Andlighet är en oändlig resa

Liselotte och Camilla Örnberg, mor och dotter, är ett medialt superteam som jobbar sida vid sida på kurser och storseanser. De kompletterar varandra med sina styrkor, vilket skapat dynamik.

Text: Madeleine Walles
Foto: Pernilla Algede/House of Beatniks

Numera arbetar de mest var för sig med sittningar, healing, yoga och djurkommunikation. Men den 22 november står de åter på samma scen, i Malmö. Där de även får sällskap av Näras profil Benny Rosenqvist!

Hej Liselotte och Camilla, hur upptäckte ni er mediala gåva?

LISELOTTE:
– Jag har haft den med mig sedan jag var liten, det var helt naturligt för mig. Jag kunde läsa min första hund Picasso, en papillion som jag fick när jag var 5-6 år. Men tyckte det var konstigt att andra inte förstod det som Picasso förmedlade.

– Det var också via en hund jag fick första andekontakten. Då förstod jag att jag inte bara hade telepatisk kontakt med djuren, utan faktiskt fick vägledning av andevärlden. Jag hade fått ett foto på en hund, av en bekant som ville att jag skulle ta kontakt med djuret. Jag trodde då att hunden var i livet. Jag såg hur hunden sprang på en äng, sedan kände jag plötsligt en smäll och i nästa bild låg hunden still på marken. Jag förstod att den blivit påkörd och visste då att jag kommunicerade med en avliden hund. Det var lite oväntat, men kändes ändå helt naturligt.

CAMILLA:
– Min medialitet upptäcktes när jag var 7-8 år och morfar gått bort, jag kunde höra honom ropa på mig. Detta pratade jag gärna om, jag förstod ju inte att andra inte kunde höra honom. Men när en väns mamma sa: ”Nu får du sluta skrämmas” då insåg jag, och då stängde jag ner. Men när jag fyllt 16 och flyttat hemifrån, började jag med yoga och då kom allt tillbaka. Jag insåg att det finns något mer, det finns skikt och lager som påverkar oss, samspelar. Yogafilosofin jobbar med chakran och sinnestillstånd och där kände jag mig hemma.
– Ungefär samtidigt gick mamma healingkurser och vi började prata mer om andlighet. Det blev så naturligt för mig. Mamma höll på med healing och djurkommunikation och då kände jag ”aha, det är detta jag känt hela mitt liv”. Då visste jag hur jag själv skulle kunna hjälpa människor.

Vilken är din främsta styrka som medium?

LISELOTTE:
– Att jag kan känna in smärta, ett symtom eller en bortgång. Healingen var med mig tidigt i livet. Jag gick en kurs i Reiki-healing, något jag sedan utvecklat vidare via mina guider. Idag har jag en egen healingmodell där jag jobbar mer med guiderna och andevärlden.

– En styrka är också att jag tränat så länge på att ”gå in i någons skor” så att den som kommer från andevärlden kan lysa igenom. Det har varit en resa. Ibland har jag varit starkare på att känna namn, andra perioder på att känna personlighet. När allt fungerar samtidigt är budskapet helt klockrent.

CAMILLA:
– Min känslighet är min främsta styrka, helt klart. Jag låter andevärlden jobba genom min känslighet. Jag är den första som gråter vid en sittning eller seans och jag vill verkligen att mina klienter ska känna att jag nått andevärlden. Många tycker det är bra att jag visar känslor, jag får ofta höra av klienter att det är skönt att de får gråta hos mig. Det öppnar blockeringar och hjärtat får läka.

Hur möter ni era klienter?

LISELOTTE:
– Mina klienter kommer oftast till mig på enskild sittning. Eller på gruppsittning, då jag tar emot max sex personer åt gången. Det kan vara en familj, ett kompisgäng eller kolleger. Under dryga två timmar hinner jag förmedla budskap till alla i gruppen. Det blir lite av en miniseans. Är det en familj så kanske jag får budskap från farmor till ett syskon och från mormor till ett annat. När de i gruppen känner varandra väl, kan de kommentera att ”ja, precis så är ju du”. Det blir ett mer avslappnat möte många gånger. Det händer att kompisar som mist en gemensam vän, kommer tillsammans. Så gruppsittningar kan vara både roliga och väldigt känslosamma på en och samma gång.

CAMILLA:
– Jag tar emot hemma i mitt arbetsrum, där har jag sittningar för enskilda personer eller för dem som kommer två tillsammans. Vi brukar börja med att dricka te eller kaffe så att de slappnar av lite, jag berättar hur jag jobbar och frågar om de vill att jag ska läsa av dem innan jag bjuder in andevärlden. Men ofta är andarna redan på plats!

Vilken är fördelen med att jobba ihop, mor och dotter?

LISELOTTE:
– Vi har gjort den här resan tillsammans, vi har samma synsätt, samma värderingar. När vi håller kurs för en grupp så hjälper och stöttar vi varandra och vid storseanser skapar vårt samarbete mer dynamik. Vi har roligt tillsammans och vi kan visa prov på olika styrkor. Det är som en idrottstävling, vi passar bra i olika grenar och då blir det ett brett spektrum.

CAMILLA:
– Mamma är ett bra bollplank och hon stöttar mig. Visst frågar vi våra guider och vägledare, men ibland behöver man konkretisera och då är det skönt att ha varandra. När vi gör kurser eller håller föredrag, ser vi olika saker. Eller ser samma men hanterar dem på olika sätt. Här kan mamma till exempel ta in healing.
– Nu skriver vi en bok tillsammans. Det är nytt för oss. Vi båda är lite dyslektiska och mer vana vid att jobba med kroppsspråk och känslor så för oss är det lättare att beskriva än att skriva. Men vi hjälps åt och påminner varandra om att ”det här måste vi ta med”.

Er bok kommer senare i höst. Vad handlar den om?

LISELOTTE:
– Vi har alltid känt kärleken från Andra sidan och den känns viktig för oss att nå ut med. Vi vill visa vad vi har med oss i det andliga bagaget, för att människor ska förstå hur vi jobbar som medium. Vi berättar om oss själva, vad vi varit med om på vägen, för att kunna hjälpa andra att hitta sin väg. Vi har tittat tillbaka på våra liv, frågat oss ”hur kände vi i början?” för att på det sättet ta med läsarna hela vägen.

Den 22 november kommer ni till Malmö på Nära-event!

CAMILLA:
– Ja, det ska bli väldigt spännande. Det är nytt för oss att jobba ihop med ett tredje medium – Benny Rosenqvist. Vi gillar att komma ut och möta en publik. Tidigare reste vi i hela Sverige på turnéer, men det har inte blivit så mycket på senare tid eftersom jag har små barn. Nu jobbar vi mest hemma i närområdet. Så det blir jättekul att komma till Malmö!

LISELOTTE:
– Det blir trevligt. Det är alltid spännande att träffa nya människor och deras anhöriga. Att få en kontakt på en storseans är som att få ett vykort från andevärlden. Medan en privat sittning mer som att få ett brev.


Här hittar du mer info om seansen i Malmö den 22 november!

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.