Spökar det hemma hos mig?

För en tid sedan var jag själv hemma och passade på att krana upp ett varmt bad, dämpa belysningen och tända lite levande ljus. Åh, så avkopplande! När jag låg i badet och njöt passade jag på att prata lite med mina guider. Jag är så tacksam för att de finns.

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Ibland får jag "fling" i huvudet och får för mig att be dem visa sig fysiskt att de finns. Jag vet ju att de finns, jag har fått massor av bevis. Men, jag är som jag är. Så jag tittade ut i köket på två stycken lampor som hänger över en halvvägg och sa: "Kan ni inte putta lite på lamporna så de gungar?" Det hände inget och efter en stund gav jag upp mitt "tramsande".

 

Efter badet klev jag upp och började göra lite annat. Min fru kom hem och det blev dags att gå till sängs. Jag gick runt och släckte de lampor som var tända, men när jag kom in i sovrummet så kände jag att det lyste någonstans. Jag gick ut i köket igen och tittade upp i taket på de infällda spotarna. Där sitter åtta stycken. Två av dem lyste medan resten var släckta. Jag trodde inte mina ögon – hade det blivit fel på elektroniken? Jag tryckte på knappen och då tändes resten. Strömmen till lamporna var med andra ord av från början!

 

Jag berättade för min fru, hon förklarade precis som hon brukar att jag bad om det själv. De gör inte som jag vill, de gör som de vill! Men jag nöjde mig inte utan ringde installatören och berättade om fenomenet.

 

Installatören svarade: "Du, de lamporna är seriekopplade och två av dem kan omöjligt lysa medan resten är släckta. Jag har varit elektriker i 25 år, så jag vet".

 

Jag garanterade honom att det faktiskt var så att de två lamporna lyste och att det inte heller var de yttersta på slingan. "Ja det spökar väl hemma hos dig då" blev hans svar. Så, ja det gör väl det. Eller?

 

Per Ola Thornell

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.