! Grattis Mats till att du har förlorat ditt jobb! Nu kan det börja hända saker. Ibland får man hjälp att komma vidare. Nu kommer du att få ett jobb där du utvecklas mer, i en mer kreativ, ledande position i ett kommersiellt företag som är expansivt. Dessutom med en VD som vill lyfta fram sina medarbetare. Du kommer att gilla det.
Kram Benny

 

Kerstin: Hej Benny. Har fått kontakt med en tonår vän som jag inte har sett på över 50 år, kommer det att bli han. 

Benny: Kära Kerstin! Absolut! Det kommer att bli hur bra som helst. Jag känner romantik i luften, och du har modet att älska. Det har han också. Han hör snart av sig igen.
Kram Benny 

 

Karma: Har hittat en underbar karl men är rädd efter alla mina dåliga relationer jag haft. Kan du hjälpa mig hur jag ska öppna mitt hjärtchakra? Kram

Benny Kära Karma! Det är bara att tänka på honom, och sända den värmen du känner i huvudet ner i hjärtat, och förstå att han älskar dig på riktigt. Att han är värd att få känna allt det du har där inne i ditt varma, goda hjärta. Han har så mycket i sitt hjärta att ge dig. Så, ha bara mod och öppna det och låt hjärtat skratta. För när kärleken dansar in, då sjunger själen.
Kram Benny

 

charlotte: Hej Benny, kommer jag någonsin träffa min äldste son och hans barn igen?

Benny: Kära Charlotte! Klart du kommer! Men det är en stolt son du har, och en jobbig svärdotter. Så, det här tar tid. Men, det blir bra när han kommer.
Kram Benny

 

Nästgårds: Kära Benny. Jag fick en relation med grannen i höstas, som du sa, jag tycker mycket om honom, men han behandlar mig inte väl, jag blir ofta förödmjukad och utsatt för konflikter då han ofta är "gubbgrinig" Ska jag stanna i denna relation? Det känns inte bra detta. 

Benny: Kära Nästgårds! För guds skull, lämna! Detta är ingen snäll person, för han mår inte bra. Det du ska lära dig är att tala om att du inte vill bli behandlad på detta sättet, att jag inte accepterar att någon som säger att de älskar mig, trampar på mig. Detta är ren och skär psykisk misshandel. Du kan inte förändra honom, men du kan förändra din syn på hur du vill bli behandlad av någon. Gå, och gå fort, för det kommer någonting bättre till dig och den personen förtjänar dig och du honom.
Kram Benny

 

Karolina: Hej Benny! jag känner mig så missförstod av andra, Kommer jag träffa folk som förstår mig? 

Benny: Kära Karolina! Du träffar inte dina människor, alltså din cup of tea. Det är därför du blir missförstådd. Du är en egen person. Bra! Jag tycker bättre om original än kopior. Du kommer att träffa människor snart, som gillar dig för den du är. För guds skull, du har alltid hållit på den personen du är, så fortsätt med det! Lycka till!
Kram Benny 

 

Alexander: Hej, ska jag byta jobb och ändra mina val i livet? 

Benny: Kära Alexander! Du är inte riktigt färdig för att byta jobb ännu, för du är en person som vill vara säker på dina val, och där är du inte riktigt. Men när du byter så går det fort. Det sker någon gång nästa år. Lycka till!
Kram Benny 

 

Mina: Jag har lyckats hitta män som inte velat ha riktiga förhållanden. Kommer jag att få känna riktig kärlek från någon man ?

Benny: Kära Mina! Vi konstruerar hur och om vi kan leva med någon, beroende på vår barndom, relationer i detta livet eller tidigare liv. Du har jobbat mycket med dig själv och du är på rätt väg i mod att kunna älska någon. Den här blonda vikingen som du kommer att träffa, som alltid älskar att duscha och lukta gott, han är stor, muskulös och en blandning mellan en busig pojke och en riktig alfahane. Men han är din man! Lycka till!
Kram Benny 

 

Siv: Hej Benny! Jag går runt med en kraftig övervikt och kroppen tar stryk. Vad ska jag jobba med och lämna för att minska i omfång? 

Benny: Kära Siv! Det sitter ju rent mentalt för dig. Så, det är ett skydd. Plus att du har en låg ämnesomsättning. Så, antingen tar du kontakt med en traditionell läkare som vill gå djupare i analysen kring din sköldkörtel, eller så tar du kontakt med en naturläkare som både lätt och djupt kan förändra dina blockeringar, även på det emotionella planet.
Kram Benny 

 

Johan: Hej Benny! Kommer jag alltid lida av Generaliserad Ångest eller kommer det bli bättre någon gång?  

Benny: Kära Johan! Du har redan börjat bättras, men när man börjar bli bra så tror man inte riktigt att det ska bli så. Men en resa mot läkning, den tar tid, för den är djup din ångest. Du kommer att bli så gott som bra. Lycka till med din resa till friskhet.
Kram Benny

 

Lina: Vad heter min skyddsängel?

Benny: Kära Lina! Din skyddsängel heter Gimos. Jag har aldrig hört det namnet innan. Han har funnits där i hela ditt liv, och det är en man. Det brukar vara en släkting till oss, och detta är hans andliga namn. 
Kram Benny

 

Eva: Hej Benny, Jag kommer inte dit jag vill. Varken jobb eller relationen, känner mig instängd och fast. Kommer jag att hitta rätt, vill jag för mycket?

Benny: Kära Eva! Att man är fast är ju av en anledning, och den som stänger in dig är du själv, av rädsla för att inte få det du vill ha. Universum jobbar ju mot att du ska få både ett arbete och en relation. Men varje gång du inte tror, så börjar du om på nytt igen. Så, ha tillit till att universum för dig mot ett arbete där du får kommunicera mycket. Stressa lagom, för du är väldigt känslig för stress; du tappar energi. En relation som både ger och tar. Han har väldigt markerade ögonbryn som behövs klippas och han har en hög panna, väckad. Han har tänkt mycket så den är rynkig! Normalbyggd kropp. Ni matchar varandra rent intellektuellt och emotionellt, och det är nära att du möter honom.
Kram Benny

 

AnnSofi: Hej Benny❣ Hur blir det med min bok? Kan den hjälpa andra? 

Benny: Kära AnnSofi! Den växer fram i ditt inre, men den måste få födas fram och ha tid. Då kan den hjälpa många människor men den får inte forceras fram. Du är på rätt väg, det gäller bara att tro på att du klarar det. Och det gör du!
Kram Benny 

 

Carina: Kära Benny, min äldste sons livssituation och drogberoende oroar mig. Kan du se hur det kommer att gå för honom? Tacksam för svar! Med värme, Carina 

Benny: Kära Carina! Han verkar inte vilja sluta nu, men plötsligt känner han att han måste ta tag i sitt liv. Någonting händer som gör att han får en tankeställare. Var inte orolig, han klarar det. Han kommer att vilja bli ren och börja ett nytt liv, men han kommer till ett behandlingshem mitt i Sverige. Nära någon kust, så kanske är det Karlskrona. Där träffar han en tjej också som kommer att bli mamma till hans två barn.
Kram Benny

 

Camilla: Hej Benny! Det känns som jag fastnat i mjuk kola och inte kommer vidare i livet. Vad ska jag göra?

Benny: Kära Camilla! Jag tycker mer att det ser ut som att du sitter i ett väntrum, och att du inte vet vilken dörr du ska ta. Men, du ska ta den med det röda handtaget. Det vill säga det som får dig att känna 'här kommer jag att börja leva'. Allting känns stiltje i ditt liv just nu. I höst, när löven faller, så börjar du ditt nya liv arbetsmässigt. Flera nya relationer kommer in.
Kram Benny

 

Flisan: Hej Benny! Kommer jag få den hjälpen jag behöver av sjukvården? 

Benny: Kära Flisan! Gud vad det här har varit trögt för dig, vad du har kämpat. Men snart öppnar sig en dörr och du kommer att få den hjälpen du behöver. Men så motigt det har varit... Konstigt att du ska ha det så.
Kram Benny

 

Freddie: Kille född 74, kommer jag att träffa någon för ett stadigt förhållande , känns lite ensamt 

Benny: Kära Freddie! Ååh, klart du kommer! Du kommer att ställa till det riktigt ordentligt, för du kommer att gifta dig! Så stadigt blir det. Men snälla, var inte så nervös när du gifter dig. Det behöver du inte. Du blir det i alla fall! Sen ser jag tre flickor som barn. Grattis! Det blir mycket tjejer i din familj.
Kram Benny

 

Alexander: När kommer jag hitta kärleken? 

Benny: Kära Alexander! Snart, men inte är det nära. Men du måste ha mod att våga älska någon. Det känns som att du har en känslomässig besvikelse med dig, en stor sådan. Har du haft funderingar på att bo utomlands? För jag ser dig i ett engelsktalande land.
Kram Benny 

 

Karina: Hur vet vi vad vår livsuppgift är?

Benny: Kära Karina! Det är ofta det som man höll på mycket med som barn, eller som man har en längtan till att lära sig, men kanske inte gör eller tror att man ska kunna göra. Men det är underbart när man hittar sin livsuppgift, för då känns det som att alla pusselbitar faller på plats och man känner sig mycket mer levande! Så ibland, när man blir uppsagd från ett jobb till exempel, då är det meningen att man ska ha ställ-tid för att förstå vad som är meningen med livet och vart man är påväg. Svårigheterna får oss att hitta rätt, och utvecklar oss.
Kram Benny

 

Eva Annica: Hej <3 Kommer jag att möta någon man som jag blir ett par med under sommaren 2018? Har varit ensam länge nu utan att ha träffat någon som fått mitt hjärta att sjunga - även själen.  

Benny: Kära Eva Annica! I sommar, nej. Det tar tyvärr lite längre tid. Men ditt hjärta kommer att sjunga, och din själ kommer att dansa! Så du kommer att hitta rätt. Ni är ungefär lika långa, för dig betyder det inte mycket men han är lite känslig för det i början. Lycka till!
Kram Benny

 

Idrottstjejen: Hej Benny! Är i en tuff period i livet, både med jobb och relationen. Vad har du för ”ledord” till mig som kan ge mig vägledning och styrka att genomföra dem...

Benny: Kära Idrottstejen! De tuffa perioderna utvecklar oss mer än när vi har det enkelt. Du har bett om utveckling, och det får du nu. Relationen kommer du att få en bättre kommunikation med. Arbetsmässigt blir det funderingar på att byta jobb, och du får den möjligheten om du vill snart. Lycka till!
Kram Benny 

 

Sanna: Hej Benny. Jag är väldigt kär i en kille som jag har väldigt svårt att läsa av. Han har varit med om en trauma i övre tonåren som gjort att han har svårt att visa känslor. Kan du se vad han känner för mig, om han har rätt intentioner med mig, och om han träffar någon annan samtidigt som mig? Vi bor i två olika städer och träffas i snitt varannan helg. Så tacksam för svar då jag ofta ligger sömnlös över detta. Kram

Benny: Kära Sanna! Vad härligt att vara förälskad! Det är ömsesidigt för honom, men han har ett annat sätt att förhålla sig till känslor överhuvudtaget. Han är en slow-starter och behöver tid. Därför passar det honom att ni inte bor så nära varandra. Men, med tiden öppnar han sig mer och mer och du kommer att känna mer trygghet. Sömnlöshet behöver du inte ha, för han är påväg! Och snart visar han de rätta känslorna. Men han har också varit påväg ifrån dig, för han har varit livrädd. Så, dina känslor och din oro är rätt.
Kram Benny 

 

Michael: Hur blir det med kärleken och ekonomin för mig ? Kram 

Benny: Kära Michael!
Kärleken är påväg in i ditt liv. Ekonomin tar ett tag till innan den blir bättre, men din partner har ett bättre sinne när det gäller pengar än dig, även om du inte är dålig på det.
Kram Benny

 

Linda: Hej! Min mamma dog plötsligt från en dag till en annan. Det var en stor chock. Hur mådde hon?

Benny: Kära Linda! Din mamma har det fantastiskt nu. Hon blev också chockad att hon lämnade jordelivet från en sekund till nästa. Hon var inte medveten att hon skulle gå bort. Men hon har känt av kroppsliga åkommor som hon inte har lyssnat på. Det känns som att kroppen inte orkade längre.
Kram Benny 

 

Cilla: Hej Benny! Jag har blivit mormor till en liten underbar pojke! Det känns som en gamal själ, vem är han? 

Benny: Kära Cilla! Det är morfar som har kommit tillbaka! Han vill gottgöra mycket och hinna med saker som han inte hann med i förra livet.
Kram Benny 

 

Ove R.: Hej. (5:e försöket av 7 mån.) Andningsmask på nätterna och IQoro dagtid (skall stärka halsmuskler), vad mer kan jag göra för att underlätta min sömnapné ? Allt Gott.

Benny: Kära Ove!
Dina energier är i jättestor obalans. Någonting som hjälper är yoga, meditation och qigong. Du kommer att bli befriad från din mask. Den fungerar inte riktigt på dig för den stöter in luft i din hals, och det känns som att du får problem med halsen. Men ett tag till får du stå ut med den, för du har inte bara apné utan andningsuppehåll också. Det är farligt. Så, under tiden du mediterar och går på yoga så kommer det att hända mycket med dina energier. Medicinsk qigong kommer också att göra gott för dig.
Kram Benny

 

Mimmi: Hej Benny! Varför behandlar min man mig så illa nu för tiden? Ibland är jag rädd för honom. Tacksam för svar!  

Benny: Kära Mimmi! Därför att han vill att du ska göra slut med honom. Egentligen är han rädd för din styrka. Det är du som är den starka i relationen och han känner sig svag jämfört med dig. Han är rädd för dig. Du behöver inte vara rädd för honom. Men, du ska inte ställa upp på att en människa gör så mot dig själv. För det första vill han separera, så få honom att göra det så att han inte använder dig genom att det blir du som 'svek honom'. Lycka till!
Kram Benny 

 

Carolin: Kan du se vad min guide/guider heter eller hur guiden/guiderna ser ut/gestaltar sig?  

Benny: Kära Carolin! Det vanligaste är att man börjar drömma om dem, och sen att man ser dem i meditation. Vissa har hört och sett dem i det där tillståndet mellan dröm och verklighet. Din guide är en lång, mörkhyad kille. Han heter Irock, han är från Afrika och han är en plattfotad vandrings-människa. Han har varit din storebror. Du kan möta honom nu när du har namnet via meditation.
Kram Benny 

 

Trulla: Kommer min son att fixa det han går igenom?

Benny: Kära Trulla! Han möter mycket svårigheter, och det är en kamp. Bitvis är han på väg upp, men han kommer att lyckas. Han är psykiskt stark och målmedveten. Han har mycket hjälp från sina vänner.
Kram Benny

 

Mim: Hej Benny! Kommer jag att få nya vänner? känner mig så ensam.

Benny: Kära Mim! Absolut! Först kommer du att träffa en tjej som är väldigt glad för att baka, så hon är lite lätt rund. Ni kommer att äta goda kakor, så var försiktig! Väldigt goda... Sen har hon flera kompisar som du kommer att lära känna, både killar och tjejer. Men jag ser förändringar arbetsmässigt för dig också, precis som om du sitter i en rund cirkel. Det kan vara föreningsarbete men det kan också vara en vanlig arbetsplats. Ni pratar i grupp.
Kram Benny

 

Anne: För något år sedan sa du att vi skulle få ännu ett barn....att min avlidne bror skulle återfödas. Det bidde inte så. Nu undrar jag vart min brors själ tar vägen då? 

Benny: Kära Anne! Han kommer att återfödas i familjen ändå. Någonstans ser jag att du har varit gravid, men att något har hänt på vägen. Så, han kommer att födas nära dig. Han står bara på vänt. Kram Benny

 

Eva: Hej Benny Hur ser det ut för min mamma. Kommer en man in i hennes liv snart

Benny Kära Kenta! Hon har missat alla chanser. Nää, jag skojar! Här kommer en och det blir på riktigt. Det var många år sedan din mamma hade en riktig relation, så nu är det på tiden att hon också får krama om honom. Vilken fin omtanke du har till din mamma. Bara det är värt att hyllas. Du kommer att tycka om honom också. Lycka till! Kram Benny

 

Eia: Hur kan vi lösa den ändlösa konflikten om bostad och arbetsbelastning i familjen? Kommer den andra strålbehandlingen att ge ett lyckat resultat? 

Benny Kära Eia! Den här familjen skulle jag inte vilja vara i. Det här tar tid. Strålbehandlingen lyckas tidigare än familjeproblemet, så du är på rätt väg när det gäller den medicinska biten. Lycka till! 
Kram Benny

 

Orolig mamma: Hej Benny! Vi har äntligen blivit gravida efter några års kämpande. Kan du se om graviditeten kommer gå vägen den här gången?

Benny Kära Orolig mamma! Inga problem! Denna gången är det meningen att det ska bli. Klappa magen från mig. Jag sänder gärna distansenergi, inte healing, men energi, till dig, så du får ork att göra saker också. Lycka till med bebisen!
Kram Benny

 

Christoffer: Hej Benny! Kan du se om jag har några problem med mitt blodkärlsystem? 

Benny: Kära Christoffer! Absolut inte. Men om man är osäker på sådant här så är det bättre att ta kontakt med en läkare. Men jag kan inte se att du kommer få ett negativt besked, för min intuition, min känsla, den säger att det inte är något fel på dig.
Kram Benny 

Benny: Om livet jagar dig, så stanna upp. Där möter du kunskapen till nästa steg. Om livet går för långsamt är det meningen att du ska vänta på livet. Om sanningen är för stor, be om svar. Om kärleken är för skrämmande, be om hjälp. Men fly aldrig ifrån ditt livs insikter. Det gör att du kan leva mer fullt ut. I vår själ och hjärta har vi större svar än vad vi anar. Våga känn efter din inre kunskap, som visar dig din sanna livsväg. Svårigheterna får dig att växa och bli en större och starkare själ. Insikten gör att du kan hjälpa andra. Och då känner du att du ger kärlek. En omtanke för en annan människa är fantastiskt för dig med. Du är rik som lever just nu, för det är en gåva. Och den kallas för liv. Våga älska livet fullt ut. Kram Benny

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.