Glädje och magi på Näras kryssning

Solen sken och vattnet låg spegelblankt då Näras andliga kryssning arrangerades för sjätte året i rad. Det blev ett magiskt dygn, ett äventyr fyllt av andliga upplevelser. Storseanser, privata sittningar, meditationer, automatskrift, feng shui och mycket, mycket mer. Nära-läsare, medier, mässutställare – ja, alla ombord hjälptes åt att sprida kärlek och värme.

Text: Kersti Hilding Hansen
Foto: Kersti Hilding Hansen, Shutterstock

Varje gäst som i strålande solsken klev ombord på Viking Lines båt Cinderella, fick en riktigt härlig varm kram av mediet Benny Rosenqvist eller av hans kollega Ewa Olsson. Den kärleksfulla inledningen blev starten på en positiv och innerlig resa som ingen av oss som var där, någonsin kommer att glömma.

På Näras andliga kryssning får var och en vara precis den man är, det är tillåtet att visa känslor och att bli berörd. Och just under storseanserna kommer mycket upp till ytan. När Andreas Österlund, Ewa Olsson, Anu Rosentjärn, Vendela Cederholm och Benny Rosenqvist förmedlade kontakt från nära och kära på Andra sidan blev det många glada skratt, men också tårar och djupa känslomässiga beröringar.

Alla medierna levererade klockrena budskap och vid ett flertal tillfällen fick deltagarna uppleva att både födelsedatum och för- och efternamn på anhöriga från Andra sidan förmedlades. Varje gång det hände gick ett sus genom publiken. De här träffsäkra medierna har tilliten och kunskaperna att ta med alla närvarande på själsliga resor som blir minnen för livet.

Nytt namn på årets kryssning var den karismatiska föreläsaren Gordana Biernat, utsedd av Oprah Winfrey till Super Soul Teacher, en av hundra i världen, och i gott sällskap med bland andra Deepak Chopra och Eckhart Tolle. Gordana är en andlig influencer som har kraften att förändra medvetendenivåerna i världen.

På sin föreläsning talade hon om att vi alla är unika. Att vi ska tillåta oss själva att vara dem vi är. Genom intentionen ”jag tänker vara nöjd med mig själv” öppnar människan upp sina kanaler, förklarade Gordana.

Det blev många intressanta samtal och publiken var aktiv och ställde frågor som Gordana besvarade på det mest fascinerande sätt. Hon är en riktig visdomsfilantrop.

I den stora salen Melody hade många samlats för att lyssna till Benny Rosenqvists föreläsning om högkänslighet. Han är själv högkänslig och berättade på ett inlevelsefullt sätt om egna upplevelser från sitt liv. Benny vill gärna förmedla kunskapen om att högkänsliga individer ofta läcker energi och har lätt för att ta in andra människors ångest.

Som högkänslig bär man ofta på omgivningens känslor. Att meditera är en bra väg för att lära sig stänga av när det behövs, menar Benny.

Ewa Olsson drog ner många skratt på sin storseans. Hon gillar den sköna kombinationen av glädje och djup. Hon fick snabbt kontakt med andevärlden och den som fick budskap fick också en blomsterbukett och en kram.Kvällsunderhållning blev det i form av en musikalisk föreläsning med artisten Sonja Aldén. Temat för kvällen var Meningen med livet. Sonjas starka, rena röst förmedlade känslosamma sångtexter som både berörde och skickade skön energi.

Tidigt på morgonen dag två, bjöd Leah Allén in till en avslappnande Kristusmeditation. Med solens strålar i ryggen satt ett stort gäng Nära-läsare och blundade och njöt till lugn musik och Leahs vägledande röst.

Kryssningen är verkligen ett smörgåsbord, till brädden fyllt med andlig kunskap. Anna-Lena Vikström lärde ut hur vi utvecklar vår intuition, ett spännande äventyr i sig. Ylva Jansson berättade om hur vi med hjälp av feng shui kan skapa god energi i våra hem.

Till Ehva Löpps workshops om automatskrift var det lång, ringlande kö. Hon visade hur det går till när hon blir uppkopplad, sätter pennan mot pappret och tar emot budskap hon själv inte styr över. Det är någon annan som ”håller i pennan”. Vi som var där fick också prova!

Jai Thornell och hans fru Samya talade om andlighet och vetenskap respektive hur vi lär oss att följa vårt hjärtas kraft.

Event, föreläsningar, sittningar och seanser pågick i flera olika salar och rum parallellt. Det var bara att välja och vraka bland det fantastiska utbudet av andliga evenemang.

Icke att förglömma under kryssningen var den goda maten när vi åkte fram på Ålands hav, den vänliga stämningen ombord och de vackra vyerna ut mot skärgården.

Näras andliga kryssning är verkligen ett äventyr för både kropp och själ. Nya personliga kontakter skapas, kunskaper förmedlas, insikter föds.

Och bäst av allt är den snälla stämningen, den är nära och den är varm!

Hoppas vi ses ombord nästa år!


Blev du sugen på att åka? Här är information om kryssningen 2019: 

DATUM: 13 - 14 oktober. Båten avgår kl 18 från Stockholm.

PRIS: Från 995 kr per person.

BOKNING: Direkt hos Viking Line 08-452 40 00 eller www.vikingline.se. Uppge bokningskod ”NARA19”.

FRÅGOR OM KRYSSNINGEN: Mejla emelina.lindberg@egmont.se eller ring 08-692 66 99.

BOKNING SOM UTSTÄLLARE: Mejla thomas.jurander@egmont.se eller ring 072-338 65 00.

ANSLUTNINGSBUSS: För 150 kr t/r kan du åka med Viking Lines anslutningsbuss från ett 60-tal orter direkt till fartygen i Stockholm.

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.