Vänskap finns även på Andra sidan

Vad är det som gör att du vet att telefonen ska ringa innan den ringer? Vad är det som gör att du bromsar in bilen innan du sett rådjuret på vägen?

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Vad är det som gör att du vet att telefonen ska ringa innan den ringer? Vad är det som gör att du bromsar in bilen innan du sett rådjuret på vägen? Varför känner du dig iakttagen därhemma fast ingen synlig är där? Vad är det som gör att en anhörig som gått bort plötsligt dyker upp i ens tankar jämt och ständigt när man har det lite extra tufft?

 

Är det vetenskap som påstår att vi föds, lever och sedan dör? Var det inte mer än så? Den som tänker så har missat hela poängen tycker jag. När vi dör, så dör kroppen. Själen lever vidare.

 

Vi är alla odödliga. När vi inser att vi alla är en del av den skapandekraften vi kallar Gud, den oändliga intelligensen och att vi faktiskt lever vidare så måste vi också inse att släkt och vänner som dött på jorden, också lever vidare i andevärlden och att de med glädje dyker upp hos oss som är kvar. För att lindra sorgen. För att finnas till hands. För att säga förlåt eller fortsätta ösa kärlek. För att vi ska kunna fortsätta att lära oss av varandra och växa tillsammans.

 

Vi kan alltså skaffa oss en gemenskap med själarna som stått oss nära i livet på jorden. Men inte nog med det – vi har alla hjälpare och guider som hjälper oss medan vi är här på jorden och som vi kan kommunicera med.

 

Dessa hjälpare är själar som vi alla, var och en innan vi föddes, gjort avtal med. Som människa har man fötts med det som kallas en fri vilja. Man kan alltså strunta i andevärlden och sina hjälpare. Man kanske utvecklas på ett personligt plan och lever ett bra liv. Man äter bra, tränar sin kropp och kanske går man kurser i personlig utveckling/mental hälsa.

 

Men hur är det med den andliga hälsan? Genom att träna upp sina egna förmågor så kan man ha en andlig gemenskap och få guidad ledning från andra sidan. Livet blir på så sätt inte bara otroligt mycket rikare utan också mycket mer spännande och roligare.

 

Meditera, utöva yoga, gå en medial utvecklingscirkel på kvällarna, lär dig healing, gör det som intresserar dig. Våga vara disciplinerad för som med vanlig mänsklig social kontakt så krävs det ibland lite träning!

 

Per Ola Thornell

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.