Chatt med Benny Rosenqvist 16 mars 2023

Här kan du läsa alla besvarade frågor från Bennys senaste chatt.

Emma

Kära Benny. Hur mycket omsorg och renovering behöver vårt hus? Kommer vi klara av att ge huset vad det behöver och kan vi bo kvar här i vårt hem? Kramar Emma

Benny svarar:

Hej Emma!

Steg för steg så behöver ni renovera mycket ser jag. Men det är goda energier i huset så jag förstår att ni inte vill flytta och det kommer ni inte göra på väldigt länge.

Kram Benny

 

Pia

Hej Benny, hoppas att du får till min fråga idag :) Jag undrar lite, får jag sålt min fars hus nu i vår? Ha en fin, fin dag! Vänligen Pia

Benny svarar:

Hej Pia!

Tid kan jag inte svara på men jag känner att det är varmt den dagen ni säljer, så det är nära. Andevärldengänget som jag jobbar med, dem är inte bra på tidsangivelser, så nu kände jag en värme utomhus, samt blommor på marken, och de var inte vårblommor, utan sommarblommor.

Kram Benny

 

Laila

Bästa Benny. Hoppas att det är min tur att få svar. Jag bor i en tillfällig lägenhet och letar efter hus. Jag börjar misströsta, har letat länge nu och mitt hus verkar inte dyka upp.... Kan du ge mig hopp! Är det äntligen dags för mig att hitta mitt hus och flytta. Kram ❤️

Benny svarar:

Hej Laila!

Ja du kommer att hitta ditt hus. Plötsligt händer det som man säger på triss. Snabb flytt och det känns som att du får hjälp med allt, den lilla renovering som behövs när du kommer in funkar bra och flytten är väldigt snabb och funkar väldigt bra.

Kram Benny

 

Catarina L

Någon dansande kärlek för mig?

Benny svarar:

Hej Catarina!

Ja du kommer att få en partner som tar på sig dansskorna emellanåt och som ser livet väldigt positivt. Varma energier men även fysiskt varm. Och ni kommer även att bära ringar tillsammans, så jag hör kyrkklockor. Lycka till!

Kram Benny

 

Birgitta

Hej. Kommer jag att bli av med min oro som begränsar mitt liv?

Benny svarar:

Hej Birgitta!

Det blir aldrig som man tror, och aldrig heller så jobbigt som man tror. Så varför oroa sig? Lyssna inåt mot ditt bröst där din själ och hjärta berättar för dig att du inte behöver oroa dig för något i framtiden. Andningsövningar är fantastiskt, prova det. Och kom ihåg att det löser sig alltid.

Kram Benny

 

Cilla

Hej. Jag hade en nära döden upplevelse i september 2020. Vad var det för mening med den?

Benny svarar:

Hej Cilla!

"Så du har börjat leva igen-känslan", det är det man börjar känna igen efter en nära döden-upplevelse. Jag som själv har haft en nära döden-upplevelse känner dessutom ingen rädsla för att lämna jordelivet när jag ska göra det, det ska bli spännande när man vet det vi båda har varit med om.

Kram Benny!

 

Åsa

Kan det bli seriöst och en framtid ihop med mannen jag träffar nu?

Benny svarar:

Hej Åsa!

Det blir seriöst och ni kommer att bo tillsammans, även ringar kommer in i ert liv.

Kram Benny

 

Camilla

Hej Benny. Jag o mina barn bor på en ö men letar nytt boende för jag arbetar treskift och får inte ihop de med alla dyra körningar som krävs till jobb, skola, vänner till barnen.. men alla lägenheter är så dyra och jag oroar mig konstant att jag inte ska hitta något som passar oss. Så min fråga till dig är om det kommer något bra boende till oss i framtiden. Tack

Benny svarar:

Hej Camilla!

Det känns som att du kommer att hyra ett hus av en privatperson som gärna vill ha barn nära sig. Det är ett äldre par som har två hus på sin tomt. Du slipper alla körningar.

Kram Benny

 

Malin

Min dotter trivs inte med sitt nuvarande jobb där hon blivit utsatt för mycket negativt. Ser du något nytt för henne inom den närmaste tiden?

Benny svarar:

Hej Malin!

Hon är färdig med det jobbet och har blivit mobbad. Det är hemskt med vuxenmobbning. Snart, snart kommer hon att hitta ett nytt bra jobb där hon kommer in i ett team med människor som gillar henne.

Kram Benny

 

Zusine

Kommer jag och min yngsta dotter (44år) att försonas före jag dör?

Benny svarar:

Hej Zusine!

Absolut kommer ni att göra det, men ni båda är lite långsinta. Gudskelov är du inte så långsynt som din dotter. Men hon kommer också att sakna dig och vill börja umgås med dig igen.

Kram Benny

 

Erika

Hur ser min boendesituation ut framåt? Stad, landsbygd, ensam eller med andra?

Benny svarar:

Hej Erika!

Stad och sommarställe med kärlek. Hav och radhus i staden. Skog på landet. Ja du får det bra, vad är du orolig för, det är ju onödigt.

Kram Benny

 

Ullis

Kommer jag någonsin bli så avslappnad och kunna lita på nån igen för att släppa in kärlek i livet?

Benny svarar:

Hej Ullis!

Ja det kommer du att bli. Du har murar och du har rädslor men dem blir du av med, för det kommer en stor kärlek som har hackor och spade med sig och river alla dina murar. Och denna kärlek kan du inte säga nej till.

Kram Benny

 

Danne

Är jag o min fru själsfränder? Kommer vi leva ihop resten av våra liv?

Benny svarar:

Hej Danne!

Ni är själsfränder. Det kände ni när ni träffades för då visste ni att det var ni. Man känner det i hjärta och själ. Vad som än händer hittar man tillbaka till varandra.

Kram Benny

 

Marie

Hej Benny, På mitt nya jobb finns där en man som jag får en fin och trygg känsla för. Jag undrar om han känner desamma? Kram

Benny svarar:

Hej Marie!

Ja han känner likadant men det är han som måste ta initiativet till er relation. Han kommer att göra det. Så du måste bara ha tålamod och lita på din känsla, du är ju rätt på det.

Kram Benny

 

Agneta

Benny, jag är så rädd och ensam. Kommer det att vända?

Benny svarar:

Hej Agnetha!

Absolut kommer det vända Agnetha. Men sen är vi faktiskt aldrig ensamma. Vi har alltid någon från andra sidan som är med oss, en släkting eller en guide. Och sen kommer du att möta en man. Han är din själsfrände. Du får hela kittet med honom. Hem, hjärta och en själslig upplevelse. Grattis!

Kram Benny!

 

Anita

Vad händer när man har blivit färdig dvs upplyst?

Benny svarar:

Hej Anita!

Då känner man liksom att man har kontroll på allt i livet och att man är uppe i sjunde dimensionen och vet att man inte kommer att återfödas här på jorden igen.

Kram Benny

 

Patrick

Hej! Ska jag byta bransch? Kram Patrick

Benny svarar:

Hej Patrick!

Det vet du ju att du ska göra, du känner dig så färdig i branschen du är i. Ditt nästa jobb blir något helt annat, där får du också en utbildning och du får en helt ny typ av kolleger samt trivsel.

Kram Benny

 

Nina

Bästa Benny ...Mitt första barnbarn som är 4 år är otroligt klok och väldigt framåt för sin ålder, man häpnas av honom, kan både räkna och skriva. När jag tittar in i hans ögon så ser jag inte en 4 åring utan en gammal själ, har han levt tidigare? Stjärnbarn?? Tack för dina chattar här som betyder mycket för många!!

Benny svarar:

Hej Nina!

Han är mycket gammal själ. Dessutom är han ett diamantbarn. Det vill säga ett barn som har kommit långt i utveckling och är här för att göra mycket gott för andra. Dessutom så är han street smart, det är en jättehäftig själ, ditt barnbarn.

Kram Benny

 

Lisbeth

Hej! Just nu är allt väldigt jobbigt för mig. Min fråga är helt enkelt om mitt liv kommer att ändras till det bättre? Tacksam för svar!

Benny svarar:

Hej Lisbeth!

Men så är ju livet, det är jobbigt ibland och det är då man utvecklas och tar ett kliv i sin själsliga utveckling. När detta har skett så har man kommit till en ny nivå inom sig själv och hittar nya möjligheter för att må bra. Så Lisbeth, jag tror på dig och du kommer att, må bra snart igen.

Kram Benny

 

Lena

Hej Benny! Efter att ha mist både min hund och häst akut med tre månaders mellanrum så är mitt liv vänt helt upp och ned. Det känns som om att universum rensat undan allt och jag befinner mig i en stillhet, en limbo. Jag älskar mina djur över allt annat och såg en framtid med mig och min häst… men den starka relationen var bara 3 år. Vart för livet mig nu? Varma hälsningar Lena

Benny svarar:

Hej Lena!

Beklagar dina förluster, både hund och häst. Det gör så ont när man mister dem. Men jag ser en ny hund och häst i ditt liv, så de kommer tillbaka. Dessa själar som har varit nära dig innan återföds också nära dig.

Kram Benny

 

Roger

Hej Benny. Jag är en pensionär som bor i Västerbotten tillsammans med min fru och hund. Vi har en son i livet och förlorade tyvärr vår andra son för snart 3 år sedan. Varför känner jag mig så trött och orkeslös fastän jag har ett bra och trivsamt liv?

Benny svarar:

Hej Roger!

Det ligger helt på en inre stress samt sorgen efter din son som har lämnat jordelivet. Han är med er och vill heala dig. Så du sätter dig ner och mediterar och kommunicerar med honom via en inre bild som du sätter framför dig när du blundar och mediterar. Du kommer att må mycket bättre snart.

Kram Benny

 

Helen

Jag måste ta ett beslut kring en relation jag har, vet inte riktigt hur vi ska komma vidare eller utvecklas. Försöker se andra utvägar för det kommer att innebära att jag förlorar den här personen både som vän och den jag älskar och det vill jag inte. Tacksam för vägledning kring detta.

Benny svarar:

Hej Helen!

Jag ser inte att ni förlorar varandra som vänder men dock ser jag en paus först innan ni hittar vänskap igen. Det känns som att din vän är rädd för närhet och inte mår så bra just nu.

Kram Benny

 

Johan

Hej Benny. Kommer jag utvecklas mer så att jag kan se och även kommunicera med andra sidan? Vill ju så gärna kunna hjälpa de som kommer till mig.

Benny svarar:

Hej Johan!

Bara genom att man vill träffa dem öppnar man en kanal. Det gäller sen att inte intellektualisera, så kommer andevärlden att visa sig för dig. Det kommer steg för steg och visar sig där du befinner dig i din andliga utveckling. Som en doft, bild eller en känsla.

Kram Benny

 

Maj

Är kär i en kille som är 15 år yngre än jag tänker på honom varje dag min fråga är om det är samma från hans sida

Benny svarar:

Hej Maj!

Han har inte dem känslorna för dig men han tycker bra om dig och det kan växa fram någonting med tiden, om du ger utrymme för honom att utveckla sina känslor för dig.

Kram Benny

 

Benita

Hej! Undrar om min pappa som inte vill ha någon kontakt med mig, varför är det så? Har försökt flera ggr, vet inte ens om han lever, kommer han någonsin att ändra sig?

Benny svarar:

Hej Benita!

Han lever. Men han har inte lust att ha kontakt med dig och det känns inte som att han kommer att ändra sig. Men skam den som ger sig. Vill man någonting så ska man aldrig ge upp. men ibland får man pausa och sen köra på och försöka igen.

Kram Benny

 

Madeleine

Är de tonåren eller min dotters psykiska mående som gör att hon väljer att göra saker hon inte borde? Hur hjälper man henne på rätt väg? Vill att min familj få harmoni igen.

Benny svarar:

Hej Madeleine!

Det känns som att hon är ganska stängd för att möta er till en förändring just nu. Jag ser dock att man aldrig får ge upp. Så inom ett halvår är hon mer mottaglig för att söka professionell hjälp och prata med en psykolog och hon kommer att få ett bra liv.

Kram Benny

 

Elisabeth

Hej Benny! Jag håller på att skola om mig till Socionom. Är det rätt väg att gå för mig? Mvh Elisabeth

Benny svarar:

Hej Elisabeth!

Absolut, där finns ju många olika vägar att välja som socionom och dessutom är du bra terapeutiskt och har en auktoritetspersonlighet och du är bra på att hjälpa människor att hitta rätt inom sig och du är väldigt tydlig i ditt språk till andra människor.

Kram Benny

 

Från Benny:

Man ska umgås med dem som tror på en, som vill en väl. De som inte begränsar en. En sann vän vill att man ska växa och att man tillsammans hittar nya vägar i svårigheterna. En vän som finns där när åskan går. Eller som man kan skratta tillsammans med och finna lusten att leva med. Tacksamhet för den rikedom man har med den här fantastiska vännen. Men glöm inte bort att det är viktigt att vara fantastisk mot sig själv också och att se vilken vacker själ man är. Så lycka till med kärleken till livet.

Kram Benny

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.