Så mycket kärlek på Näras kryssningar!

Vi på Nära dukade upp ett andligt smörgåsbord på Viking Lines båt Cinderella i mitten av oktober och tog 2 400 läsare med på kryssning. Det blev en kärleksfylld resa i sällskap med några av Sveriges mest kända medier och spännande föreläsare. Alla goda energier ombord fick båten att sväva fram över havet, tur och retur till Mariehamn. Och vi kom tillbaka till Stockholm laddade med kraft och inspiration!

Text: Madeleine Walles
Foto: One Man Media, Anne Lichtenstein, Paulina Holkenberg

Ett själsligt spa. En plats fylld med kärlek, värme och ro. En ”egen värld” där vi alla tog tillvara varandras bästa energier och delade dessa med varandra. Vi gav. Och vi tog emot. För här, i vår egen andliga värld, kändes vardagens problem och oro långt borta. 

Det var tredje året i rad som Nära anordnade andlig kryssning. Eller rättare sagt - kryssningar! För inte heller i år räckte det att fylla en båt när så många ville följa med. Det behövdes två! Så när första gänget resenärer sagt hej då och klivit av Viking Line Cinderella, kom ett nytt härligt gäng ombord. Och så körde vi samma, välfyllda program en gång till! 

2400 personer reste med oss! 

Vädergudarna var verkligen på sitt allra bästa humör under årets båda kryssningar 11-13 oktober. Ålands hav låg fullkomligt spegelblankt när båten stilla gled ut från Stockholm. Endast fartygsmaskinernas behagliga burrande fick oss att känna att vi var ombord på en båt, annars inte en krusning. 

Och samtidigt som Benny Rosenqvist samlade de morgonpiggaste resenärerna till meditation kl 7 på kryssningens andra dag, steg solen över Åland och bjöd på en magisk himmel. 

Att åka på Näras kryssning är som att stå inför ett gigantiskt smörgåsbord – ett gottebord av andligt utbud. Och utbudet ser lite olika ut från år till år. 

I år var det Benny Rosenqvist, Jeff Jones och Ewa Olsson som höll storseanser i båtens stora nattklubb Etage. De tre visade verkligen att en storseans kan vara tre helt olika upplevelser. Benny, Jeff och Ewa är tre otroligt duktiga och pricksäkra medier, men alla jobbar på olika sätt. Gemensamt är förstås de starka känslorna – leendena, de kärleksfulla budskapen och tårarna av glädje, längtan och tacksamhet.  

Underbara Sonja Aldén underhöll också i Etage. Under en timme bjöd hon oss på de vackraste andliga sångerna och pratade om andligheten ur ett personligt perspektiv. Kloka ord som vi alla tog med oss om hur viktigt det är att inte glömma bort sig själv, att reservera tid för sina egna intressen lite då och då när vardagsstressen knackar på och vi jagar runt som mest. Precis det som många faktiskt gjorde på kryssningen! 

 

Sonja Aldén fyllde Etage med sin fantastiska sångröst. 

Näras sierska Anna-Lena Vikström berättade hur vi alla kan fördjupa vår kontakt med änglarna. Hon ledde också en fin änglameditation – den kommer vi att publicera i Nära framöver så att ni alla får ta del av den!

Trollbord gav andekontakt

Mia Mattsson-Mercer är djurkommunikatör och många av er läser säkert Mias krönikor på Näras hemsida. I år var hon med på vår kryssning och berättade hur det går till när hon pratar med djuren. Vi fick även ta del av hennes stora, viktiga arbete att ta hand om gatuhundar som farit illa. Det är magiskt att höra hur många hundar hon räddat från ett liv inlåsta i burar, där de levt med ett minimum av mat och mänsklig närhet.  

Denna varma kvinna har skapat ett hospice för hundar där de under sina sista år äntligen får uppleva kärlek och känna gräs under tassarna. Mia hade en viktig gäst med på sina föreläsningar, 10-åriga dottern Olivia. Hon är lika medial som mamma och lika engagerad i djurens bästa. Tack underbara Olivia för ditt fina tal om vad det här arbetet betyder för dig! Det känns så hoppfullt att en ny generation för detta ansvar vidare. 

Är det möjligt att med hjälp av ett trollbord få kontakt med Andra sidan? Mediet Pamela Gunnarsson hade bordet med till sina föreläsningar och publiken fick prova på. Ofta anmälde sig de som var mest skeptiska! Och de kunde konstatera att det trebenta bordet faktiskt rörde sig, trots att ingen puttade på. Och att det gav tydliga svar för ja och nej. Pamela förklarade att bordet kan bokstavera fram namn på andepersoner och deras budskap.  

Pamela är en skönt avslappnad kvinna från Västkusten och hon ser sig själv som en helt vanlig person som egentligen inte hade någon tanke på att jobba som medium. Hon menar att det går utmärkt att jobba med den mediala gåvan utan att gå en massa kurser och utbildningar. Själv mediterar hon inte ens! Ändå är det till henne Astrid Lindgren kommer från Andra sidan för att förmedla budskap.  

Det kommer ett större reportage om Pamela och hennes trollbord i nästa nummer av Nära. Där får hon berätta både om kontakten med Astrid och hur det gick till när hon fick en vistext förmedlad av Evert Taube, långt efter hans död. 

Alla föredragshållare drog fulla hus och på våra kryssningar pågår alltid fyra-fem föredrag samtidigt i större och mindre lokaler på Cinderella. 

Samtidigt passerade kobbar och skär och guldgnistrande träd i höstens vackra färger utanför båtens stora fönster. Röken steg ur skorstenen på små, röda stugor som ligger ensliga på de många öar. Vi reste genom en idyll, en magisk kuliss som var som gjord för vårt själsliga spa.

Signerade böcker sålde slut

I utställningsdelen var det en helt annan sorts aktivitet. Här såldes det silversmycken och kristaller, ekologiska hudvårdsprodukter, änglakort och mycket mer. Här var det kö för att få en privat sittning av ett medium eller en healingbehandling. 

Full akitivitet på Näras andliga mässa. Här kunde du handla kristaller, änglar och andliga böcker. 

Och på samma våningsplan, våning nio på den elva våningar höga båten, hade vi på Nära en egen monter där vi mötte alla läsare som ville komma förbi och prata en stund, tipsa om reportage eller boka en prenumeration. Kanske köpa en skyddsängel eller någon av Näras egna böcker. Och hit kom våra författare Helena-Magdalena Ivekrans, Per Ola Thornell och Benny Rosenqvist och signerade sina nya böcker.

 

Mediet Ewa Olsson var en av alla profiler som höll storseans. Foto: Anne Lichtenstein

I år fick vi även besök i montern av Sonja Aldén som signerade sina skivor och Anna-Lena Vikström som signerade boken ”Hon som ser”, skriven av journalisten Eva Wiklund om Anna-Lena. Boken har nu kommit ut i pocketformat och blivit en verklig storsäljare.

– Jag har aldrig signerat så här många böcker på en gång, sa Anna-Lena försynt och tittade förvånat ner i kartongen som plötsligt gapade tom.
– De tog ju slut allihop! 

Ja, böckerna sålde slut redan på kryssning ett, därför gör vi en utlottning av boken i det här numret (nr 10, 2015) av Nära. Så får alla ni läsare en chans att vinna den! 

Chefredaktör Madeleine Walles, annonssäljare Andy Hjort och webbredaktör Linda Nellfors tog emot alla glada läsare i Näras monter. 

Joakim Bengtsson är en skön profil i SVT:s ”Antikrundan” och en precis lika varm och glad andlig föreläsare. På vår kryssning berättade Joakim om sina årliga besök hos Benny i januari, hur Benny genom åren berättat om allt som ska hända i Joakims liv – otroligt detaljerat. Inte minst om huset han skulle komma att bo i, jättehuset där det i ett av rummen skulle stå en kakelugn på guldklot. Ett hus som egentligen skulle vara alldeles för dyrt för Joakim att köpa, men som ändå skulle bli hans. 

Med humor och värme fick vi följa Joakims väg till det magiska huset där han nu bott i en väldig massa år. Jo då, kakelugnen på guldklot stod där och väntade i ett av rummen. Och trots att Joakim var den av de fyra slutliga budgivarna som la lägsta budet – blev huset hans! Det var lätt att få rysningar när man hörde honom berätta om hur mycket som stämt. Joakim berättade också att han dagligen har kontakt med sina älskade föräldrar på Andra sidan.


Medial work shop

Helena-Magdalena Ivekrans fick oss att våga tro på tankens kraft! Medicinewomen tog oss med på en kraftfull trummeditation och ett föredrag om spirituellt växande. Leah Allén drog fulla hus med sin hjärtchakrameditation. Och trots att Per Olas Thornells föreläsning ”Upplev hypnos till tidigare liv” låg som sista programpunkt dag ett, kl 23-24, var det helt fullt i Auditoriet med sittplatser för drygt 200 personer.

Per Ola och hans fru Anette hade också en experimentell medial work shop där publiken själva fick testa sin medialitet – väldigt uppskattat! 

 

Anette och Per Ola Thornell höll spännande work shops! 

Och underbara Monica Åberg, som leder alla Näras magiska resor långt bort till andliga platser, lät oss i sina föredrag följa till både Peru och Bali. 

När vi på Näras redaktion klev av Cinderella efter tre dagars arbete med kryssningarna var vi bra trötta i fötterna och lite matta efter alltför lite sömn. Men framför allt var vi otroligt uppfyllda av all kärlek och värme som vi fått av resenärerna! Så glada och tacksamma att vi fått dela dessa timmar tillsammans med Näras underbara läsare. 

Tack alla ni som åkte med! Hoppas att vi – och många nya resenärer – ses på båten nästa år. 

Se ett bildspel från kryssningen här! 

Vill du följa med på Näras kryssning nästa år? Läs mer och boka här!

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.