Näras kryssning fick ett magiskt avslut: Luften vibrerade av kärlek

Efter två års väntan kunde Näras andliga kryssning äntligen genomföras! Den mäktiga båten Cinderella fylldes med 1 300 härliga läsare, och med vårt blåa kryssningsprogram i handen letade sig resenärerna till de föreläsningar som lockade allra mest. Ett andligt smörgåsbord stod uppdukat med storseanser, kristaller, healing och privata sittningar.

Text: Madeleine Walles
Foto: Sofia Lewerin

Äntligen! Det var mycket känslor och stor förväntan när vi på Nära stod vid ingångarna till Viking Cinderella söndagen den 16 oktober och tog emot alla förväntansfulla resenärer till vår andliga kryssning. För den var väldigt efterlängtad.

Det som var menat att bli en härlig resa 2020, fick skjutas upp flera gånger när världen drabbades av pandemi. Men som alltid finns en magisk kraft kring Näras kryssningar – föreläsare, mässutställare och alla underbara läsare som bokat resan hängde kvar! Och nu var alla så redo för avgång.

LÄS ÄVEN: 2023 gör vi två andliga kryssningar

Kanske var det just därför båten var fylld av extra energi denna vackra höstdag när vi lämnade kajen i Stockholm och för tionde gången åkte på andlig kryssning på Ålands hav. Genom en skärgård där hösten färgat träden gula som av guld.

Nara-kryssning-Paulina.jpgNäras chefredaktör Paulina Holkenberg hälsade resenärerna välkomna.

Ett helt dygn av magisk andlighet

Näras kryssning är ett dygn med medial vägledning och massor av övningar för stillhet och ro. Våra duktiga föreläsare och medier fyllde de fem föreläsningssalarna med publik som fick lära sig massor om chakrabalansering, healing med hjälp av guider, husrensning, djurkommunikation och mycket mer.

Tanja-Dyredand-Nara-Kryssning.jpgTanja Dyredand föreläste om shamansk healing.

Några testade att göra trumresor ledda av Cecilia Rosenmåne, andra fick uppleva shamansk healing för att möta sitt kraftdjur tillsammans med Tanja Dyredand. Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt bjöd på ett skönt flow när hon drog med sig publiken i mantrasång och Pierre Hesselbrandt pratade om hur det är att vara medial som barn.

Nytt för i år var möjligheten att få följa inspelningen av två andliga poddar. Även att röra på kroppen i lugn och behaglig qigong, vilket gav perfekt balans efter en del stillastittande.

Helena-Magdalena-Ivekrans-Natt-Nara-kryssning.jpgHelena-Magdalena Ivekrans-Nätt drog med sig publiken i skön mantrasång.

Näras kryssning bjöd på spännande föreläsningar

Sångerskan Susanne Alfvengren är en person som gärna bjuder in andligheten i sitt liv och det var hon som avrundade söndagskvällen med själfull och vacker musik. Bland annat med en låt som hon skrev för många år sedan men som var så rätt just här, en sång med titeln Nära.

SaraClaes Schmidt bjöd på den uppskattade föreläsningen Från man till människa. Hur funkar det när en kille, som är gift med en kvinna han älskar och vill fortsätta att leva med, känner en stark längtan efter att själv klä sig som kvinna? Hur reagerar hans fru? Och hur möter omvärlden den som sticker ut på ett lite annorlunda sätt? Vi behöver lära oss att se värdet i varandra, därför kändes den här föreläsningen så viktig.

Självklart hade vi på Nära vår egen monter och shop ombord. Det var fantastiskt att möta alla läsare som ville prata tidning och förnya sin prenumeration till rabatterat pris. Vi sålde massor med andliga ting och särskilt sug var det efter kristaller – pendlar, armband och söta änglar. Benny Rosenqvist satt i montern och laddade kristaller åt dem som så önskade.

Anna-Lena-Vikstrom-Nara-kryssning.jpgAnna-Lena Vikström pratade om hur man gör för att utveckla sin mediala förmåga.

Mediet Benny fick budskap från en katt

Som alltid vid våra kryssningar var kön för att boka en privat sittning lång. Här har du chansen att via ett duktigt medium få en reading där guider och andevärlden ger vägledning. Självklart var även de många storseanserna på kryssningen fullsatta, salarna vibrerade av magiska energier. Rutinerade Benny Rosenqvist fick också uppleva något helt nytt. Han ombads att ta kontakt med en katt under en av sina storseanser.

– Det var lite kul, för det var faktiskt första gången, säger Benny glatt. Men det funkade utmärkt, jag sökte kontakt med kvinnans katt och fick budskap.

Benny-kryssning-Nara.jpgBenny Rosenqvist förmedlade andevärldens budskap.

Magi vid storseansen på Näras kryssning

Det är alltid magi vid storseanserna men i år hände något väldigt speciellt, något som fick våra ögon att tåras. Ja, det var sann kärleksmagi då andevärlden såg till att två vackra själar som var menade för varandra, kunde mötas. Det hände på Ewa Olssons seans under måndagen, strax innan båten var tillbaka i Stockholm.

Ewa fick kontakt med en kvinna som, visade det sig senare, gått bort för 14 år sedan. Nu kom hon igenom med budskap till mannen hon varit gift med, Rurik som satt i publiken. När Ewa vände sig till honom, fick hon plötsligt in en väldigt stark känsla från kvinnan som satt intill Rurik. Vem var hon? Var de ett par? Luften vibrerade av så mycket kärlek!

kryssning-seans-rurik.jpgAnita Blomdahl och Rurik Fagerlund.

Men kvinnan och Rurik kände inte varandra, de hade aldrig träffats förut. Att de nu satt här var en tillfällighet. Eller kanske inte. Vi som tror på andevärlden kände att någon hade lett dem dit. Ewa fick direkt till sig att de båda var ämnade för varandra, i kärlek eller stark vänskap. Kvinnan, som heter Anita Blomdahl, hade kommit till kryssningen och storseansen för att få kontakt med sin pappa Rurik Fagerholm.

Men det blev bättre än så. För livs levande, på stolen intill henne, satt Rurik Fagerlund! En man med nästan identiskt samma namn och som, precis som hennes far, är från Finland. Ewa satte en silvertiara i Anitas hår och bad de båda komma upp till henne på golvet. Seansen avslutades med att publiken blåste såpbubblor runt Anita och Rurik som stod och höll om varandra.

Nara-kryssning-2022.jpgEwa Olsson avslutade sina storseanser med att publiken fick blåsa såpbubblor.

Sann magi! Vi klev av Viking Cinderella med våra hjärtan fyllda av värme och så mycket kärlek. Rurik och Anita var överens om att hålla kontakten och kanske åka på någon ny kryssning, tillsammans!

Nu längtar vi alla till en ny avgång 2023 och ännu mer kärlek och magi.

LÄS ÄVEN: 2023 gör vi två andliga kryssningar

Så här såg det ut på Näras Andliga Kryssning 2022:

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.