Universum helar oss alla

Mia fick kontakt med en kvinnas avlidna hund, Lucy. Efter att Mia förmedlat Lucys budskap kunde kvinnan släppa den stora sorg hon burit med sig.

Text: Mia Mattsson-Mercer
Foto: Shutterstock
In på mitt kontor i centrala Stockholm stiger en välklädd kvinna in med bestämda steg för att prata om ett djurprojekt. Under vårt samtal får jag plötsligen upp en stor lurvig hund ståendes vid hennes sida.

Kvinnan brister ut i gråt och plötsligen skäms jag för att jag har berättat det. Snyftande ursäktar hon sina tårar. Hon saknar sin hund Lucy så mycket att hon ibland inte orkar leva.

Lucy var hennes enda familjemedlem och kärleken är så stark att kvinnan känner att ingen riktigt förstår hennes kärlek eller sorg. Lucys kärlek till matte är varm och rörande på ett väldigt fridfullt sätt. Lucy meddelar att hon inte vill att matte ska sörja och stänga sitt hjärta inför andra kommande djur. Hon ska inte känna skuld för att älska någon annan.

”Jag vill att de skall få uppleva all den kärlek och omvårdnad jag fick. Stäng inte ute kärleken då släcker du ljuset du bär inom dig som helar andra, även dig själv.” 
Kvinnans tårar var stora som diamanter. Jag känner en stor tacksamhet inför budskapet från Lucy, men jag vill ge kvinnan något mera från Lucy.

Lucy skickar förnimmelser att hon älskar att åka i cykelkorgen. Olika bilder kommer i snabb hastighet. Lucy och matte befinner sig i ett rum. Där finns en glasruta som skiljer av rummet. Lucy ligger stilla på golvet. Kvinnan har hörlurar på sig och hennes mun rör på sig. Kvinnan slutar att gråta och tittar på mig med sina stora blå ögon.

- Säger Lucy verkligen allt detta?

Kvinnan berättar för mig att hon läser in talböcker i en studio som extrajobb. Ett par månader senare ringer kvinnan mig och är sprudlande lycklig. Hon har ännu inte adopterat någon ny hund, utan arbetar med djurprojekt i olika länder. Numera känner hon Lucy starkt vid sin sida, inte som sorg och saknad utan som en vän som följer med henne på uppdragen.

Det finns en annan dimension och våra älskade djur finns runt omkring oss hela tiden. Många djur från Andra sidan vill att deras förra ägare ska våga öppna sina hem och hjärtan igen till en ny vän. De vill dela med sig av den stora kärleken de en gång fick. Det finns inga ledsna djur i himmeln, endast kärleksfull frid.

En man kommer fram till mig efter ett föredrag och är övertygad om att djur inte kommer till himmeln. ”Gud är inte involverad i helandet till djur”, säger han bestämt. För mig är det en självklarhet att universum tar emot och helar oss alla, oavsett hur många ben vi har.

 

That’s Amore!

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.